Surface Duo krijgt een grote prijsverlaging en vroege kopers zijn gewapend

Ondanks de wat oudere specificaties leek het goed te gaan met de Surface Duo, totdat er beoordelingen en rapporten binnenkwamen die de prijs van het opvouwbare dubbel scherm in twijfel trokken. Het is niet verwonderlijk dat Microsoft heeft besloten de prijs met een aanzienlijk bedrag te verlagen, amper twee maanden na de lancering van het product. Maar meer dan de vroege prijsverlaging klagen vroege aanhangers van de belofte van Microsoft nu over wat een ongeorganiseerd en inconsistent beleid lijkt te zijn bij het omgaan met retouren en terugbetalingen.

Het is al erg genoeg voor deze early adopters dat Microsoft vrijwel heeft bevestigd dat de Surface Duo echt zoveel minder waard is dan waar het afgelopen september om vroeg. De telefoon met twee schermen werd verkocht voor respectievelijk $ 1.399 en $ 1.599 voor 128 GB en 256 GB aan opslagruimte, maar nu zijn de verkoopprijzen $ 200 lager. Als u bij Best Buy koopt en activeert op AT&T, Sprint of Verizon, kunt u zelfs nog eens $ 100 van die prijs afhalen.

Wat bezitters van Surface Duo echt irriteert, is dat Microsoft de situatie aanpakt. Simpel gezegd, het geeft niet alleen uw $ 200 terug om overeen te komen met de nieuwe prijs. Wat zij zijn verteld wordenin plaats daarvan is het om het apparaat terug te sturen, dat nog binnen een retourperiode van 60 dagen valt, en de terugbetaling te gebruiken om een ​​nieuw exemplaar te kopen tegen een lagere prijs. Microsoft zal echter naar verluidt de kosten voor de nieuwe Surface Duo pas vrijgeven als de oude is ontvangen.

READ  Met de nieuwste iOS- en iPadOS 15-bèta's kunnen apps toegang vragen tot meer RAM

Hoewel dit betekent dat gebruikers een glanzend nieuw apparaat krijgen, is het proces niet alleen een gedoe, maar heeft het ook een negatieve impact op het milieu vanwege mogelijke e-waste. Om nog erger te maken, wordt dit beleid naar verluidt inconsistent toegepast, afhankelijk van welke winkel of klantvertegenwoordiger u het vraagt.

De reputatie van de Surface Duo nam een ​​duik nadat beoordelingen kritiek hadden op enkele onstabiele delen van de software en toen gebruikers duurzaamheidsproblemen meldden met de hardware en het ontwerp van de telefoon. Dit doet het apparaat zeker geen dienst, maar het kan ook de strategie van Microsoft zijn om een ​​mogelijk problematische batch terug te nemen en deze stilletjes te vervangen door betere.

Written By
More from Lesley Curry
Met de nieuwste iOS- en iPadOS 15-bèta’s kunnen apps toegang vragen tot meer RAM
Apple zet een grote stap waarmee ontwikkelaars de prestaties van hun apps...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *