Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 25: Alien Isolation

Creative Assembly’s Alien: Isolation is een van de engste en meest visueel indrukwekkende horrorspellen van het afgelopen decennium.

Creative Assembly is vooral bekend om zijn strategiespellen, vooral de veelgeprezen Totale oorlog serie. Maar in 2014 Creatieve montage wilde iets heel anders maken en slaagde erin om een ​​van de meest gevierde survival-horrorspellen uit te brengen die beschikbaar zijn op PS4 en Xbox One.

Alien: isolatie wordt algemeen beschouwd als een van de beste survival-horrorspellen die beschikbaar zijn op PS4 en Xbox One, en velen prijzen het als een van de beste videogames op basis van de Buitenaards wezen franchise tot nu toe vrijgegeven. In Alien: isolatiespelen spelers de rol van Ellen Ripley’s dochter Amanda terwijl ze vecht om te overleven tegen enge androïden en een van de meest angstaanjagende afbeeldingen van een xenomorf alien die ooit is gemaakt.

VERWANT: Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 24: Bloodborne

Alien: isolatie ontleent zijn aanwijzingen aan de origineel Buitenaards wezen film, functionerend als meer een sci-fi horrorervaring, met minimale focus op actie. Hoewel Amanda een aantal wapens heeft die ze kan gebruiken om zichzelf te verdedigen, is een van haar belangrijkste hulpmiddelen de bewegingsdetector die ze gebruikt om de verblijfplaats van de xenomorf bij te houden. Op deze manier kan Amanda al het mogelijke doen om de xenomorf te vermijden en verborgen te blijven voor alle andere dingen die haar actief proberen te vermoorden.

Alien: isolatie‘s xenomorph is de ster van de show dankzij de opmerkelijke AI die het veel onvoorspelbaarder maakt dan het typische videogamemonster. Dit zorgt er ook voor dat Alien: isolatie heeft veel meer herspeelwaarde dan vergelijkbare games, omdat er bij elke playthrough echte, nieuwe angsten kunnen zijn. Het lijkt veel op Resident Evil 2 remake’s ontmoetingen met meneer X, maar nog minder voorspelbaar en aantoonbaar zelfs enger.

Op het moment van de release, Alien: isolatie kreeg enigszins gemengde recensies van critici, omdat sommigen vonden dat de xenomorf te aanmatigend was, wat tot enige frustratie leidde. De game lijkt echter in een ander licht te worden herinnerd en won enkele belangrijke eindejaarsprijzen. Er is een reden waarom Alien: isolatie verschijnt vaak op lijsten van de beste horrorspellen van het afgelopen decennium, en dus is het zeker iets dat horrorfans moeten bekijken terwijl ze de dagen naar Halloween aftellen.

In de tussentijd hopen sommige fans misschien op een Alien: Isolation 2. Helaas is een Alien: isolatie vervolg zit misschien niet in de kaarten, omdat de eerste game niet bepaald een verkoopsucces was. Maar hopelijk krijgen fans nog een survival-horrorspel in de Buitenaards wezen universum, zoals Alien: isolatie bewijst dat het concept veel potentie heeft.

Alien: isolatie is nu verkrijgbaar voor pc, PS3, PS4, Switch, Xbox 360 en Xbox One.

MEER: Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 23: Inside

kings-field-demons-soul-cover

Waarom King’s Field een remake verdient, meer dan Demon’s Souls


Over de auteur

READ  Surface Duo krijgt Xbox Game Pass om ondersteuning voor twee schermen uit te zenden
Written By
More from Vanessa Hale

Remedy Dev legt de nadelen van het ontwikkelen van de Xbox Series S-hardware uit.

We hebben een paar verschillende rapporten over Xbox Series S van verschillende...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *