Tamil Nadu CM Palaniswami vraagt ​​PM Modi om Rs 15.321 crore om de Covid-pandemie te bestrijden

Tamil Nadu CM asks PM Modi for Rs 15,321 crore to fight Covid pandemic

Tamil Nadu Chief Minister Edappadi Palaniswami.IANS

De hoofdminister van Tamil Nadu, K Palaniswami, vroeg premier Narendra Modi dinsdag om Rs 15.321 crore, inclusief een speciale subsidie ​​van Rs 9.000 crore om de Covid-19 pandemie te bestrijden.

Tijdens de videoconferentie van Modi met verschillende Chief Ministers, vertelde Palaniswami de premier ook dat de centrale regering 50 procent van de Covid-19-testkosten van Rs 5 crore per dag zou moeten dragen.

“Zowel de centrale als de staatsbelastinginkomsten zullen achterblijven bij de begrotingsramingen. Om het tekort te compenseren, kan Tamil Nadu een speciale subsidie ​​van 9.000 crore roepies krijgen om Covid-19 te bestrijden en de gevolgen daarvan voor de economie van de staat”, zei Palaniswami.

Palaniswami wees erop dat de regering van Tamil Nadu Rs 512,64 crore van het Centrum heeft ontvangen in twee tranches onder het Emergency Response Health Systems Preparedness-pakket uit de toegewezen Rs 712,64 crore, en drong erop aan het pakket te verhogen tot Rs 3.000 crore.

“Aangezien we het State Disaster Response and Mitigation Fund al volledig hebben uitgeput, vraag ik ook een ad-hocsubsidie ​​van 1.000 crore roepies van NDRF (National Disaster Response Force) onmiddellijk om de pandemie te bestrijden. subsidie ​​van 1321 crore roepies op dit moment, zal de aankoop van rijst vergemakkelijken, “vertelde Palaniswami aan Modi.

Om de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME) -sector in de staat nieuw leven in te blazen, drong Palaniswami er bij Modi op aan om de Small Industries Development Bank of India (SIDBI) te instrueren om ten minste Rs 1.000 crore te verstrekken als herfinancieringsfaciliteit voor de Tamil Nadu Industrial Investment Corporation Limited van de Reserve Bank of India speciale pakketten.

READ  Audio van de chat van Navy Warship met Rafales

Het speciale leningproduct voor Covid-19 voor zelfhulpgroepen moet door alle banken worden geïmplementeerd met een verhoogd leenbedrag van ten minste Rs 200.000 per groep en met verhoogde rentesubsidie, zei Palaniswami tegen Modi.

Palaniswami verwelkomde Modi’s aankondiging om de gratis levering van rijst en channa dal uit te breiden naar de prioritaire huishoudens, en liet de premier weten dat channa dal geen deel uitmaakt van het hoofdvoedsel van de bevolking van Tamil Nadu.

“Gebaseerd op mijn eerdere brief aan u in dit verband, verzoek ik u om 55.637 ton toor dal vrij te geven aan de staat voor distributie tot november,” zei Palaniswami.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *