Tankkaart of Mobiliteitskaart | ANWB

Zakelijke en reisautokosten met één kaart betalen en maandelijks een handig overzicht krijgen van alle gemaakte kosten? Een tankkaart of pendelkaart is dus een slimme oplossing. Deze kaarten zijn gemakkelijk te gebruiken en belasten u met het beheer. Maar welke kaart past het beste bij jou?

Alle soorten tankkaarten en pendelkaarten zijn online te koop. De ene kaart belooft meer dan de andere, maar één ding hebben ze gemeen: ze zorgen voor een duidelijk beheer. Zo hoef je geen aparte bonnetjes meer te bewaren en kun je online een overzicht downloaden van alle gemaakte kosten. Meestal ontvangt u één keer per maand een rekening die u via automatische incasso betaalt.

Voordelen van tankkaarten

Met een zakelijke tankpas tankt u gemakkelijk in heel Nederland, en soms ook in heel Europa. De tankpas werkt als een pinpas en u kunt bij zowel bemande als onbemande tankstations eenvoudig betalen voor brandstof, motorolie en ruitenwissers. De gemaakte kosten kunt u dan eenvoudig aangeven of als zakelijke kosten invoeren op uw belastingaangifte en btw.

Sommige tankkaarten bieden extra voordelen. Hiermee kunt u ook betalen voor parkeren, elektrisch laden en een wasstraat. Houd er rekening mee dat er naast de maandelijkse tankkaartkosten ook transactiekosten in rekening worden gebracht. Dit verschilt per tankkaart. Bent u een ondernemer die de auto alleen gebruikt om naar klanten en uw werkplek te reizen, dan is een zakelijke tankpas een goede optie om uw zakelijke kosten te scheiden van uw eigen autokosten.

Voordelen van de mobiliteitskaart

De zakelijke navigatiekaart is er in vele soorten en maten. U hebt bijvoorbeeld kaarten voor woon-werkverkeer die gericht zijn op het openbaar vervoer en andere kaarten die specifiek op autogebruik zijn gericht. Er zijn ook kaarten die een combinatie van een tankkaart + openbaar vervoer aanbieden en er zijn mobiliteitskaarten voor alle soorten vervoer. Een pendelkaart is dus het meest geschikt als je naast je auto ook gebruik maakt van het openbaar vervoer en flexibel wilt reizen. Ook ontvangt u alle gemaakte kosten – zowel auto als overige – op één factuur.

READ  Download hier alle 12 Samsung S21-achtergronden in hoge resolutie

Mobiliteitskaarten die tevens dienst doen als tankkaart werken eigenlijk als een tankkaart: u kunt eenvoudig tanken bij (onbemande) tankstations. Deze kaarten bevatten vaak ook een optie voor motorolie en ruitensproeiervloeistof. Een All-Inclusive Mobiliteitspas geeft je meer vrijheid: Een dagje met het openbaar vervoer reizen, een OV-fiets huren of een korte taxi nemen? Ook deze kosten kunt u eenvoudig met uw Mobiliteitskaart betalen. Let goed op het aanbod van de aanbieder, want vaak zijn er flinke verschillen. Maak je gebruik van verschillende vervoersmogelijkheden, dan is een pendelkaart (inclusief tankkaart) voor jou de beste optie.

Tanken en flexibel reizen met de ANWB Mobiliteitskaart

Wij begrijpen dat je als ondernemer flexibel wilt reizen en dat er geen dag is. Daarom bieden wij zakelijke reizigers drie verschillende mobiliteitskaarten aan. Onze complete pas geeft je de volledige vrijheid om te kiezen hoe je wilt reizen. Met deze pas kunt u eenvoudig brandstof, parkeerkosten, vloeistoffen betalen en optioneel opladen met stroom en tanken in Europa. Met deze pendelkaart kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, deelauto’s en scooters, taxi’s, OV-fiets, Swapfiets en kun je er ook internationale treinreizen mee boeken.

Gebruikt u alleen uw auto en wilt u deze kosten met een visitekaartje betalen? Met de Auto Complete-kaart kunt u gemakkelijk tanken, parkeren en betalen voor voertuigvloeistoffen. Optioneel zijn de mogelijkheden voor elektrisch laden, carwashgebruik en tanken in Europa. Voor reizigers die alleen met het openbaar vervoer reizen, bieden wij een speciale OV Compleet Card aan.

Bekijk verschillende navigatiekaarten en kies voor zzp- of MKB-navigatiekaart. Alle drie de kaarten geven toegang tot onze praktische applicatie waarin u uw verbruik kunt inzien.

READ  Sneak preview! Nieuwe IEX-app in bèta

Een handige extra optie voor kleine en middelgrote bedrijven

Wilt u uw medewerkers flexibel laten reizen? Dan kunt u onder één account verschillende mobiliteitskaarten voor uw medewerkers bestellen. Met onze werkgeversmodule houdt u eenvoudig inzicht in de kosten die uw medewerkers maken. Uw medewerkers kunnen zelfs thuiswerkdagen opnemen. Aan het einde van de maand ontvang je een volledig overzicht, zodat je weet welke vergoeding je elke medewerker kunt bieden. Hierdoor wordt uw administratie een stuk eenvoudiger en voldoet u aan nieuwe wet- en regelgeving.

More from Madison Garrett
Dallas vs New England voorspellingen, spelvoorbeeld
Dallas v New England voorspellingen, game preview, hoe te kijken: zondag 17...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *