Te midden van de Rajasthan-crisis kondigt Rahul Gandhi zijn eigen Mann Ki Baat aan

Te midden van de Rajasthan-crisis kondigt Rahul Gandhi zijn eigen Mann Ki Baat aan

Congresleider Rahul Gandhi tweette vandaag tegen “met haat vervulde verhalen”

New Delhi:

Uren nadat de openlijke opstand van Sachin Pilot de congresregering in Rajasthan in chaos en onzekerheid had achtergelaten, sprak Rahul Gandhi maandagavond eindelijk zijn mond – maar alleen om uit te halen naar “delen van de Indiase nieuwsmedia … gevangengenomen door fascistische belangen” en zich te verspreiden “met haat vervulde verhalen”.

De cryptische tweets van meneer Gandhi maakten geen directe verwijzing naar het drama in Jaipur waarin de partij in minder dan vier maanden bijna haar tweede staat – aan de BJP – verloor. De Gandhi’s – Rahul en Sonia – hebben de heer Pilot, die in Delhi is gelegerd, nog steeds niet ontmoet, omdat velen van mening zijn dat er een positief einde zou kunnen komen aan de crisis.

In plaats daarvan verklaarde de voormalige partijchef alleen dat hij vanaf dinsdag via videoboodschappen de “waarheid” over “onze actualiteit en geschiedenis duidelijk en toegankelijk” zou maken.

“Tegenwoordig is een groot deel van de Indiase nieuwsmedia in beslag genomen door fascistische belangen. Er wordt een door haat vervuld verhaal verspreid door televisiekanalen, WhatsApp-berichten en vals nieuws”, zei Rahul Gandhi, eraan toevoegend: “Dit verhaal van leugens verscheurt India deel”.

“Ik wil onze actualiteit, geschiedenis en crisis duidelijk en toegankelijk maken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de waarheid. Vanaf morgen zal ik mijn gedachten met je delen op video”, besloot de boodschap.

Velen hebben begrepen dat de boodschap betekent dat de heer Gandhi zijn eigen versie van “Mann ki Baat” van premier Narendra Modi zal lanceren – een maandelijkse radio-toespraak voor de natie.

READ  Halo-ontwikkelaars zijn nog steeds niet zeker van het toevoegen van MTX aan MCC

Het congres probeerde vorig jaar iets soortgelijks – in oktober zei de partij dat het “Desh ki Baat” op sociale media zou uitzenden.

Zowel de heer Gandhi als het congres hebben de regering herhaaldelijk beschuldigd van het zaaien van onenigheid door “nepnieuws” te verspreiden, vooral via WhatsApp-groepen en verder, en door op te treden als “fascisten”.

Vorige week twitterde hij: “De heer Modi gelooft dat de wereld is zoals hij. Hij denkt dat iedereen een prijs heeft of geïntimideerd kan worden. Hij zal nooit begrijpen dat degenen die voor de waarheid vechten geen prijs hebben en niet geïntimideerd kunnen worden”.

Gandhi is meedogenloos in zijn kritiek op de premier en zijn regering, met name sinds 20 Indiase soldaten tijdens een confrontatie in Ladakh zijn gedood door Chinese troepen. De heer Gandhi heeft de premier er ook van beschuldigd te liegen tegen het land en het Indiase grondgebied over te geven.

Het Lok Sabha-parlementslid heeft ook video-interacties gevoerd met Nobelprijswinnende econoom Abhijit Banerjee en voormalig RBI-chef Raghuram Rajan over de economische gevolgen van de blokkering van het coronavirus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *