Het voorouderlijk huis van Rishi Kapoor in de Peshawar-stad in Pakistan wordt afgebroken

Rishi Kapoor, Kapoor Haveli

De Kapoor Haveli in de Pakistaanse stad Peshawar wordt geconfronteerd met sloopbedreigingenTwitter

Late-veteraanacteur Rishi Kapoor had keer op keer in zijn tweets melding gemaakt van zijn voorouderlijk huis, dat ‘Kapoor Haveli’ wordt genoemd, in de Pakistaanse stad Peshawar. Het huis werd tussen 1918 en 1922 gebouwd door Dewan Basheswarnath Kapoor, vader van Prithviraj Kapoor, die het eerste gezinslid was dat de Indiase filmindustrie betrad. De Kapoors verhuisden na partitie in 1947 naar India.

Maar het lijkt erop dat de Kapoor Haveli wordt gesloopt als de huidige eigenaar van het huis genaamd Haji Muhammad Israr, een rijke juwelier in de stad, het in een commercieel complex wil veranderen omdat het zich op een toplocatie bevindt.

Plannen om museum te worden

Volgens eerdere rapporten in 2018 had de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mahmood Qureshi Rishi Kapoor verzekerd dat zijn voorouderlijk huis in Peshawar binnenkort in een museum zal worden veranderd.

Dit is echter niet gelukt vanwege verschillen met de huidige eigenaar. Volgens een rapport in Bollywood Hungama had de eigenaar in het verleden drie tot vier pogingen ondernomen om het gebouw te slopen. Hij had ook gezegd dat hij geen problemen heeft met de Pakistaanse regering, omdat hij er gewoon een commercieel complex over wil bouwen.

Het valt nog te bezien of de Kapoor-clan erin slaagt hun voorouderlijk huis te behouden, dat nu wordt geconfronteerd met sloopbedreigingen.

READ  In de hoofden van de nieuwste AL East-rivaal van de Yankees

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *