Teardown laat zien dat Playdate geen last zal hebben van scheve consoles zoals Switch

terwijl paniek Pint-sized, draagbare Playdate Het zal pas eind dit jaar zijn weg vinden naar early adopters, iFixit heeft een kans gehad Kijk in het apparaat vroeg. “Helaas werden er geen games bijgeleverd, dus demontage was het enige dat werkte,” zei iFixit, voor degenen die jaloers zouden kunnen zijn, het bedrijf kreeg een eenheid eerder dan zij.

paniek

Door het mobiele apparaat uit elkaar te halen, vond iFixit een console met overwegend matige interne componenten. Playdate heeft een 180 MHz CPU ondersteund door 16 MB geheugen en 4 GB flash-opslag. Alles wordt aangedreven door een 2,74 Wh-batterij met ongeveer 25 procent van de capaciteit van de powercel die je in de iPhone 12 aantreft.

Maar wat je wilt weten is de Playdate opvouwbare crank. Volgens iFixit hebben Panic en Teenage Engineering een cilindrische magneet in de componentas verwerkt. Deze magneet werkt in combinatie met a halo-effect Sensor voor het inschakelen van de ingang van de slinger. Het is een eenvoudig maar effectief ontwerp dat lang mee moet gaan. “Er is één ding dat deze crank niet zal doen?”, zegt het bedrijf, verwijzend naar de bekende Nintendo Switch-console. Probleem.

afspraakje

paniek

terwijl niet laptopframeHet is duidelijk dat Panic en Teenage Engineering de Playdate hebben ontworpen met ten minste één oog voor herstelbaarheid. iFixit goochelaar sticker gevonden bij het openen van het apparaat zegt “kapot”, niet verwijderen, onderdelen maken de garantie ongeldig. Verschillende van de interne onderdelen die het meest waarschijnlijk het eerst zouden falen, inclusief de batterij en koptelefoonaansluiting, waren modulair of gemakkelijk toegankelijk. Componenten zoals het display en de USB-C-poort zullen moeilijker te vervangen zijn, maar Playdate lijkt zelfvriendelijk genoeg om ervan te kunnen genieten Geweldige scène zoals Game Boy Advance.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

READ  3 jaar nadat The Elder Scrolls 6 werd aangekondigd, overweegt Todd Howard om het te maken
Written By
More from Aubrey Mason

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *