Technische tip: haal meer leven uit de batterij van je stervende telefoon

Wanneer was de laatste keer dat je het huis verliet zonder jou? telefoon? ik ook.

Op het moment dat je je telefoon verliest, verspreidt de paniek zich. Tik of tik voor een manier om je telefoon te vinden, zelfs als deze ergens is begraven waar je de ring niet kunt horen.

Wat kunt u doen als u buiten bent en merkt dat uw batterij bijna leeg is? Blijf lezen voor enkele krachtige opties.

In deze foto-illustratie is Apple’s iPhone 12 geïnstalleerd op een MacBook Pro te zien. Nu deelt Kim Komando tips over wat gebruikers kunnen doen als de batterij van hun telefoon leeg raakt.
(Afbeelding door Stanislav Kojiko/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

TECH HOW TO: foto’s die op je telefoon zijn opgeslagen op je tv bekijken

Daar is een manier voor

Zowel Apple als Android hebben een instelling die specifiek handig is voor tijden dat je bijna geen stroom meer hebt, en het is relatief eenvoudig om ze aan het werk te krijgen. Deze modi voor laag energieverbruik schakelen tijdelijk apps, functies en processen uit die het meeste batterijvermogen verbruiken.

U kunt het handmatig inschakelen en het wordt automatisch uitgeschakeld wanneer uw telefoon weer wordt opgeladen.

Een woord van waarschuwing: je telefoon zal niet op zijn best zijn in deze modus. Om te beginnen, als uw telefoon 5G is, gaat deze terug naar 4G. Je telefoon controleert niet regelmatig e-mail en werkt niet regelmatig nieuws, weer en andere apps bij.

“Hey Siri” en “OK Google” werken niet. Uw notities, foto’s en afspraken worden ook niet gesynchroniseerd met de cloud totdat er voor ten minste 80 procent een back-up is gemaakt. Toch is het nuttig om te vragen.

Toepassingen zijn een van de grootste moordenaars van batterijen. Klik of tik hier om erachter te komen welke apps de batterij en opslagruimte van je telefoon het meest belasten.

READ  Hands-on: iOS 14.2 beta 1-wijzigingen en functies [Video]

Schakel de energiebesparende modus in op de iPhone:

Open Instellingen > accu.

Schuif de schakelaar naast Low Power Mode naar rechts om deze in te schakelen.

In iOS 9 en hoger ontvang je meldingen wanneer het batterijniveau 20 procent en 10 procent bereikt. U krijgt een optie om de energiebesparende modus in te schakelen met een enkele klik.

Gebruik je nog Facebook? 3 manieren om ervoor te zorgen dat je niet luistert

Het Android-logo dat op het telefoonscherm wordt weergegeven, verschijnt in deze illustratie die in september in Krakau, Polen is gemaakt.  Onlangs heeft Kim Komando onthuld wat gebruikers kunnen doen als de batterij van hun telefoon bijna leeg is.

Het Android-logo dat op het telefoonscherm wordt weergegeven, verschijnt in deze illustratie die in september in Krakau, Polen is gemaakt. Onlangs heeft Kim Komando onthuld wat gebruikers kunnen doen als de batterij van hun telefoon bijna leeg is.
(Jacob Borzeki/NoorPhoto via Getty Images)

Schakel de energiebesparende modus in op Android:

De Android-versie van deze batterijbesparende modus wordt Energiebesparende modus genoemd en is beschikbaar op Android 5.0 OS en hoger.

Voor Samsung Galaxy:

Open Instellingen > selecteer Batterij- en apparaatonderhoud.

Kiezen Energiebesparende modus.

Schuif de schakelaar naast Energiebesparingsmodus naar rechts om deze in te schakelen.

Er zijn veel Android-fabrikanten en ze hebben allemaal hun eigen stappen en processen. Uw modelstappen kunnen afwijken.

Heb je geen gebruiksaanwijzing? Maak je geen zorgen. Klik of tik hier voor duizenden gratis online gebruikershandleidingen Of zoek op Google naar “uw telefoonmodel + energiebesparende modus”.

Andere manieren om de levensduur van de batterij te verlengen

Hoewel deze batterijbesparende modi het meeste stroom besparen, schakelen ze sommige functies uit die u misschien wilt gebruiken. Probeer deze tips om de batterij te sparen, maar wil niet meteen in de energiebesparende modus springen.

Zet de helderheid lager: Hoe hoger de helderheid van het scherm, hoe hoger het batterijverbruik. Dim het scherm om wat energie te besparen.

Om de helderheid op de iPhone te verlagen, open Instellingen en kies Scherm helderheid. Schuif de schakelaar onder Helderheid naar links om het te verlagen. Als je het helderder wilt maken, schuif je de schakelaar naar Bestand Rechtsaf.

READ  Facebook heeft zojuist Fortnite of VR gekocht

Voor Android, open Instellingen en kies een aanbod. Verplaats de schakelknop naar een bestand links om de helderheid te verlagen of om Rechtsaf om het op te heffen.

Stoepmeldingen: Doorlopende beats, pieptonen en het ophalen van gegevens verbruiken veel batterijvermogen. Schakel meldingen voor onnodige apps uit om jezelf meer tijd te geven.

U kunt meldingen voor een specifieke app op uw iPhone rechtstreeks vanaf uw startscherm of vergrendelscherm uitschakelen. Trek het meldingsscherm op uw iPhone naar beneden om een ​​lijst met de meest recente te zien.

Tik en houd een melding vast en tik vervolgens op drie punten in de rechterbovenhoek. U krijgt een pop-up met enkele opties. Kiezen schakelt uit om ze helemaal te stoppen.

U kunt dezelfde stappen volgen op uw Android-telefoon. Veeg omlaag op het meldingenpaneel om een ​​lijst met uw meldingen te zien. Houd degene die je wilt uitschakelen ingedrukt en tik erop Zet de meldingen uit.

U kunt ook lang op een melding drukken terwijl deze gebeurt en vervolgens op . tikken versnellingsinstellingen Om direct naar de meldingsinstellingen te gaan.

In deze afbeelding wordt het Android-logo weergegeven op een smartphone.  Android 5.0 en hoger hebben energiebesparende modi voor gebruikers.

In deze afbeelding wordt het Android-logo weergegeven op een smartphone. Android 5.0 en hoger hebben energiebesparende modi voor gebruikers.
(Afbeelding door Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Technische tip: Digitaliseer uw handgeschreven notities of kopieer tekst van een foto

Schakel niet-essentiële functies uit: Elke extra functie die u gebruikt, zoals Bluetooth en Wi-Fi, trekt uw batterij leeg. Schakel het uit als u het niet gebruikt.

Probeer de vliegtuigmodus: Met deze instelling worden de mobiele en draadloze verbindingen van uw telefoon uitgeschakeld. Als u de batterij wilt sparen, schakelt u deze in en weer uit om te bellen of een bericht te verzenden.

temperatuurregelaar: Houd de temperatuur van je telefoon constant. Als je in de auto zit en je telefoon ligt op de passagiersstoel in het zonlicht, dan merk je hoe snel de batterij leeg raakt.

READ  Supra Paul Walker van Fast And The Furious te koop

Wees voorbereid de volgende keer: Ik heb altijd een draagbare batterij in mijn tas. Je kunt de powerbank thuis opladen en meenemen. Anker slanke draagbare oplader Het is slank, betaalbaar en werkt gewoon.

Bonustip: Technologie is duur! Manieren om geld te verspillen en slimme oplossingen om te besparen

Kijk rond in je huis. Hoeveel denk je dat je in de loop der jaren hebt uitgegeven aan technische tools en abonnementen?

Voordat u uw creditcard weer tevoorschijn haalt, leest u deze lijst met fouten die u geld kunnen kosten en eenvoudige oplossingen om minder uit te geven.Tik of klik voor mijn professionele tips om je portemonnee tevreden te houden.

Welke digitale leefstijlvragen heb je? Maak verbinding met het nationale radioprogramma van Kim en Tik of klik hier om het op je lokale radiostation te vinden. U kunt een bestand beluisteren of bekijken Kim Commando Show Op je telefoon, tablet, tv of computer. Of tik of klik hier voor Kim’s gratis podcast.

KLIK HIER VOOR FOX NEWS APP

Copyright 2021, WestStar Multimedia Entertainment. Alle rechten voorbehouden. Door op de winkellinks te klikken, steun je mijn zoektocht. Als Amazon-lid verdien ik een kleine commissie op in aanmerking komende aankopen. Ik raad alleen producten aan waar ik in geloof.

Lees meer over de nieuwste technologie op The . Kim Commando Show, ‘s lands grootste weekend talkshow op de radio. Kim beantwoordt telefoontjes en geeft advies over de digitale levensstijl van vandaag, van smartphones en tablets tot online privacy en datalekken. Ga voor haar dagelijkse tips, gratis nieuwsbrieven en meer naar haar website op Commando.

Written By
More from Lesley Curry
Oculus Quest v32 verbetert het delen van media en Oculus-mobiliteit
De volgende grote update van het Oculus Quest-platform, Oculus Quest v32, zal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *