TechRadar-game van het jaar: de beste games die in 2020 zijn uitgebracht

TechRadar-game van het jaar: de beste games die in 2020 zijn uitgebracht

2020 was een spannend (en ietwat turbulent) jaar voor gaming. Dit jaar hebben we een nieuwe consolegeneratie ingeluid, in de vorm van de PS5 en Xbox Series X / Series S. We zagen de release van enkele grote games waar we al jaren op hebben gewacht, evenals enkele zwarte schapen.

Het verliep niet allemaal soepel: de coronapandemie verstoorde de game-ontwikkeling en zorgde ervoor dat enkele grote titels uitgesteld werden tot volgend jaar. Toch heeft de wereldwijde uitbraak ook het belang van gamen benadrukt, aangezien we hebben gezien dat gamers uit alle lagen van de bevolking de kracht van gamen omarmden.

Ondanks de omstandigheden zijn er dit jaar ook enkele fantastische games uitgekomen. We bezochten Midgar opnieuw, versloeg demonen en genoten van de sfeer van het oude Japan. Maar welke games trokken ons echt in 2020?

Het was niet gemakkelijk, maar het team van TechRadar zette de koppen bij elkaar en besprak uitgebreid welke games dit jaar onze favorieten waren. Dit zijn niet per se de games waarvan we denken dat ze de meeste culturele of technologische impact hebben gehad. Ze staan ​​ook niet in de ranglijst, maar volgens ons team zijn ze gewoon de Spelen van het jaar.

Je bent het misschien niet eens met al onze keuzes – aangezien we allemaal verschillende smaken en meningen hebben – maar het is moeilijk om een ​​lijst samen te stellen waar letterlijk iedereen zichzelf kan vinden.

Dit zijn dus zonder twijfel de games van het jaar 2020 volgens TechRadar.

Beste VR-game

(Afbeelding tegoed: klep)

Halfwaardetijd: Alyx

Het is niet verrassend om te zeggen dat Half-Life: Alyx erin geslaagd is om VR-games in 2020 opnieuw te definiëren. Het zette een nieuwe standaard voor meeslepende gameplay en bouwde een brug naar enkele van de meest geprezen games ter wereld. gebied van pc-gaming. Het was een zware klus, maar na jaren van hard werken creëert Valve een vervolg op zijn baanbrekende franchise in een nieuw medium dat fris, innovatief is en alle eer verdient die het dit jaar krijgt.

Eervolle vermelding: Star Wars: Squadrons

Beste mobiele game

Genshin Impact

(Afbeelding tegoed: Mihoyo)

Genshin Impact

Genshin Impact is alles wat mobiel gamen de afgelopen tien jaar niet is geweest: het is uitgebreid, het is hypermodern en het smeekt je zelden om je portemonnee te trekken. Terwijl sommigen het een Legend of Zelda: Breath of the Wild-kloon noemen, vindt Genshin Impact zijn basis als een online actie-RPG met snelle gevechten, gevarieerde spreuken en rekruterbare bondgenoten.

Het gevecht is een genot om deel uit te maken en hoewel we de buit van het eindspel niet leuk vinden, zijn de openingssegmenten van het spel uitzonderlijk goed – vooral als je drie vrienden hebt om mee te spelen. Als je het nog niet hebt gespeeld, is het tijd om het eens te proberen. In het ergste geval verlies je een paar uur van je tijd. Het beste is dat je een leuke, gratis nieuwe game hebt met heel veel inhoud om te bemachtigen.

READ  De 10 beste games van 2020 volgens Luuc ten Velde

Eervolle vermelding: Legends of Runeterra

Beste actiespel

Doom Eternal

(Afbeelding tegoed: id-software)

Doom Eternal

Na de Doom van 2016 had je misschien verwacht dat ID Software een grote en betere versie zou maken van dezelfde op golven gebaseerde demonengevechten. In plaats daarvan is Doom getransformeerd in een hybride van first person shooter, platformgame en resource management-game, voortbouwend op de gevechten van de game uit 2016 om een ​​intense arcade-shooter te creëren die constant munitie, gezondheid en bepantsering vereist.

Het is een echte traktatie en een van de puurste games ooit gemaakt – het is een heavy metal albumhoes die tot leven komt. De geheimen in de game zijn leuk om te vinden, iets wat veel ontwikkelaars niet lijken te begrijpen wanneer ze een game vullen met verzamelobjecten.

Eervolle vermelding: Hades

Beste RPG

Remake van Final Fantasy 7

(Afbeelding tegoed: Square Enix)

Final Fantasy 7 Remake

De verwachting voor de remake van Final Fantasy 7 was erg hoog. Het eerste deel van de vernieuwing van Square Enix voldoet niet helemaal aan deze verwachtingen, vanwege een ingekorte Midgar en een soms overspannen hoofdverhaal. Dat gezegd hebbende, de game ziet er op sommige plaatsen fantastisch uit. Het weet perfect de toon van het origineel te vinden. De hybride van turn-based en real-time gevechten betekent dat de gevechten erg leuk zijn. Het belooft veel goeds voor de volgende hoofdstukken van de remake, die eruit zien alsof ze meer zullen zijn dan een simpele herziening van het origineel.

Eervolle vermelding: Demon’s Souls

Beste online multiplayer-game

Fall Guys / World of Warcraft

(Afbeelding tegoed: Mediatonic / Blizzard)

Fall Guys: Ultimate Knockout in World of Warcraft Shadowlands

Kunnen we twee games kiezen voor de beste online multiplayer-game van 2020? Ja dat kunnen we. Fall Guys: Ultimate Knockout en World of Warcraft Shadowlands hebben dit jaar iets speciaals gedaan voor hun respectievelijke online communities. Daarom vinden we dat beide games erkenning verdienen.

Fall Guys (van ontwikkelaar Mediatonic) werd van de ene op de andere dag een grote hit en combineerde een battle royale-achtige stijl met de schattige esthetiek van stuiterende avatars. De jacht op een kroon was gekmakend en verslavend, maar de smaak van de overwinning was altijd de strijd waard.

Shadowlands, aan de andere kant, heeft iets nieuws gebracht aan een van de meest loyale gemeenschappen, met grafische verbeteringen die de game er moderner dan ooit laten uitzien. Naast Wrath of the Lich King en Mists of Pandaria is het een van de beste uitbreidingen die de game ooit heeft gezien. Daarom verdient Shadowlands een plekje op deze lijst.

READ  Dit Georgia-huis is gratis, maar heeft een grote vangst

Beste actie- / avonturenspel

Geest van Tsushima

(Afbeelding tegoed: Sony)

Geest van Tsushima

Ja, de vergelijkingen met Assassin’s Creed zijn toegestaan, en ja, Jin was een beetje een saaie hoofdrolspeler. Maar afgezien van deze twee elementen was Ghost of Tsushima een ingrijpend en dramatisch avontuur. Het katana-gevecht is nauwkeurig en bloederig, en de recreatie van het feodale Japan is weelderig en dromerig. Ghost of Tsushima is een van de best uitziende games op de PS4: het is een passend zwanenlied voor de console en een nieuwe gamefranchise waar we in de toekomst graag meer van zouden zien. Akira Kurosawa, kom maar op.

Eervolle vermelding: Spider-Man: Miles Morales

Beste race- / sportspel

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 remaster

(Afbeelding tegoed: Activision)

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawks Pro Skater 1 + 2 is een uitstekende remake van de twee klassieke titels. Het is een prachtige herinnering aan waarom een ​​generatie gamers al die jaren geleden zo verliefd was op het uitvoeren van ollies, kickflips en het laten zien van gekke scorecombinaties. Met weelderige nieuwe beelden en toevoegingen van uitstekende kwaliteit aan de kwaliteit van leven uit latere inzendingen in de serie, zoals de terugdraaiende handleiding van Tony Hawk’s Pro Skater 3.

Eervolle vermeldingen: MLB The Show 20 en DIRT 5

Beste vechtspel

Streets of Rage 4

(Afbeelding tegoed: Dotemu)

Streets of Rage 4

Streets of Rage 4 is meer dan alleen een terugkeer naar retro. Het brengt het klassieke Sega-assortiment naar het moderne tijdperk. Stijlvolle cartoonachtige graphics versmelten met actie, met een sneller, soepeler gevoel om te vechten dan de serie ooit heeft gehad. Dit zijn de Streets of Rage die je in gedachten hebt gespeeld sinds je zeven jaar oud was, maar dan tot leven komt.

Eervolle vermeldingen: One-Punch Man: A Hero Nobody Knows en Mortal Kombat 11 Ultimate

Beste verhaalspel

de laatste van ons 2

(Afbeelding tegoed: stoute hond)

The Last of Us: Part II

We hebben zeven jaar moeten wachten op het vervolg op het veelgeprezen The Last of Us – maar het was het wachten meer dan waard. The Last of Us: Part II is een emotionele, boeiende (en soms ongemakkelijke) gametitel die thema’s als wraak, tribalisme en de grijze gebieden van moraliteit onderzoekt. Het is moeilijk om dit verbluffende vervolg te beschrijven zonder het verhaal van de game te bederven. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft uitstekend werk verricht door voort te bouwen op de relatie die spelers eerder hadden ontwikkeld met de personages uit de serie, en door de nodige wendingen te nemen die ons soms lieten schreeuwen tegen onze tv’s of aan de rand van het spel. stoel.

READ  GOP-congreslid dat vaak weigert een masker te dragen, test positief voor Covid-19

Eervolle vermelding: Cyberpunk 2077

Beste indiegame

Hades

(Afbeelding tegoed: Supergiant Games)

Een roguelike game voor mensen die een hekel hebben aan het roguelike subgenre: Hades zit vol met eindeloze charme die je zal overtuigen om ‘nog maar één uur’ te spelen. De game heeft een schitterende soundtrack en zit vol leuke personage-interacties. Supergiant Games heeft een naadloze envelop gecreëerd tussen genres met sterke RPG-elementen en gameplay, resulterend in een van de meest opwindende ervaringen van 2020.

Je speelt als Zagreus, de zoon van de titulaire Hades, die zich een weg baant door de steeds veranderende lagen van de onderwereld om de wil van je vader te trotseren en uiteindelijk uit je huiselijke gevangenis te ontsnappen. Bijgestaan ​​door Griekse goden en verschillende legendarische wapens, voelt elke playthrough fris en verslavend aan. Dat laat alleen maar zien dat je geen open wereld-sandbox hoeft te maken om bevredigende personages en gameplay te bieden. Vergeet niet Cerberus een aai te geven als je het huis verlaat.

Eervolle vermeldingen: Bugsnax en Fall Guys: Ultimate Knockout

Spel van het jaar 2020

Geest van Tsushima

(Afbeelding tegoed: Sony)

Geest van Tsushima

Ghost of Tsushima is wat ons betreft de absolute winnaar van onze Game of the Year-prijzen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom: de game heeft sinds de release twee belangrijke nieuwe updates ontvangen: Legends (een uitgebreide nieuwe multiplayer-modus) en een 60fps-patch als je op een PS5 speelt. Deze twee toevoegingen hebben alleen maar meer waarde toegevoegd en de fantastische algehele ervaring verbeterd. Met fenomenale beelden die vaak een wow-gevoel oproepen op een HDR-compatibel scherm en innovatieve gameplay-systemen zoals de wind als gids. Als je een PS4 hebt of onlangs een PS5 hebt gekocht, mis dan deze uitstekende PlayStation Exclusive niet.

Eervolle vermelding: The Last of Us: Part II

Games waar we naar uitkijken in 2021

2021 spellen

(Afbeelding tegoed: Io Interactive / Sony / Microsoft)

Hoewel er in 2020 genoeg games zullen verschijnen die je misschien nog steeds wilt spelen, zijn er ook een heleboel nieuwe games onderweg voor 2021. Of je nu een Nintendo Switch bezit, net een upgrade van je pc hebt uitgevoerd of van plan bent om een ​​PS5 te kopen of Xbox Series X wanneer ze weer op voorraad zijn, is er genoeg te spelen in het nieuwe jaar. Van geweldige console-exclusives zoals Horizon: Forbidden West tot blockbusters zoals Far Cry 6: 2021 belooft een spannend gamejaar te worden.

Dit zijn de leukste nieuwe games voor PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch en pc die we in 2021 verwachten.

Written By
More from Aubrey Mason

Surface Duo Killer – Samsung Galaxy Z Fold S is net gelekt

Als u veel geld uitgeeft aan onderzoek en ontwikkeling, wilt u die...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *