Terroristen die Amarnath Yatra: legerofficier willen aanvallen

De Amarnath Yatra begint elk jaar in de maand Sawan. (Het dossier)

Srinagar:

Veiligheidstroepen in Jammu en Kasjmir hebben input over terroristen die van plan zijn een aanval op Amarnath Yatra uit te voeren, zei een legerofficier vrijdag, maar beweerde dat er “systemen en middelen” waren om ervoor te zorgen dat de jaarlijkse pelgrimstocht ongehinderd doorgaat.

De officier zei dat het alleen maar passend was dat de ontmoeting van vrijdag, waarbij drie terroristen, waaronder een zelfbenoemde commandant van de Jaish-e-Mohammad, werden neergeschoten, slechts vier dagen voordat de yatra op 21 juli zou beginnen.

“Er zijn aanwijzingen dat terroristen hun best zouden doen om op de yatra te richten, maar we hebben onze systemen en middelen om ervoor te zorgen dat deze ongehinderd en vreedzaam doorgaan”, zei brigadegeneraal Vivek Singh Thakur, commandant van Two Sector, in een pers. conferentie in Zuid-Kasjmir.

“We blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat Amarnath Yatra vreedzaam en zonder hinder zal worden gevoerd en dat de veiligheidssituatie onder controle blijft”, zei hij.

Brigadier Thakur zei dat het stuk van de rijksweg 44, die door de yatris zal worden gebruikt, gevoelig blijft.

‘Deze as is een beetje gevoelig. De yatri’s zullen deze as opnemen om naar Sonamarg (Ganderbal) te gaan en dit (Baltal) is de enige route die actief zal zijn om naar de Amarnath-grot te gaan’, zei hij.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

READ  De dag ervoor werd pc uitgesteld tot 10 november

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *