Tesla’s Starman bereikt eindelijk Mars

In 2018 demonstreerde Elon Musk’s SpaceX het Falcon Heavy lanceersysteem met een geslaagde testvlucht die ook Musk’s persoonlijke Tesla Roadster uit 2008 de ruimte in stuurde, compleet met een in ruimtepak geklede mannequin genaamd Starman op de bestuurdersstoel. Nu, meer dan twee jaar later, hebben Starman en zijn kersenrode auto Mars bereikt. In oktober deelde SpaceX op sociale media dat Starman voor het eerst dichtbij de Rode Planeet was gekomen.

“Starman, die voor het laatst de aarde verliet, maakte vandaag zijn eerste dichte nadering tot Mars – binnen 0,05 astronomische eenheden, of minder dan 5 miljoen mijl, van de Rode Planeet”, aldus het SpaceX-bericht.

Wat hier interessant is, is dat SpaceX opmerkt dat het de “first close approach” is met Mars en dat Spaceman naar verwachting zelfs nog dichterbij zal komen in de toekomst. Volgens Ben Pearson, die zich ontwikkelde een onofficiële online tracker voor Starman en de Roadster (via CNET), zal de Tesla op 22 april 2035 op een veel, veel kleinere afstand van 1,4 miljoen mijl passeren. In 2047 zal hij langs de aarde komen.

Hoewel het fascinerend is dat de Roadster zo dicht bij Mars komt, verwacht niet dat er ooit foto’s zullen komen van die ontmoetingen van dichtbij. Hoewel er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het voertuig camera’s zijn, is de batterij van het voertuig allang leeg. Musk had aanvankelijk ingeschat dat de batterij van de Roadster meer dan 12 uur zou meegaan, maar het bleek eigenlijk maar 4 uur te werken, wat betekent dat Starman sindsdien gewoon in stilte in de ruimte is geweest.

En zowel Starman als de Roadster zien er waarschijnlijk behoorlijk anders uit dan op de laatste foto’s die naar de aarde zijn teruggestuurd. WordsSideKick.com merkte eerder op dat de harde zonnestraling in de ruimte de meeste blootgestelde organische materialen waarschijnlijk al had uiteengevallen – denk aan zaken als de rode verf, de banden, de leren stoelen, enz. Uiteindelijk wordt aangenomen dat de Roadster zal worden teruggebracht tot gewoon aluminium frame en misschien een deel van het glas, op voorwaarde dat ze de impact met passerende rotsen en puin overleven.

Wat vind je van Starmans voortdurende reis door de ruimte? Laat ons je mening weten in de comments.

READ  Super Smash Bros.Ultimate Mod voegt onder ons personages toe
Written By
More from Lesley Curry

Sony onthult de installatiegrootte van enkele van zijn PS5-games • Eurogamer.net

Sony heeft de installatiegrootte van enkele van zijn PlayStation 5-games onthuld. Insomniac’s...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *