[The Turning Point] Ondernemer Vikash Jaiswal’s liefde voor online games sinds zijn jeugd bracht hem ertoe om mobiel te beginnen

Opstarten van mobiel gamen Ludo King heeft veel succes gekend tijdens de COVID-19 lockdown. Ontwikkeld door in Mumbai gevestigd Gametion Technologies, heeft het alle mobiele gamingrecords in India verbroken sinds de COVID-lockdown begon, en werd het de # 1 gaming-app op alle platforms.

Het gratis bordspel is ontwikkeld door Vikash Jaiswal, Oprichter en CEO van Gametion Technologies, het moederbedrijf van Ludo King. Geboren en getogen in Patna, Bihar, verloor Vikash zijn vader toen hij nog maar twee jaar oud was. Hij herinnert zich dat niemand hem tijdens zijn jeugd ooit heeft gevraagd wat hij wilde worden als hij opgroeide. Hij wist echter dat hij “rijk wilde worden”. Toen hij opgroeide, realiseerde hij zich dat IT-ingenieurs goed verdienen en besloot hij computertechniek te gaan doen.

Vikash zegt dat hij al van kinds af aan dol was op digitale games. Nadat hij bij engineering kwam, slaagden zijn moeder en broer erin om een ​​computer voor hem te bemachtigen, wat in de jaren 90 een groot probleem was.

“Andere mensen keken films en luisterden naar liedjes op de pc in mijn hostel, maar ik gebruikte het altijd voor studie”, zegt hij. Zo erg zelfs dat hij de aanspreekpartner in het hostel werd voor alle computergerelateerde vragen. “Ik verzamelde de gratis software die bij computertijdschriften werd geleverd en ontdekte”, zegt hij.

Vikash Jaiswal, oprichter en CEO, Ludo King

Op een keer vond Vikash gratis spelsoftware, die zijn kinderdroom, het maken van zijn eigen spel, deed herleven. Bijna van de ene op de andere dag ontwikkelde hij zich Eggy jongen, een videogame, die door verschillende tijdschriften de titel ‘Spel van de maand’ kreeg.

READ  Simultala Awasiya Vidyalaya Klasse 6 toegangstest Antwoordsleutel 2024-releases, download hier BSEB SAV PDF

Naar Eggy Boy, Vikash wist dat hij in een gamingbedrijf wilde werken. Hij bezocht een cybercafé en stuurde zijn cv naar verschillende gamingbedrijven. Al snel kreeg hij een sollicitatiegesprek en een jobaanbieding van het in Mumbai gevestigde IndiaGames, een onderneming van Vishal Gondal, de man die ons GOQII gaf.

Vikash zegt dat zijn echte reis begon bij IndiaGames, dat later werd verkocht aan Disney. Hij werkte vier jaar in het bedrijf, maar runde verschillende websites, gebeten door de ondernemersfout.

“In die tijd was Google Adsense iets nieuws, en ik maakte verschillende websites voor gamingcontent om wat geld te verdienen.” Toen het bloggeld zijn salaris raakte, besloot hij zijn baan op te zeggen en fulltime ondernemerschap na te streven. Vikash stopte met IndiaGames en begon zelfstandig games en websites te ontwikkelen.

In 2010 begon Vikash Gametion formeel met een zaadbedrag van Rs 2 lakh van zijn spaargeld. Hij opende een klein kantoor in Kharghar, Navi Mumbai, met een paar computers en zes teamleden.

In 2013 voelde Vikash dat hij meer wilde doen en wilde hij graag inspelen op de opkomende trend van mobiele games. En de idee van Ludo King kreeg vorm.

Ludo werd begin 2016 officieel gelanceerd en staat sindsdien bovenaan de gaming-hitlijsten. Vikash, halverwege de veertig, is de maker van het enige Indiase spel dat sinds een paar jaar aan de top staat. Volgens Sensor Tower haalde Ludo King alleen al in maart $ 300.000 aan inkomsten binnen, rijdend op de blokkering van het coronavirus, waardoor mensen gedwongen werden binnen te blijven.

Op dit moment bestaat het team uit 70-100 mensen en Vikash schrijft het succes toe aan zijn team, waaronder zijn vrouw Soni Jaiswal, die het management en andere games zoals Carrom King verzorgt.

READ  Coridi Bello vertelt over haar vriendje in "Bella"

De game-app van eigen bodem is onlangs gestrikt in acteur en humanitair Sonu Sood als zijn merkambassadeur.

In de afgelopen vier jaar heeft Ludo King topgames zoals Candy Crush Saga, PUBG, Clash of Clans, Subway Surfers, Temple Run en anderen overtroffen in maandelijks actieve gebruikers in India. De DAU’s (Daily Active Users) staan ​​op meer dan 50 miljoen en MAU’s (Monthly Active Users) meer dan 185 miljoen, en deze gebruikers spelen het spel van over de hele wereld.