Tien minuten Dwarf Fortress met nadruk op woestijnen en paddenstoelenbomen

Ontwikkelaar Bay 12 Games liet allerlei kleine details zien voor de aankomende Steam-versie van het Ur-kolonie-beheerspel, Dwarf Fortress. Tot nu toe hebben we echter geen groot, samenhangend beeld gekregen van hoe al deze elementen bij elkaar passen in de gedenkwaardige gameplay. Gelukkig is er nu een nieuwe video die precies dat introduceert, terwijl hij ook enkele nieuwe functies laat zien, zoals het woestijnbioom en paddenstoelenbomen.

Om hier een beetje de toon te zetten: Dwarf Fortress bestaat al ongeveer 15 jaar en is een complexe simulatie die altijd gekleurde ASCII-teksttekens als enige grafische elementen gebruikt. In de loop der jaren hebben ontwerpers de ASCII-tafel vervangen door tegelsets die een beetje visuele flair en leesbaarheid toevoegen aan Dwarf Fortress, wat relatief eenvoudig was om te doen.

De nieuwe Steam-versie is echter niet alleen “Dwarf Fortress with Graphics” maar ook vermakelijk. Bay 12 voegt meer dan 16-bits beelden toe – het menusysteem is volledig opnieuw ontworpen en elke genomen beslissing vereist een heroverweging van andere elementen van het spel – en het resultaat is iets dat gemakkelijker op te pikken en te spelen lijkt dan het trollenkasteel was in het verleden.

Je kunt enkele van deze nieuwe beslissingen in actie zien in de Bay 12-gameplayvideo die onlangs op YouTube is geplaatst en stoom-:

Ook hier zijn enkele nieuwe details te zien. De nederzetting die in de video wordt getoond, bevindt zich op een woestijnlocatie, waar van nature geen bomen of water zijn – althans aan de oppervlakte. Onder de grond zijn er echter enorme waterreservoirs en gigantische paddenstoelen die kunnen worden geoogst en als hout kunnen worden gebruikt.

READ  TiMi, een mobiele ontwikkelaar, heeft een nieuwe studio geopend voor het produceren van AAA-games

Zach Adams, mede-oprichter van Bay 12, toont enkele van de nieuwe functies waaraan de studio werkt voor de Steam-versie van Dwarf Fortress: er is een nieuw haaksysteem met hendels, waarmee hij de valdeur kan openen en afval uit de kamer kan dumpen. wil opruimen.

Later gebruikte hij een nieuw geïntegreerd typefilter om de lijst met werkorders te verfijnen om het filter te vinden dat hij nodig had om de deuren te maken, die vervolgens in enkele van de nieuw gegraven kamers van de dwergedelen werden geplaatst.

Voor nieuwkomers laat de video veel zien van hoe het is om Dwarf Fortress te spelen: je maakt lijsten met bestellingen, je bekijkt ze om er zeker van te zijn dat ze klaar zijn en lost vervolgens problemen op als ze zich voordoen.

Dus wat is de releasedatum? Ja, dat weten we ook nog steeds niet.

{“outline”: {“page”: {“content”: {“title: “tien minuten Dwarf Fortress met woestijnen en paddenstoelenbomen”, “type”: “news”, “category”: “dwarf-fort” } , “user”: {” loginstatus”: false},” game “: {” publisher “:” Bay 12 Games “,” genre “:” Strategy Gamer “,” title “:” Dwarf Fortress “,” Genres ” :[“Strategy Gamer”,”Simulation”]}}}}

Written By
More from Max Mcgee
Fort Hood is waar Amerikaanse soldaten heengaan om te sterven; 3 verdacht dood in een maand
Amerika zoekt antwoorden voor de verdachte doodsstrijd, velen noemen het een moordpartij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *