TikTok komt met nieuwe maatregelen om minderjarigen te beschermen

TikTok verstevigt zijn greep om minderjarige gebruikers op zijn platform te beschermen. De lijst met nieuwe regels – inclusief extra instellingen voor TikTok’s chatfunctie voor kinderen van 16-17 jaar – moet de privacy van jongeren beter waarborgen. Een deel van de nieuwe regels is ook bedoeld om de druk om deel te nemen aan het platform te verminderen.

Chatfunctie en avondklok

De chatfunctie van TikTok is al uitgeschakeld voor minderjarigen onder de 16 jaar. Vanaf de nieuwe privacyregels geldt dit ook voor mensen tussen de 16 en 17 jaar. Standaard kunnen ze geen berichten meer ontvangen van vreemden. Momenteel kunnen 16-17-jarigen nog steeds berichten van vreemden ontvangen, zelfs als ze ook volgers hebben. Met de komst van nieuwe regels is het nog steeds mogelijk om direct messages handmatig te openen. Zo kunnen 16-17-jarigen nog steeds berichten van vreemden ontvangen.

Naast de nieuwe chatinstellingen brengt TikTok wijzigingen aan in de meldingsinstellingen van het platform. Gebruikers tussen 13 en 15 jaar ontvangen na 21.00 uur geen TikTok-meldingen. Instellingen worden ook aangepast voor gebruikers van 16-17 jaar; Ze zijn onderworpen aan een avondklok van 10.00 uur. Dit verlicht volgens TikTok de stress van het moeten deelnemen aan TikTok, bijvoorbeeld door te reageren op andermans video’s. Uit onderzoek blijkt dat minderjarigen meer druk voelen van sociale media dan volwassenen.

Download Blok op TikTok

TikTok wil minderjarigen ook op andere manieren beschermen, onder meer door te wijzigen wie de inhoud van minderjarigen kan downloaden. Voor video’s van gebruikers onder de 16 jaar kunnen video’s nooit worden gedownload. Net als bij directe berichten, zullen gebruikers tussen de 16 en 17 jaar een instelling moeten aanpassen om hun video’s beschikbaar te maken om te downloaden. Video’s van gebruikers van 16-17 jaar kunnen standaard niet worden gedownload.

TikTok komt met nieuwe maatregelen om minderjarigen te beschermen

Ten slotte stelt TikTok 16-jarige gebruikers in staat om via een pop-up te selecteren wie hun video kan bekijken. TikTok kwam eerder met mods voor gebruikers tussen de 13 en 15 jaar. Voor hen is hun TikTok-account standaard ingesteld op privĂ© en zijn de video’s alleen zichtbaar voor degenen die ze volgen. Bovendien heeft TikTok de reacties op de video’s van de gebruikers tussen 13 en 15 jaar zo aangepast dat niet iedereen er meer op mag reageren.

privacy van jongeren

Het is geen verrassing dat TikTok zulke ingrijpende veranderingen heeft doorgevoerd. Het Chinese bedrijf ligt al enige tijd onder vuur vanwege de manier waarop het omgaat met de persoonsgegevens van jongeren. Om die reden heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) besloten TikTok een boete van 750 duizend euro op te leggen. vorige maand aangekondigd.

Wat vind je van de aanpassingen die TikTok nu aan zijn dienst aanbrengt om de privacy van jongeren te beschermen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

tik tok

tik tok

TikTok is een app waarmee je korte segmenten van miljoenen nummers kunt afspelen. Je kunt allerlei soorten video’s maken met effecten zoals versnellen of vertragen.

Meer informatie

READ  Ontspan na een dag hard werken bij Ronald Late Night - Deurne Media Groep
More from Madison Garrett

De acht ‘Destiny 2’-exoten om naar te kijken met de Sandbox-veranderingen van Beyond Light

Destiny 2 Bungie Destiny 2 maakt een aantal sandbox-wijzigingen voor de komst...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *