TikTok was in april de meest gedownloade iOS-app

Het tijdperk van TikTok gaat bovenaan verder.
foto: Solin Viesa / Unsplash CC

TikTok genoot in april weer een maand in de App Store, een nieuw rapport uitgebracht door Sensor Tower, app-analyseplatform.

Het ontving die maand 59 miljoen installaties, zowel voor iOS als Android. Dit was een lichte stijging ten opzichte van maart, toen het iets meer dan 58 miljoen downloads haalde.

De nummer 1 doelgroep voor TikTok in april was Brazilië, dat in april goed was voor 13% van de downloads. China, waar de app Douyin heet, was goed voor 12% van de downloads.

In termen van iOS-ranglijsten werd TikTok gevolgd door YouTube, Instagram, WhatsApp, Facebook, Zoom, Facebook Messenger, CapCut, Gmail en Google Maps.

Facebook – die nr. 2 wereldwijd na TikTok, voor iOS en Android – met 53 miljoen downloads per maand.

TikTok blijft bloeien

TikTok domineert nu al meer dan een jaar de App Store. Vanaf april 2020 bleef het elke maand nummer één, behalve in augustus toen dat het geval was Het werd weer even overspoeld door YouTube. Het is een ongelooflijk indrukwekkende staat van dienst, vooral als je bedenkt dat waardevolle apps soms moeite hebben om commerciële hoogten op de lange termijn te bereiken.

Clubhouse ziet bijvoorbeeld al een daling van het aantal downloads na de piek eerder dit jaar. Net als Clubhouse doen andere bedrijven hun best om de magie van TikTok te kopiëren – maar ze kunnen blijkbaar niets anders doen dan achterover leunen en genieten van de likes, aangezien het elke maand de ranglijst domineert.

Ben je een TikTok-gebruiker? Zie je dat het wereldwijde succes binnenkort vertraagt? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.

READ  Dadish 2 komt begin 2021 naar mobiel

Bron: Sensor toren

Written By
More from Eda Greene

PUBG Mobile-abonnementen keren terug naar India met een nieuw spel

De mobiele versie van “PlayerUnknown’s Battlegrounds” (PUBG Mobile), die in september in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *