Toepassing van augmented reality voor kamerplanten

Woerden 14 jan 2020 – Wil je een kamerplant testen voordat je hem in huis haalt? Dat kan vanaf volgende week via een speciale tool in de Intratuin-app. In samenwerking met het Nederlandse augmented reality softwarebedrijf Configwise lanceert de groenexpert een augmented reality-functie waarmee gebruikers grote kamerplanten in hun woon-, werk- of slaapkamer kunnen plaatsen. De tool helpt consumenten bij het maken van de juiste beslissing bij de aanschaf van grote kamerplanten en stimuleert hen zo om meer groen in huis te halen. Intratuin vindt het belangrijk, en nu thuiswerken de norm is, zorgen planten voor een gezond (werk) klimaat in huis met als effect het zuiveren van de lucht. De vernieuwde app kan nu worden gedownload via Google Playstore en App Store.

Baan eerst
Vaak twijfelen we bij de aanschaf van kamerplanten. Past deze plant bij ons of bij andere planten? Is het te groot, te klein of verdwijnt het tussen de rest van het meubilair? Om voor altijd een einde te maken aan dit soort vragen, lanceert Intratuin vandaag een nieuwe Augmented Reality (AR) -tool in haar app. Met behulp van de nieuwe tool kunnen gebruikers thuis vijftig verschillende kamerplanten in 3D uitproberen. Zo kun je rustig zien welke kamerplant het beste bij jou past. Je richt de camera op de kamer waar je de plant wilt plaatsen, kiest een kamerplant en plaatst de plant rondom het huis. Elise De Bruyne, directeur e-commerce en internetmarketing bij Intratuin Nederland: “Door virtuele planten in je huis te plaatsen, krijg je niet alleen een overzicht van hoe ze in de rest van je huis passen, maar ook of ze geschikt zijn. Het helpt de consument om de juiste beslissing te nemen wanneer Fabrieksaankoop voorkomt zo slechte aankopen en verspilling. “

READ  Purmerender Gert-Jan (76) helpt mede-generaties met vragen over de corona-app

Groene missie
De release van AR-gadgets is een belangrijk onderdeel van de missie van Intratuin om mensen dichter bij een groene, normale manier van leven te brengen. Vakmanschap, kennis en inspiratie zijn hier de essentie van. Dagelijks informeren zij hun bezoekers, zowel online als offline, over de mogelijkheden van een gezonde en groene omgeving en inspireren hen met ideeën voor binnen- en buitenland. De Bruin: “Met de nieuwe applicatiefunctie willen we het voor mensen makkelijker maken om meer groen in huis te halen. Zeker omdat we nog steeds gehecht zijn aan onze woningen is groen een belangrijke toevoeging aan je woning: de geur, kleur en luchtzuiverende werking van planten dragen bij aan het klimaat De tool is ontwikkeld door Intratuin in samenwerking met ConfigWise, een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in 3D mobiele gadgets.De vernieuwde Intratuin app is vanaf 19 januari te downloaden via de Google Playstore (Android) of App Store (iOS).

Dit artikel is een post en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redacteur.

More from Madison Garrett

Een plek zoeken in Hoofddorp behoort met parkeerapp | tot het verleden HC nieuws

HOOFD DORP Als het aan wethouder Marja Ruigrok ligt, hoeft niemand in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *