Tokyo op Xbox Series X is slechter dan PS5 in termen van resolutie, FPS en Ray Tracing

Tokyo op Xbox Series X is slechter dan PS5 in termen van resolutie, FPS en Ray Tracing

Vorige week werd Ghostwire: Tokyo Gameworks van Bethesda en Tokyo Gameworks eindelijk uitgebracht op Xbox Series X/S en velen verwachtten natuurlijk dat dit de beste console-release van de game zou zijn. Microsoft is tenslotte nu eigenaar van Bethesda, dus ze willen dat de XSX-versie van Ghostwire opvalt, toch? Nou, niet zo snel, Xbox-bezitters. Hoewel ze nog geen volledige analysevideo hebben gemaakt, in de meest recente aflevering van De live DF-podcast van Digital Foundryhad het over de Xbox-versie van Ghostwire: Tokyo, die over de hele linie slechter lijkt te zijn dan de PS5-versie.

Volgens Game Digital Foundry zijn de prestaties ongeveer 5 tot 10 procent lager op Xbox Series X dan op PS5, waarbij de kloof soms groter wordt (ze laten zien dat de snelle VSync-modus van de game 90 tot 100 FPS draait op PS5 en zo laag als 80 fps op XSX). Qua resolutie zijn de meeste modi hetzelfde, maar de Quality-modus lijkt minder nauwkeurig te zijn op de XSX. Ten slotte lijkt ray tracing slecht geïmplementeerd op de XSX, met reflecties met een lagere resolutie en problemen met RT-schaduwuitlijning. Al deze problemen worden verder uitvergroot op de Xbox Series S, die geen raytracing heeft en in de prestatiemodus onder de 60 fps draait.

Nou, dat is een beetje verwarrend, gezien het feit dat a) Tango Gameworks nu een Microsoft-studio is b) ze zogenaamd een jaar de tijd hadden om aan deze port te werken, en c) Tango heeft onlangs het technisch uitstekende hifi-dashboard uitgebracht op Xbox Series X/S , dus het is niet alsof ze de hardware niet kennen. Is dit gewoon een slordige handgreeppoort? Of, met onze complothoed op, heeft Microsoft opzettelijk de XSX-versie van Ghostwire gehalveerd terwijl ze probeerde goedkeuring te krijgen voor de aankoop door Activision Blizzard en het argument van Sony weerlegde dat de Xbox betere versies van Call of Duty zou hebben? Het is misschien niet het geval, maar dit is echt een vreemde situatie.

READ  Komt de PGA Tour 2K23 op Xbox Game Pass?

Ghostwire: Tokyo is nu beschikbaar op pc, Xbox Series X/S en PS5. Je kunt hier meer informatie krijgen over de Spider’s Thread-update die naast de Xbox-poorten is gelanceerd. Hier is het dieptepunt van een ander bonusgeschenk dat Bethesda met deze update heeft toegevoegd: Denuvo anti-sabotage.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *