Nintendo-hacker Gary Bowser is vrijgelaten uit de gevangenis

Nintendo-hacker Gary Bowser is vrijgelaten uit de gevangenis
Foto: Nintendo Live

Herinner je je Nintendo-hacker Gary Bowser nog? In de vorige update werd onthuld dat hij meer dan drie jaar gevangenisstraf had gekregen en een boete van bijna $ 15 miljoen had gekregen voor zijn betrokkenheid bij Team Xecutor – een daad waardoor Switch-eigenaren hun systemen konden hacken en illegale games konden spelen.

In een update werd de Canadese burger – die 51 was ten tijde van de veroordeling – vervroegd vrijgelaten uit de federale gevangenis in Amerika, deels op basis van een band met goed gedrag, en zal hij terugkeren naar Canada.

Bowser zal nog steeds een schadevergoeding van $ 10 miljoen aan Nintendo moeten betalen, waarbij de videogamegigant “25 tot 30 procent” van zijn bruto maandinkomen kan nemen, als hij een vaste bron van inkomsten kan vinden in zijn thuisland. Tot nu toe slechts $ 175 betaald.

Hoewel dit waarschijnlijk niet volledig zal worden betaald, legde de advocaat van Nintendo eerder uit hoe het bedrijf “een bericht wilde sturen” naar andere Switch-hackers:

“Dit is een heel belangrijk moment voor ons. Het is het kopen van videogames die Nintendo en het Nintendo-ecosysteem ondersteunen, en het zijn games die mensen aan het lachen maken. Daarom doen we er alles aan om te voorkomen dat games op Nintendo-systemen worden gestolen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *