Tol voor sterke dranktragedie bereikt 21, bestelt Punjab CM sonde

Captain Amarinder Singh

‘Wat is er gedaan met de bewijzen van de aanslag in Mumbai op 26/11?’ vroeg kapitein Amarinder Singh in zijn tweet.Twitter / Capt.Amarinder Singh

Zelfs toen minstens 21 personen stierven als gevolg van vermeende consumptie van valse drank in de districten Amritsar, Batala en Tarn Taran van Punjab, beval Chief Minister Amarinder Singh op vrijdag een magistraal onderzoek onder leiding van de Jalandhar Divisional Commissioner naar de zaak.

In Batala werden vrijdag nog vijf doden gemeld. Eén persoon werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Er zijn ook nog vier sterfgevallen gemeld door Tarn Taran.

Het onderzoekspanel zal kijken naar de feiten en omstandigheden die tot de tragedie hebben geleid, evenals naar andere gerelateerde problemen die relevant zijn voor het incident of de incidenten en de omstandigheden die ertoe leiden, aldus een officiële verklaring.

De Divisional Commissioner van Jalandhar zal samen met de Joint Excise and Taxation Commissioner en SPs (Investigation) van de betrokken districten naar de tragedie informeren, zei een officiële woordvoerder.

De eerste minister heeft de Commissie de vrijheid gegeven om een ​​civiel of politieagent of een deskundige te coöpteren om het snelle verloop van het onderzoek te vergemakkelijken. Hij beloofde strikte actie tegen iedereen die schuldig werd bevonden aan de zaak.

alcohol

LikeurReuters

Serieus nota nemend, gaf Amarinder Singh de politie ook opdracht om een ​​zoekactie te starten om hardnekkige drankproductie-eenheden in de staat aan te pakken. De politie heeft Balwinder Kaur in het dorp Tarsikka in het district Amritsar gearresteerd met betrekking tot de hooch-tragedie.

READ  Double Fine Ontwikkel nieuwe en kleinere spellen

Er zijn verdere onderzoeken gaande onder het Special Investigation Team (SIT), samengesteld door SSP Amritsar-Rural, van waaruit de eerste gevallen werden gemeld.

De post-mortems van vier slachtoffers – Jaswinder Singh, Kashmir Singh, Kirpal Singh en Jaswant Singh – zullen worden uitgevoerd om de exacte oorzaak van de sterfgevallen vast te stellen. Directeur-generaal van politie Dinkar Gupta gaf details over de zaak en zei dat de eerste vijf doden werden gemeld in de dorpen Mucchal en Tangra in het landelijke Amritsar in de nacht van 29 juni.

Op 30 juli ’s avonds stierven in Muchhal nog twee personen onder verdachte omstandigheden, terwijl één persoon in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen, maar later stierf in het Sri Guru Ramdas Hospital, vanwaar hij werd verwezen door het Dr Sarabjit Kaur Hospital in Tangra.

Later waren er nog twee sterfgevallen als gevolg van Mucchal, terwijl naar verluidt nog eens twee personen stierven in de stad Batala, ook als gevolg van oneigenlijke drankconsumptie. Toen er op vrijdag nog vijf mensen bezweken in Batala, steeg de tol in de stad tot zeven. Eén persoon is in kritieke toestand naar het burgerziekenhuis in Batala verwezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *