Er is geen ‘nulrisico’ in het verminderen van reisbeperkingen, zegt de WHO

Er is geen 'nulrisico' in het verminderen van reisbeperkingen, zegt de WHO

Er is geen “nulrisico” -strategie voor landen die de internationale reisbeperkingen tijdens de COVID-19-pandemie verlichten en essentieel reizen voor noodsituaties moet de prioriteit blijven, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In een langverwachte update van haar reisbegeleiding zei de wereldwijde gezondheidsdienst van de Verenigde Naties dat grensoverschrijdende reizen voor noodsituaties, humanitair werk, de overdracht van essentieel personeel en repatriëring essentiële reizen zouden zijn.

“Er is geen‘ nul risico ’bij het overwegen van de mogelijke invoer of uitvoer van zaken in het kader van internationale reizen,” zei het in de bijgewerkte leidraad die donderdag op zijn website is geplaatst.

Een golf van nieuwe infecties in veel delen van de wereld heeft sommige landen ertoe gebracht enkele reisbeperkingen opnieuw in te voeren, waaronder het testen en in quarantaine plaatsen van inkomende passagiers.

De WGO had in juni gezegd dat ze haar reisrichtlijnen vóór de zomervakantie op het noordelijk halfrond zou bijwerken.

De richtlijnen van de WHO kunnen door regeringen en industrieën worden gebruikt om het beleid vorm te geven, maar zijn niet afdwingbaar.

Het bijgewerkte reisadvies is weinig veranderd ten opzichte van eerdere begeleiding, die ook infectiecontroleadvies omvatte dat van toepassing was op andere situaties zoals sociale afstand, maskers dragen, handen wassen en het gezicht vermijden.

De WHO drong er bij elk land op aan zijn eigen risico-batenanalyse uit te voeren alvorens enige of alle reisbeperkingen op te heffen. De autoriteiten zouden rekening moeten houden met lokale epidemiologie en transmissiepatronen, evenals met reeds bestaande nationale maatregelen op het gebied van volksgezondheid en sociale distantie.

READ  Veelvoorkomende praktijken stellen coaches in staat om spelers weg te houden van wedstrijden

Landen die ervoor kiezen om alle reizigers bij aankomst in quarantaine te plaatsen, moeten dit doen na beoordeling van de risico’s en rekening houdend met lokale omstandigheden, aldus de WHO.

“Landen moeten hun piekcapaciteit voortdurend plannen en beoordelen voor het testen, volgen, isoleren en beheren van geïmporteerde gevallen en quarantaine van contacten”, aldus het.

De WGO zei deze week dat internationale reisverboden niet voor onbepaalde tijd kunnen blijven gelden en dat landen meer zullen moeten doen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus binnen hun grenzen te verminderen.

Written By
More from Max Mcgee
Het zijn Patrick Mahomes, Lamar Jackson en de rest
Er zijn enkele veelvoorkomende clichés die universeel klinken. … Tot ze dat...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *