Top 10 Steam Deck-emulators (PS1, PS2, Switch, Xbox en meer)

Steam biedt zo’n verscheidenheid aan spellen om te spelen dat het gebruik van een emulator in eerste instantie misschien overbodig lijkt. Maar zelfs de kracht van mobiel gamen stoom oppervlak Een handige emulator voor uw favoriete retro-console kan worden gebruikt.

Nostalgie slaat hard toe en spelers willen vaak graag games uit hun verleden opnieuw bekijken. Gelukkig is Steam Deck heel gemakkelijk te gebruiken en hebben we een lijst samengesteld met de beste beschikbare Steam Deck-emulators.

Het is heel gemakkelijk om te leren hoe je emulators op Steam Deck kunt krijgen en hoe je ze kunt gebruiken. Als je hoopt je oude favorieten van SEGA, Sony en Nintendo te spelen, kun je deze lijst gebruiken om te zien welke emulators je wilt gebruiken.

Beste Steam Surface Simulators

1. EmuDeck

EmuDeck

Deze lijst begint met emulator om alle emulators te beëindigen, EmuDeck. Omvat een uitgebreide lijst van retro-games. De lijst met thuisconsoles omvat:

 • Genesis Sega
 • SegaCD toevoegen
 • Sega32X toevoegen
 • Atari
 • TurboGrafx-16
 • Nieuwe Geo
 • Diversen
 • SNES
 • Master systeem
 • bloem droom
 • Nintendo 64
 • wi
 • kubus spel
 • Speel station
 • Playstation 2
 • Playstation 3

EmuDeck kan ook games voor deze mobiele apparaten emuleren:

 • WonderSwan
 • Nieuwe geografische zak
 • game Boy
 • Boy Advance-spel
 • versnelling spel
 • Nintendo ds
 • Nintendo 3ds
 • PSP
 • Wei Yu
 • Nintendo-schakelaar

Naast al deze opties zijn er ook een aantal multi-arcade-simulators die EmuDeck bevat, zoals Mame en FinalBurn Neo. Deze emulator is in feite een hoofdemulator die een reeks afzonderlijke emulators downloadt die u kunt gebruiken, afhankelijk van het systeem dat u wilt emuleren. Niet alleen is de selectie van EmuDeck enorm, maar het is ook een van de gemakkelijkste emulators om onder de knie te krijgen.

2. Dolfijn

Dolfijn Steam Dick
Dolfijn Steam Dick

Deze emulator voor Nintendo GameCube staat bekend als: Dolfijn. Het is een geweldige emulator die compatibel is met veel games, en deze lijst groeit altijd. Om mini-dvd’s met Nintendo GameCube-spellen te branden, moet je een geschikt station vinden.

Als je eenmaal weet hoe je een back-up van games moet maken, ben je klaar om te gaan. Dolphin werkt ook met Wii-spellen, hoewel het niet noodzakelijkerwijs wordt aanbevolen omdat de spellen gebaseerd zijn op WiiMote-randapparatuur. Er is een lijst met compatibele games te vinden hier Het bevat fanfavorieten zoals Golden Eye.

3. SNES9X

Snes9x
Snes9x

SNES9X Emuleert games die zijn ontworpen voor de Super Nintendo en kan worden gebruikt met al je SNES-favorieten. Het is heel eenvoudig om de bediening voor het instellen van het Steam Deck in te stellen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je een SNES-cartridgeadapter nodig hebt om een ​​back-up te maken van je games en deze in de emulator te laden. De SNES9X produceert nauwkeurige en snelle recreaties, waardoor het spelen van klassieke titels, zoals Street Fighter II Turbo, een absolute droom is.

4. Yuzu

Yuzu Steam Dick
Yuzu Steam Dick

Yuzu Het is verreweg de beste Nintendo Switch-emulator. Het is open source-software met een licentie voor GPLv2 en bestaat al sinds 2018, kort na de release van de Nintendo Switch.

De website van de emulator bepaalt wanneer er regelmatige updates zullen zijn en heeft een volledige FAQ-sectie voor elke gebruiker die fouten tegenkomt. Je kunt een volledige lijst met compatibele games vinden hierinclusief een kanttekening over hoe goed ze werken met de emulator.

5. DuckStation

DuckStation-stoomdek
DuckStation-stoomdek

OG PlayStation biedt enkele van de meest stabiele game-emulators die beschikbaar zijn. Bovendien is het kopiëren van gameback-ups vrij eenvoudig en kan het met de meeste laptops en desktops die een harde schijf hebben.

DuckStation Het streeft naar HD-emulatie die niet ten koste gaat van de prestaties. Zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle originele PlayStation-titels analoge besturing ondersteunen, dus niet elke game werkt vlekkeloos. Je kunt meteen teruggaan naar Final Fantasy VI en nog veel meer PS. Spelletjes.

6. PCSX2

PCSX2
PCSX2

Het is niet meer dan normaal dat het volgen van een geweldige PS-emulator net zo geweldig is PS2-emulator Speelgoed. Helaas zijn PS2-games een beetje problematischer dan PS-games, met maar heel weinig games die foutloos presteren.

Het maken van een back-up van het spel is nog steeds heel eenvoudig, hoewel je misschien niet de hele PS2-bibliotheek kunt spelen. PCSX2 is open source en wordt voortdurend verbeterd. Ongeacht de vele gebreken Speelbare PS2-games Compatibel met PCSX2, inclusief Metal Gear Solid 2: Substance.

7. PPSSPP

PPSSPP
PPSSPP

Hoewel dit misschien klinkt als het geluid dat je maakt als je een kat roept, is het eigenlijk de beste optie voor: PSP-emulator. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en biedt geweldige compatibiliteit en geweldige prestaties.

De emulator wordt regelmatig bijgewerkt en je kunt zelfs advertenties verwijderen met een betaalde versie, hoewel de gratis versie ook werkt. Veel andere ontwikkelaars imiteren PPSSPP. Je kunt de lijst met compatibele games vinden hierwaaronder Final Fantasy III.

8. xemu

xemu البخار stoomplatform
xemu البخار stoomplatform

Als je op zoek bent naar een emulator voor de originele Xbox, dan is dit het! xemu Het is de emulator voor jou. Het maken van een back-up van games voor OG Xbox is net zo eenvoudig als elk ander standaardspel op schijven.

Emulatie is niet altijd perfect, maar veel Xbox-titels werken prima bij het gebruik van xemu. Zelfs foutloze games draaien nog steeds van begin tot eind met minimale problemen. Of je nu terug wilt springen in OG Halo of Ninja Gaiden, Lijst met compatibele games erg groot.

9. BLASTEM

plastic
plastic

plastic Het is de emulator die je moet gebruiken als je SEGA Genesis-spellen wilt spelen. Je hebt speciale hardware nodig om games op SEGA-cartridges te back-uppen.

Als je dat eenmaal doet, komt het goed. Blastem biedt ultranauwkeurige simulatie zonder dat er zware componenten nodig zijn en de installatie is eenvoudig. Het beste van alles is dat geen enkele game problemen lijkt te hebben met het uitvoeren van de emulator.

10. mGBA

mGBA stoomoppervlak
mGBA stoomoppervlak

Last but not least als het gaat om de beste Steam Deck-emulators mGBAGame Boy Advance-emulator. Je kunt nog steeds dumpapparaten vinden om een ​​back-up van je oude games te maken op bijna elke computer.

mGBA is een geweldige emulator die geen krachtige hardware vereist. De beeldverhouding van OG 3:2 werkt redelijk goed op het 16:10-paneel op Steam Deck. Alle games die fouten hebben ondervonden, starten meestal niet volledig op en alle andere games zijn prima.

Lees het volgende: De levensduur van de batterij van het Steam Deck verlengen

Een deel van de berichtgeving die u op Cultured Vultures vindt, bevat gelieerde links, die ons kleine commissies geven op basis van aankopen die gedaan zijn door onze site te bezoeken. wij dekken gaming nieuwsEn de filmrecensiesEn de worstelen En veel meer.

READ  Ghostrunner komt dit najaar naar PS5 en Xbox Series X
Written By
More from Vanessa Hale
Vingerafdrukken in het stof leiden naar een vermeende Xbox-dief in Williamsport | misdaadrapporten
Williamsport, Pennsylvania – Binnen een uur verliet een man uit Williamsport zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *