Top 5 beste games van 2020 volgens Ralph Beentjes

Nintendo had geen betere releasedatum kunnen uitkiezen voor Animal Crossing: New Horizons. De eerste lockdown in Nederland was net begonnen en veel mensen zagen hun vakantie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat doe je met al die extra vrije tijd en inkomen? Je boekt natuurlijk een digitale vakantie naar een onbewoond eiland!

En dat is precies wat je doet in Animal Crossing: New Horizons. Geen zorgen, gewoon een eiland voor jou alleen, terwijl je elke dag fruit, hout of fossielen verzamelt om nieuwe items te maken of belangrijke personages naar je eiland te brengen. Met dat laatste ontgrendel je ook nieuwe mogelijkheden, waardoor je nog meer activiteiten krijgt.

Veteranen van de franchise weten waarvoor tijd zinken de spellen kunnen onbewust zijn en New Horizons is geen uitzondering. De game is ook de ideale manier om je vrienden op een veilige manier te bezoeken.

Ik moet toegeven dat het bestaan ​​van Fall Guys: Ultimate Knockout op mijn dak viel toen de game plotseling beschikbaar was om te downloaden via PlayStation Plus. Al snel werd ik verliefd op dat spel alleen en op vele anderen, wat blijkt uit de enorme populariteit die het spel dit jaar genoot.

Het concept van Fall Guys is vrij simpel: blijf als laatste na een paar chaotische games. Het enige dat Fall Guys zo verslavend maakt, zijn de vele verschillende soorten modi in de game, het feit dat geen game hetzelfde is door de eerder genoemde chaos en de drang om te winnen. Elke keer dat je niet als eerste finisht, begin je meteen aan een nieuwe bij elkaar passen, omdat je altijd het gevoel hebt dat je deze keer winst kunt maken.

READ  The Outer Worlds 2 wordt onthuld door Obsidian op E3 ​​2021

Ontwikkelaar Mediatonic heeft sinds de release ook hard gewerkt om de game meer dan een paar weken interessant te houden. Zo is onlangs het derde seizoen gelanceerd met nieuwe levels, variaties op bestaande modes en natuurlijk een hele reeks grappige outfits. Op die manier zullen Fall Guys nog lang populair blijven!

Het is altijd een schok om erachter te komen hoe oud World of Warcraft is. De MMO werd in 2005 in Europa uitgebracht. In hetzelfde jaar dat Battlefield 2, Resident Evil 4 en Call of Duty 2 werden uitgebracht. Sindsdien hebben die franchises veel vooruitgang geboekt, maar World of Warcraft blijft jaar na jaar miljoenen spelers vermaken.

Dat is niet verwonderlijk als je naar Shadowlands kijkt, de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft. Als je door de nieuwe zones in het hiernamaals loopt, heb je nooit het idee dat je een spel speelt dat ouder is dan 15 jaar. Blizzard weet ook bij elke uitbreiding de gameplay weer interessant te maken, met klassen die allemaal uniek zijn mechanica hebben en kerkers in invallen die blijven verrassen.

Als je erover nadenkt, is dat een van de meest indrukwekkende prestaties die Blizzard wist te bereiken. Hoe houd je tenslotte zo’n oud spel interessant en werkend? Ze zijn in ieder geval met glans geslaagd met Shadowlands, dus de uitbreiding mag niet ontbreken op mijn lijstje!

Ik zie de reacties al onder deze lijst verschijnen: hoe kan zo’n buggy puinhoop, die uit de PlayStation Store werd gehaald, nu op de tweede plaats komen? Dat is een zeer geldige vraag, mijn beste (fictieve) lezer. Cyberpunk 2077 is zeker niet perfect en ik had veel liever gezien dat de game in een andere staat werd uitgebracht.

READ  Outriders-spelers zullen "God Roll" -vervangers ontvangen voor verloren aandelen

Het antwoord waarom de game op mijn tweede plaats staat, is vrij simpel: ik heb veel plezier met de game en ben vanaf het eerste moment erg onder de indruk. Ik speel de game op een pc met een RTX 3080 erin en dat is een heel andere ervaring dan nu op de PS4 en Xbox One. Natuurlijk heb ik ook het nodige bugs al gezien in mijn speelsessie, maar niets was zo ernstig dat het me afleidde van het avontuur.

En het avontuur is wat ik zo leuk vind aan Cyberpunk 2077. De sfeer druipt van de wereld, de gesprekken met personages zijn diepgaand en bieden veel opties – en vereisen soms een heel snelle keuze – en dan heb je de afwisseling. manieren om missies en jouw bouwen. Ik hoop echt dat CD Projekt RED alle problemen zo snel mogelijk oplost, want iedereen moet Cyberpunk 2077 op een goede manier in zijn of haar leven hebben gespeeld.

Het is geen geheim dat ik een speciaal plekje in mijn hart heb voor de Assassin’s Creed-serie. Tot nu toe heb ik alle delen van de hoofdserie gespeeld en behalve een paar – * hoest * Assassin’s Creed III * hoest * – hebben ze me allemaal veel kunnen vermaken. Zeker nu Ubisoft wat langer nodig heeft voor de games en niet elk jaar met een nieuwe versie komt.

De resultaten daarvan zijn duidelijk, want Assassin’s Creed Valhalla is geen enorme revolutie vergeleken met Assassin’s Creed Odyssey, maar het voelt als een verademing. De hele kaart is niet langer gevuld met pictogrammen, maar wordt in plaats daarvan aangemoedigd om de wereld in je eigen tempo te verkennen. En dat is oké, want het is een genot om met paard, boot of koets door Engeland te reizen. Elk gebied ziet er prachtig uit, de activiteiten bieden veel diversiteit en de vechten voelt deze keer veel meer vlezig en uitdagender – allemaal dankzij de uithoudingsvermogen bar.

Alleen al op basis van die verbeteringen zou Valhalla al in mijn persoonlijke Top 5 van 2020 belanden, maar dan heb je ook het verhaal en de mix van fictieve en echte karakters. Ubisoft heeft weer een prachtig, meeslepend avontuur afgeleverd, en Eivor is zelfs zo’n goede hoofdrolspeler dat hij mijn vorige favoriete Assassin – Bayek – omver wierp. Ik kan niet wachten om te zien wat de volgende titel in de franchise zal zijn en welk tijdperk we zullen bezoeken!

READ  5 goede achterwaarts compatibele games voor de Xbox Series X

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN precies dat met een reeks artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Written By
More from Aubrey Mason

De nieuwste Nvidia-driver lost Fortnite-, Rocket League- en Red Dead Redemption-fouten op

Overwatch-spelers die op zoek zijn naar een concurrentievoordeel, hebben een reden om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *