top-smartphone, die elke dag een beetje beter wordt

In deze Huawei Mate 40 Pro review lees je alles over dit nieuwe vlaggenschip. We bespreken de grote pluspunten en bespreken de mindere punten. Lees je?

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 40 Pro review: vlaggenschip van 2020

De Huawei Mate 40 Pro is de nieuwe toevoeging aan de Mate-serie en wordt geleverd met vernieuwde camera’s en een groot watervalscherm. In deze review bespreken we drie pluspunten van het toestel, maar ook drie punten waar Huawei zeker (verder) aan kan werken.

Drie voordelen van de Mate 40 Pro

1. Zeer goede prestatie

Als je een Mate 40 Pro koopt, heb je niets te klagen over de hardware. Het toestel is op veel punten voorzien van goede componenten. Zo is de Kirin 9000 processor erg krachtig en gebaseerd op het 5 nanometer proces. Dat is naast de Apple A14-chip de eerste ter wereld. In de praktijk zorgt dit voor goede prestaties: hikken zijn nergens te bekennen en elke app of game die je gebruikt wordt direct geopend.

Dit zorgt ook voor betere batterijprestaties. Je moet je best doen om de batterij in anderhalve dag helemaal leeg te maken. Als je het apparaat minder gebruikt, kun je het gemakkelijk twee dagen krijgen.

Huawei heeft de hardwarematige volumeknoppen teruggestuurd naar dit toestel. Deze waren niet beschikbaar bij de Mate 30 Pro vanwege het ronde scherm. Goed wat ons betreft, want alleen op het scherm het aanpassen van het volume ging niet altijd even soepel.

Voor de rest is het toestel erg compleet. Zo breid je het interne geheugen van 256 GB uit, ofwel met je eigen Huawei geheugenkaart. Als u deze niet gebruikt, kunt u een tweede simkaart gebruiken. Het toestel is stof- en waterdicht dankzij een IP68 certificering, heeft een tweede speaker bovenop het toestel en tevens een infrarood poort.

READ  Gloednieuwe OldambtNu.nl App nu te downloaden!

Het scherm is 6,76 inch groot, heeft een hoge resolutie en er is gekozen voor een AMOLED paneel. Samen met de ‘waterval’-randen zorgt dit ervoor dat je een premium gevoel krijgt als je het toestel vasthoudt. Als je recht vooruit kijkt, zie je aan de zijkant nauwelijks randen. Hierbij speelt onder meer de Mystic Silver finish een grote rol. Dat ziet er niet alleen goed uit, maar heeft ook een matte finish, wat voor wat ruwheid zorgt.

More from Madison Garrett
Diablo 2: De Open Beta is nu tot leven gebracht
Het is een groot weekend Diablo Fans, waar de open bèta net...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *