35 jaar later werden 11 agenten veroordeeld wegens sensationeel doden van een ‘raja’

De rechtbank spreekt morgen haar vonnis uit

Mathura:

Elf politieagenten zijn veroordeeld voor de moord op Raja Man Singh in 1985, het toen titulaire hoofd van Bharatpur, een prinsdom in Rajasthan. Een rechtbank in het westen van Uttar Pradesh’s Mathura, waar de zaak de afgelopen twee decennia is behandeld, zal morgen zijn vonnis vellen.

De moord, die plaatsvond op 21 februari 1985, veroorzaakte een politieke storm in Rajasthan en leidde uiteindelijk tot het ontslag van de eerste minister van het Congres, Shiv Charan Mathur, twee dagen na het incident.

In een verklaring beschreef Dushyant Singh, de kleinzoon van Raja Man Singh, de gebeurtenissen die tot de moord hebben geleid.

“Bij de verkiezingen van de Assemblee in Rajasthan in 1985 stuurde het congres een gepensioneerde IAS-officier, Brijendra Singh, tegen Raja Man Singh, die als onafhankelijke kandidaat in het kiesdistrict van Deeg vocht,” zei Dushyant Singh in de verklaring.

“Op het moment dat congresmedewerkers de vlag van Bharatpur beledigden, werd Raja Man Singh erg boos. Hij reed zijn jeep een podium op dat was opgezet voor de bijeenkomst van de toenmalige eerste minister en beschadigde een helikopter die bedoeld was om de eerste minister te vervoeren”, voegde de verklaring toe.

Dit alles gebeurde op 20 februari.

De volgende dag, volgens de verklaring, werden Raja Man Singh en twee van zijn medewerkers naar het plaatselijke politiebureau gebracht om zich over te geven, en werden ze beschoten door een politieteam onder leiding van adjunct-hoofdinspecteur Kan Singh Bhati.

Raja Man Singh en zijn medewerkers werden ter plaatse vermoord.

READ  PS5 Restock Tracker: controleer de voorraad vóór Cyber ​​​​Monday

Onder degenen die vandaag zijn veroordeeld, was Kan Singh Bhati.

3oodo95

De familie van Raja Man Singh

Twee dagen na de moord op Raja Man Singh nam Shiv Charan Mathur, toen de Chief Minister van het Congres, ontslag.

Op 28 februari is een melding gedaan voor een CBI-onderzoek.

De zaak werd voor het eerst behandeld in een Rajasthan-rechtbank, maar werd op instructie van het Hooggerechtshof verplaatst naar Mathura. Het duurde meer dan 1700 hoorzittingen en 35 jaar voordat een oordeel werd uitgesproken.

Overigens houdt deze zaak verband met de politieke crisis rond de congresregering in Rajasthan. Vishwendra Singh, een van de 18 rebellen-MLA’s die de kant van Sachin Pilot kiest tijdens een gevecht met Chief Minister Ashok Gehlot, is de neef van Raja Man Singh.

Singh en een andere rebellen-MLA – Bhanwar Lal Sharma – zijn beiden geschorst voor het congres vanwege de aantijgingen van de partij die zij met de BJP tegen de heer Gehlot hebben samengespannen. Maandag haalde de heer Singh uit naar de regering van het congres in de staat en beweerde dat hij probeerde de democratie te vermoorden.

Written By
More from Aubrey Mason
GTA Online-rollenspelers vierden Pride Month met een enorme parade
Rijden door de straten van San Andreas in Grand Theft Auto Het...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *