Townsend voelt zich positief in de aanloop naar de opnieuw geplande Olympische Spelen

Foto: Reuters

Lockdown betekende een kans om nieuwe dingen te proberen voor de meesten, maar niet voor Olympisch hockeykampioen Susannah Townsend – die in plaats daarvan tijd besteedde aan het herontdekken van de oude haar.

Het is vier jaar geleden dat de in Blackheath geboren ster haar kroon bereikte als onderdeel van de zegevierende Rio 2016-ploeg van Team GB, maar wat een verschil heeft een Olympische cyclus gemaakt.

Wat volgde op de Braziliaanse genialiteit was een periode van verwoestende blessures, waarbij knie- en enkelproblemen voortdurend oplaaiden, waardoor de 30-jarige in een neerwaartse spiraal terechtkwam van waaruit ze de liefde voor de sport verloor.

Tokio 2020 zou ook haar zwanenzang worden, maar nu de pandemie van het coronavirus de Olympische Spelen – en haar pensionering – uitstelde tot volgend jaar en de daaropvolgende blokkering haar tijd had gegeven om na te denken, gelooft Townsend dat de breuk haar een nieuw huurcontract heeft opgeleverd. leven.

“De pauze was waarschijnlijk het beste dat me had kunnen overkomen”, zei Townsend, die slechts een van de meer dan 1100 atleten is op het World Class Program van UK Sport, dat wordt gefinancierd door de Nationale Loterij.

“Het heeft me in staat gesteld mijn lichaam terug te krijgen waar ik het nodig heb en het heeft me iets gegeven om naar uit te kijken.

“Ik heb altijd gezegd dat ik vooral speel omdat ik er dol op ben, maar de afgelopen jaren genoot ik er niet van en had ik moeite om uit dat gat te komen.

READ  Patricia presenteert Sheila Ford Hamp met Game Ball

“Maar om nu een jaar extra te hebben, betekent dat het bijna een leeg canvas voor me is en ik kan er voor gaan om te genieten, te glimlachen en hopelijk daarnaast speel ik weer een deel van mijn beste hockey.”

Een kans om te genezen was een onverwacht voordeel van tijd buiten het veld, maar het is niet de enige, aangezien de Britse ploeg essentiële extra voorbereidingstijd bood in hun Olympische titelverdediging.

Dat goud is een van de 864 Olympische en Paralympische medailles die zijn gewonnen sinds de start van de financiering door de Nationale Loterij in 1997, maar voor Townsend en co is het daarop niet soepel verlopen.

En ze is zich er volledig van bewust dat de taak die de komende 12 maanden wacht, net zo zwaar zal zijn als de jaren ervoor.

Townsend voegde toe: “Ik heb geen illusies dat het volgend jaar moeilijk zal zijn.

“Wij oudere jongens kennen de moeilijkheden, vooral wanneer het een Olympisch jaar is en je tot het uiterste gaat, want dat is wat je moet doen om succesvol te zijn.

“Maar, wetende dat er een aantal moeilijke tijden zullen komen en de afgelopen drie maanden gehad te hebben, denk ik dat het me een meer afgerond perspectief heeft gegeven. Ik ben nu veel beter in staat om te gaan met alles wat naar me wordt gegooid. “

Op haar laagste punten was motivatie een strijd voor Townsend, maar ze vond het dankzij steun op sociale media en van degenen om haar heen.

READ  PV Sindhu over hoe ze de afsluiting en haar keerpunt doorbracht

En het is daarom dat ze ervoor koos om anderen te helpen die hiermee worstelen tijdens lockdown door haar worstelingen eerlijk op dezelfde platforms weer te geven.

“Ik herinner me dat ik op moeilijke dagen naar de Instagram van anderen keek voor motivatie, dus ik wilde anderen op dezelfde manier helpen,” zei Townsend.

“Het leven is niet perfect en mensen moeten niet doen alsof het op sociale media is. Iedereen, zelfs professionele atleten, hebben dagen waarop ze down zijn of hulp nodig hebben om zichzelf te motiveren. “

Niemand doet meer om onze Olympische en Paralympische atleten te steunen dan de spelers van de Nationale Loterij, die elke week ongeveer 30 miljoen pond inzamelen voor goede doelen. Ontdek de positieve impact van spelen bij De Nationale Loterij www.lotterygoodcauses.org.uk/stories/track-to-tokyo en #TNLAthletes #TracktoTokyo

More from Madison Garrett

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *