Robin Lehner start Game 4? Vegas Golden Knights hebben een keuze te maken

Robin Lehner heeft niet veel schoten in de Edmonton-bubbel gehad.

Zaterdag invoeren, Lehner zag slechts één keer 30 schoten in een spel; daterend uit de round-robin finale tegen de Lawine (32 bespaart op 35 opnamen).

Zaterdag was Lehner‘s drukste avond van de Stanley Cup Playoffs en hij leverde, alle 31 schoten van de Vancouver Canucks om de Gouden ridders een 3-0 overwinning in Game 3 van hun tweede ronde-serie, waardoor Vegas een 2-1-voorsprong kreeg.

Game 4 is zondag, een back-to-back die werd opgeschoven nadat de NHL donderdag en vrijdag de wedstrijden had uitgesteld om een ​​verhoogd bewustzijn van politiegeweld en systemisch racisme te observeren.

“Ze kwamen er hard uit in Game 2. We hadden duidelijk niet onze beste game”, zei Lehner over het 5-2 verlies van de Knights in Game 2. “Deze groep heeft veel geloof. Ik wist voor de wedstrijd dat we een goede wedstrijd zouden hebben. “

Lehner is op twee na alle playoff-wedstrijden van de Golden Knights begonnen en heeft de club twee overwinningen bezorgd vanaf hun tweede trip naar de Western Conference Finale in drie seizoenen. En hoewel coach Peter DeBoer heeft gezegd dat hij van plan was om tijdens deze playoff-run tussen Lehner en Marc-Andre Fleury te wisselen, is dat niet gebeurd. Lehner is 7-2 dit ‘postseason’ met een gemiddelde van 2,08 doelpunten tegen en een opslagpercentage van 0,921 met twee shutouts, beide in deze reeks.

Conventionele wijsheid schrijft voor dat dit een ideale situatie zou zijn om met Fleury te rollen. Vegas deed dat in de eerste ronde tegen de Blackhawks; Fleury maakte 26 saves in Game 3, een 2-1 overwinning, om Vegas een 3-0 voorsprong te geven. Lehner stond twee doelpunten toe in Game 4, een 3-1 verlies voordat hij de deur sloot in Game 5.

READ  Download hier het ticket voor de First Division Assistant Hall

Maar Lehner die zondag wordt gebeld, is niet vergezocht. Nogmaals, Lehner’s 32 saves zijn het meeste dat hij heeft gemaakt in een game in de bubble. De helft van hen kwam in de eerste periode, en negen van hen waren op de powerplay. Dat was inclusief een 5-tegen-3 voor 1:13.

Vancouver verzamelde 16 meer schoten in de laatste 40 minuten; hij werkte na twee periodes met een voorsprong van twee doelpunten en had de rest van de tijd een gemakkelijke nacht.

‘We konden vanavond vroeg zien dat hij goed was. Hij leek veel op Game 1, ”zei DeBoer. ‘Als je het hem vraagt, is het voor een keeper waarschijnlijk leuk om vroeg te schieten en een gevoel voor de puck te krijgen. Hoewel we de penalty’s niet leuk vonden, hield hij waarschijnlijk van wat vroege actie. “

De Golden Knights zijn geen onbekende in het spelen van dezelfde keeper op back-to-back nachten. Fleury heeft het drie keer gedaan met Vegas en is 3-0 in de SEGABABA (tweede game van een back-to-back). Hij is in die zes wedstrijden 5-1 algemeen. Fleury plaatste opeenvolgende shutouts op 23 en 24 november 2018 tegen de Calgary Flames en San Jose Sharks. Beide games waren in T-Mobile Arena.

Er is geen reis betrokken bij de bubbel, dus het is bijna een geïmproviseerde thuiswedstrijd voor Lehner als DeBoer met de hete hand wil gaan. In zijn carrière zien de cijfers er echter niet aantrekkelijk uit voor Lehner die de SEGABABA speelt.

Enkele dingen om in gedachten te houden met deze cijfers: De meeste van deze spellen kwamen als lid van de Senatoren van Ottawa en Buffalo Sabres. De drie wedstrijden in het seizoen 2013-14 kwamen toen Lehner een 22-jarige back-up was Craig Anderson op een Ottawa-team dat de play-offs niet haalde. De volgende vier waren bij de Sabres in het midden van hun negen seizoenen durende playoff-droogte.

READ  Gamasutra - Persberichten - Nintendo-download, 15 april 2021: het aftellen van 400 dagen begint ... nu!

De shutout op het einde kwam vorig seizoen als lid van de New York Islanders, waarin hij een Vezina Trophy-finalist was.

Kortom, oordeel niet over de speler. Lehner is een veel betere keeper dan hij was en Vegas is een veel beter team dan de genoemde. Als DeBoer denkt dat Lehner de Golden Knights de beste kans geeft om deze serie in een wurggreep te houden, zou het niet onmogelijk moeten zijn om te denken dat hij hem op beide avonden zou spelen.

“Ik dacht dat hij de eerste 10 minuten onze beste speler was”, zei DeBoer.

Wat dit voor Fleury betekent, zijn agent Allan Walsh zou heel goed nog een foto kunnen maken waarop een groter zwaard – een ter grootte van Excalibur – zijn cliënt in de rug zou kunnen doorboren. Fleury is 18-11 met een gemiddelde van 2,37 tegen doelpunten en een opslagpercentage van 0,920 met Vegas in de play-offs. Als hij aan een spel begint, is hij heel goed in staat de klus te klaren.

Gezien hoe dit naseizoen is verlopen, is niets zeker. De feiten blijven dat de Golden Knights deze play-offs 9-2 zijn en Vancouver op de rand van uitschakeling kunnen zetten met een overwinning vanavond.

“Onze jongens zijn opgewonden om morgen te spelen. Ik weet dat, ”zei Canucks-coach Travis Green. “We hadden vanavond veel energie in ons spel. Het leven in de bubbel is niet slecht. Ik hoop dat we hier een hele tijd zijn. Het komt wel goed, we zijn klaar om te gaan. “

READ  Google Drive downloadt geen bestanden nadat ze zijn gecomprimeerd
Written By
More from Vanessa Hale

Microsoft brengt binnenkort “Xbox-nieuws over verbeteringen” uit

© Xbox Eerder deze week zei een technische YouTuber dat ze op...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *