Trump bespreekt China tijdens het Rose Garden-evenement in de middag

'Just ludicrous.' Cooper slams Trump's Covid-19 comments
Trump kondigde die acties binnen een paar minuten aan en zei er weinig over. In plaats daarvan lanceerde hij een gedeeltelijk uitgeschreven aanval op zijn verkiezingsrivaal van 2020 die zich uitstrekte tot de vroege avond en veel verder ging dan kritiek op Joe Biden’s beleid ten aanzien van China.

Gefrustreerd over zijn onvermogen om campagneverzamelingen te houden vanwege de stijgende coronaviruspandemie, leek Trump in plaats daarvan zijn betoog naar het Witte Huis te brengen. Eerdere presidenten hebben geprobeerd dergelijke openlijk politieke opmerkingen van het Witte Huis te vermijden, maar die gebruiken betekenen vaak weinig voor Trump en zijn discursieve toespraak op dinsdag was bijna identiek aan zijn aanvallen op het spoor.

Hij had het over immigratie, politie, standbeelden en monumenten, handel en klimaatverandering, en ging van ad-libbed mijmeren naar meer scripted commentaren die waarschuwden dat Biden “ons land zou vernietigen”.

‘We kunnen nog wel een paar dagen doorgaan’, zei Trump halverwege zijn toespraak.

Voordat hij zijn blinde politieke toespraak begon, zei Trump dat hij een wetsvoorstel en een uitvoerend bevel zou ondertekenen dat China zou straffen voor zijn acties in Hong Kong. Hij zei ook dat hij Peking verantwoordelijk hield voor het verbergen van het coronavirus aan het begin van een nu wereldwijde pandemie en ‘het op de wereld loslaat’.

‘Had het kunnen stoppen’, zei Trump tijdens het Rose Garden-evenement aan het eind van de middag dat een paar uur eerder aan zijn schema was toegevoegd. ‘Ze hadden het moeten stoppen.’

Begin juli keurde de Amerikaanse Senaat een definitieve versie van wetgeving goed die China zou straffen voor maatregelen waarvan de wetgevers vrezen dat ze de democratische vrijheden in Hong Kong schaden. Trump maakte zijn aankondiging waar en ondertekende de wetgeving dinsdagavond.

De maatregel, goedgekeurd met eenparigheid van stemmen, legt sancties op aan bedrijven en individuen die China helpen de autonomie van Hong Kong te beperken.

Trump heeft dinsdagavond ook zijn executive order vrijgegeven om de voorkeursbehandeling voor Hong Kong te beëindigen.

READ  Gundam Evolution, een gratis te spelen schietspel voor helden, wordt gelanceerd in 2022

‘Hong Kong wordt nu op dezelfde manier behandeld als het vasteland van China’, had hij in de Rozentuin van de bestelling gezegd. ‘Geen speciale privileges, geen speciale economische behandeling en geen export van gevoelige technologieën.’

De president staat onder toenemende druk om een ​​hardere houding ten opzichte van China aan te nemen, aangezien het land nieuwe controle over Hong Kong uitoefent en de behandeling van het coronavirus onder de loep wordt genomen.

Huisspreker Nancy Pelosi zei dinsdag dinsdag dat de ondertekening door de president van deze kritische, tweeledige mensenrechtenwetgeving die door het Congres is aangenomen, een omkering is van zijn jaren waarin president Xi het harde optreden tegen Hong Kong mogelijk heeft gemaakt. Maar ze bekritiseerde ook zijn relatie met zijn Chinese tegenhanger, en zei dat Trump “moet stoppen met het vertroetelen van president Xi en krachtige, strategische maatregelen moet nemen om Chinese ambtenaren ter verantwoording te roepen”.

De Biden-campagne sloeg ook op het evenement van Trump.

“De verklaring van vandaag … zou ogenschijnlijk over China gaan, maar er was één onderwerp waar president Trump niet aan kon denken: Joe Biden, wiens naam de president bijna 30 keer aanriep,” Kate Bedingfield, de campagne adjunct-manager, zei in een release.

‘De Amerikaanse belastingbetaler moet worden vergoed voor het misbruik van de middelen die dit spektakel vertegenwoordigde’, voegde ze eraan toe.

Politieke adviseurs hebben Trump aangemoedigd om een ​​krachtigere toon aan te nemen tegen Biden, die uit opiniepeilingen leidt met dubbele cijfers.

Hij leek deze aanbevelingen dinsdag ter harte te nemen en beschouwde Biden’s ‘hele’ carrière als ‘een geschenk aan de Chinese Communistische Partij’.

READ  Battlefield 2042 en FIFA 22 komen blijkbaar binnenkort naar Xbox Game Pass en EA Play

De kwestie-China is uitgegroeid tot een toonaangevend onderwerp in het verkiezingsjaar, aangezien Trump en Biden elk de andere proberen te beschouwen als zwak in het licht van de agressie van Beijing. Beide partijen hebben het probleem gebruikt in campagneadvertenties.

Trump heeft verklaard dat hij niet tevreden is met het land, maar dat hij nog niet van plan is de handelsovereenkomst die hij vorig jaar met de Chinese president Xi Jinping sloot, te schrappen.

Hij zei dinsdag dat hij geen plannen heeft om in de nabije toekomst met Xi te spreken.

Staatssecretaris Mike Pompeo kondigde maandag een formele afwijzing aan van “de meeste” maritieme claims van China in de Zuid-Chinese Zee, de laatste in de escalatie tussen Washington en Beijing.

Vorige week heeft de regering-Trump actie ondernomen tegen Chinese functionarissen vanwege hun betrokkenheid bij schendingen van de mensenrechten in de regio Xinjiang, waar Oeigoerse moslims en andere minderheidsgroepen zijn vastgehouden en gemarteld.

En twee weken geleden kondigde de regering visumbeperkingen aan voor huidige en voormalige Chinese functionarissen, die volgens haar “verantwoordelijk waren voor het uithollen van de vrijheden van Hong Kong”.

Dit verhaal is dinsdag bijgewerkt met aanvullende ontwikkelingen.

Sarah Mucha en Devan Cole van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *