Leonard Williams blijkt een winnaar uit het tagfiasco van Giants

Leonard Williams blijkt een winnaar uit het tagfiasco van Giants

The Giants kunnen niet gelukkig zijn, maar een opgetogen Leonard Williams is degene met de ongehoorde grief.

Toen de twee partijen de onderhandelingen over een verlenging op lange termijn vóór de deadline van woensdag stopten en overeenkwamen dat Williams in 2020 op de franchisetag zal spelen, liet het de best betaalde verdedigende speler van de Giants met een loterijticket nog een kans om zijn winst.

De NFL Players Association diende namens Williams een klacht in om zijn salaris met franchisegoed te verhogen van $ 16,1 miljoen voor defensieve tackles naar $ 17,7 miljoen voor defensieve doeleinden. Een arbitragehoorzitting om het geschil te beslechten is vertraagd door coronavirusbeperkingen, aldus een bron uit de competitie.

General manager Dave Gettleman heeft zich verzet door twee draft picks, waaronder een 2021 rounder, te ruilen voor de Jets voor een lopende vrije agent in het midden van een verloren seizoen. Gettleman verdubbelde toen tegen zijn eigen instincten door de tag toe te passen – eerder door hem beschreven als een afleiding in de kleedkamer – omdat hij het geloofde toen Williams in zijn kantoor zat en zei “hij wil hier zijn”.

Gettleman is nooit bang om stoutmoedig te zijn en wordt door sommige spelers beschuldigd meedogenloos te zijn. Hij ziet er verrassend naïef uit omdat hij gelooft dat Williams een korting in zijn woonplaats zou krijgen. Franchise-tags geven een waarde aan een speler en dat aantal wordt het startpunt – niet het midden van de consensus – voor het gemiddelde jaarsalaris bij een meerjarige verlenging.

Leonard Williams
Leonard WilliamsCorey Sipkin

“Je hebt de verwachtingen veranderd door hem het label te geven”, zegt CBS Sports-analist Joel Corry, een voormalig agent. ‘Het slimmere spel zou zijn geweest om de [cheaper] transitietag op hem, kijk wat de interesse is en laat de markt de deal dicteren terwijl je nog steeds matching rechten hebt. Een franchisetag voor hem is een mulligan. Een man met een carrièrejaar is ongelukkig omdat hij risico loopt op blessures. Je hebt Leonard een cadeau gegeven. ‘

READ  Geen robots meer Baas over hoe Switch eShop uitgevers ertoe aanzet om de systeemfunctie te spelen

Hier is een nadere blik op de deal van Williams vanuit verschillende invalshoeken:

Vergelijking

De Chiefs tagden defensieve tackle Chris Jones op $ 16,1 miljoen, maar de partijen kwamen dinsdag overeen met een verlenging van vier jaar, $ 85 miljoen, met een garantie van $ 60 miljoen. Williams zocht ongeveer 18 miljoen dollar per jaar.

De vergelijking? Jones heeft de afgelopen twee seizoenen 24,5 zakken. Williams heeft 17,5 zakken in zijn vijfjarige carrière, waaronder vorig seizoen een halve zak.

Zakken maken defensieve lijnwachters rijk – zelfs aan de binnenkant – en Williams ‘kracht houdt de run tegen. Hij had het grootste verschil in de NFL tussen zijn druksnelheid (11,3 procent, 19 quarterback-hits) en zijn zakpercentage, volgens Pro Football Focus.

De Giants stonden op nummer 22 in de competitie in een snelle verdediging voor de handel, maar klommen pas naar nummer 20 nadat Williams B.J. Hill had vervangen als starter.

Grief

Net als Williams dienden de Steelers ‘Bud Dupree en Buccaneers’ Shaq Barrett ook klachten in over de franchise-tag, op zoek naar de $ 17,7 miljoen voor defensieve doeleinden, en niet de $ 15,8 miljoen voor externe linebackers.

Jadeveon Clowney weigerde in 2019 zijn aanbesteding van buitenaf te ondertekenen en werd verhandeld aan de Seahawks. De Ravens en Terrell Suggs hebben een compromis gesloten over het beloningsverschil tussen twee posities in 2008.

De beslissende factor is in dergelijke gevallen over het algemeen standaard Xs en Os. Williams speelde 464 snaps bij defensieve tackle vergeleken met 257 bij defensief einde in 2019, volgens PFF. De verandering in de coachingstaf en verdedigingssystemen van Giants kan in 2020 aanleiding geven tot een ander gebruik.

READ  Eén overwinning, het spel van het verslaan van de tweeling tegen de engelen, 5-3 verliezen in 11 ronden

Strak einde Jimmy Graham verloor een klacht om in 2014 als een brede ontvanger te worden betaald door de heiligen, ondanks dat hij 67 procent van zijn snaps in de gok of wijd uit de rij stond.

De pijl wijst in het voordeel van de Giants.

Stel vragen over uw favoriete New Yorkse teams om te worden beantwoord in een aankomende mailbag

Compenserende keuze

Vanwege hun eigen uitgaven dit offseason aan vrije agenten James Bradberry en Blake Martinez, zouden de reuzen geen compenserende keuze hebben gekregen in de NFL Draft 2021 als ze Williams niet hadden getagd en hij elders had getekend.

Door Williams nog een seizoen te houden, bestaat de kans dat de Giants ergens in de derde tot en met zevende ronde van de NFL Draft 2022 beloond kunnen worden met een extra keuze als hij het volgende seizoen buiten het seizoen vertrekt voor een groter contract dan alle inkomende free-agent-tekenen. De Giants zullen naar verwachting $ 35 miljoen aan cap-ruimte hebben.

Als Williams een doorbraakjaar levert, hebben de Giants twee concept-picks verhandeld en in 2020 $ 16 miljoen – $ 18 miljoen betaald voor het recht om andere teams in maart te overbieden.

Wat had kunnen zijn

Ongeacht zijn laatste salaris, Williams eet capruimte die in vrije dienst over drie of vier starters had kunnen worden verdeeld.

Een mogelijke combinatie: Cornerback Logan Ryan voor $ 8 miljoen – $ 10 miljoen, plus linebacker Jordan Jenkins ($ 3,75 miljoen, Jets) na een seizoen van acht zakken, plus verdedigingsuitrusting Beau Allen ($ 3,75 miljoen, Patriots). Voeg rookiecentrum Matt Hennessey ($ 610.000, Falcons) toe als derde ronde als de ruil nooit heeft plaatsgevonden.

READ  Blossom Tales II: The Minotaurus Prince Review (Switch eShop)

Written By
More from Max Mcgee
Een pc-versie van GI Joe: Operation Blackout is in ontwikkeling, zegt GameMill Entertainment
Third-person shooter GI Joe: Operation Blackout is deze maand uitgebracht op Switch,...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *