Trump draagt ​​een masker tijdens bezoek aan gewonde dienstmedewerkers bij Walter Reed

President Trump says he's 'all for masks'

‘Ik zal waarschijnlijk een masker hebben als je het moet weten. Ik zal waarschijnlijk een masker hebben. Ik denk dat als je in een ziekenhuis bent, vooral in die specifieke setting, waar je met veel soldaten praat, mensen die in sommige gevallen kwamen net van de operatietafel. Ik denk dat het geweldig is om een ​​masker te dragen. Ik ben nog nooit tegen maskers geweest, maar ik geloof wel dat ze een tijd en een plaats hebben, ‘vertelde Trump verslaggevers voorafgaand aan zijn bezoek.

Het besluit van de president om een ​​masker te dragen tijdens zijn reis naar het medisch centrum in Bethesda, Maryland, komt na maanden van weigering om er in het openbaar een te dragen – tegen de aanbevelingen van de volksgezondheidsexperts van zijn eigen regering in.

CNN meldde eerder dat de instemming van Trump om in het openbaar een masker op te zetten het resultaat was van zware “pleidooien” door assistenten, die de president aanspoorden om een ​​voorbeeld te stellen voor zijn supporters door tijdens het bezoek een masker te dragen.

Tijdens een interview met Fox News donderdag, plaagde Trump zijn bezoek aan Walter Reed en zei: “Ik verwacht een masker te dragen als ik Walter Reed binnenkom. Je bevindt je in een ziekenhuisomgeving, ik denk dat dit heel toepasselijk is.”

Maskers zijn een politiek vlampunt geworden omdat sommige Amerikanen beweren dat de vereiste inbreuk maakt op hun burgerlijke vrijheden. Maar de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie dringt er bij iedereen op aan om een ​​”stoffen gezichtsbedekking te dragen wanneer ze in het openbaar moeten uitgaan”, en merkt op dat maskers van cruciaal belang zijn in gebieden waar sociale distantiëring moeilijk te handhaven is, omdat het coronavirus zich kan verspreiden tussen asymptomatische mensen en door ademhalingsdruppeltjes in de lucht.

Zelfs nadat de federale regering Amerikanen had aangeraden maskers te dragen op plaatsen waar sociale afstand onmogelijk is, verklaarde Trump dat het onwaarschijnlijk was dat hij er ooit zelf een zou dragen. En zelfs toen sommige van zijn assistenten hem zachtjes aanmoedigden om gezien te worden volgens het advies van zijn eigen regering, stond Trump erop dat het dragen van een masker hem zwak zou doen lijken en de indruk zou wekken dat hij de pandemie niet onder controle had.

READ  Disney Dreamlight Valley: DreamSnaps - Vanellope-patchnotities, wekelijkse uitdagingen en meer

De president heeft ook degenen die er een in het openbaar hebben gedragen belachelijk gemaakt, zoals rivaal Joe Biden uit 2020. Het Witte Huis houdt vol dat het dragen van een masker niet nodig is voor Trump, aangezien hij en de mensen om hem heen regelmatig worden getest op Covid-19.

Tijdens een bezoek aan een Ford-fabriek in Michigan in mei weigerde Trump een masker te dragen met het oog op de pers, omdat hij zei dat hij niet wilde toegeven aan kritiek en druk van de media.

Dit is een breaking news-verhaal en zal worden bijgewerkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *