Trump schiet links in vurige Mount Rushmore-toespraak

Trump schiet links in vurige Mount Rushmore-toespraak

In een vurige Mount Rushmore-toespraak op vrijdagavond sloeg president Trump wat hij noemde de ‘linkse culturele revolutie’ die heeft geleid tot ‘chaos in de straten’ en het omverwerpen van historische beelden.

‘Ze willen ons het zwijgen opleggen. Maar we laten ons niet het zwijgen opleggen ‘, zei Trump juichend over’ VS! VS!”

‘We laten ons niet intimideren door slechte, slechte mensen. Het zal niet gebeuren!” zei hij nog meer gejuich van de duizenden supporters die het amfitheater van het monument hadden ingepakt voor een vuurwerkshow op 4 juli.

“We zullen nooit de geest en de moed en de zaak van 4 juli 1776 opgeven”, zei hij in een krachtige toespraak die de basis versterkte en die weken van protesten terugdreef, een nationaal optimisme verklaarde tegenover het coronavirus en herhaalde veel van de beloften die hem hielpen kiezen.

“We zullen de waarheid volledig en zonder verontschuldiging bekendmaken”, zei hij voordat hij begon aan een bekende litanie van rally-populaire waarden, waaronder het op de eerste plaats houden van Amerika, het bouwen van een grensmuur, het ondersteunen van wetshandhaving en het beschermen van het recht op leven, wapens en vrijheid van religie.

‘We staan ​​hoog, we staan ​​trots en we knielen alleen voor de almachtige God’, donderde hij. “Dit is wie wij zijn. Dit is wat we geloven. ‘

De president zwoer ook dat Mount Rushmore ‘nooit zal worden ontheiligd’.

‘Deze helden zullen nooit worden beklad … Hun nalatenschap zal nooit worden vernietigd’, zei Trump over de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

READ  De eerste gevechtspas van Street Fighter 6 is vertraagd vanwege online problemen
President Donald Trump en First Lady Melania Trump voor Mount Rushmore.
President Donald Trump en first lady Melania Trump vandaag voor Mount Rushmore.AFP via Getty Images

Trump hekelde herhaaldelijk de recente burgerlijke onrust en de ‘boze bendes’ die historische beelden hebben aangevallen te midden van demonstranten van racistisch onrecht, aangespoord door de dood van George Floyd.

‘Vergis je niet, deze linkse culturele revolutie is bedoeld om de Amerikaanse revolutie omver te werpen’, zei Trump.

‘Ze denken dat het Amerikaanse volk zwak en zacht en onderdanig is’, zei de president. ‘Maar nee, het Amerikaanse volk is sterk en trots en ze zullen niet toestaan ​​dat ons land en al zijn waarden … van hen worden afgepakt.’

Uren voor de komst van Trump blokkeerden Indiaanse demonstranten een weg naar de site in South Dakotan, meldde het Rapid City Journal.

De demonstranten zongen “Land terug!”, Verwijzend naar de Black Hills, tribale landen waar het monument staat dat door de Amerikaanse regering werd ingenomen.

De wegversperring, bestaande uit drie bestelwagens, waarvan er twee hun banden hadden verwijderd, liet naar verluidt enkele kaarthouders naar het evenement aan de buitenkant kijken, naar binnen kijkend, aldus het rapport.

Trump arriveerde rond 21.30 uur via Marine One op Mount Rushmore. en nam kort na 22.00 uur het amfitheaterstadium

Een exacte personeelsbezetting van de eerste vuurwerkshow van het monument in meer dan een decennium was niet duidelijk, maar er werd verwacht dat het evenement tot 7.500 mensen zou trekken.

De meeste toehoorders in de overvolle amfitheaterstanden gingen vrijdagavond zonder masker; veel van de bovenste stoelen waren leeg.

Kristi Noem, gouverneur van South Dakota, had gezegd dat zowel sociale afstand als maskers optioneel zullen zijn, aangezien de dagelijkse zaken in de VS omhoogschieten.

READ  Remo D'souza heeft een 'geweldige, zeer veilige shoot' met Geeta Kapur, Terence Lewis

Leiders van lokale indianenstammen, een bevolking die bijzonder hard is getroffen door het virus, hebben hun ongenoegen geuit over het coronavirusrisico.

‘De president brengt onze stamleden in gevaar om een ​​foto te maken op een van onze heiligste locaties’, had Harold Frazier, voorzitter van de Cheyenne River Sioux Tribe, tegen The Associated Press gezegd.

Anderen hebben ook hun bezorgdheid geuit over het vuurwerk zelf en klagen dat ze een brandgevaar vormen voor het omringende nationale bos.

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *