Trump veracht de wetenschap – en wil dat zijn wetenschappers hetzelfde doen

CDC updates school guidelines after Trump threatens cuts

Binnen enkele uren zei vice-president Mike Pence, het hoofd van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, dat de CDC nieuwe richtlijnen zou uitbrengen.

“De president zei vandaag dat we gewoon niet willen dat de begeleiding te streng is, en dat is de reden waarom de CDC volgende week een nieuwe reeks instrumenten gaat uitbrengen, vijf verschillende documenten die nog meer duidelijkheid zullen geven over de begeleiding in de toekomst ‘, vertelde Pence aan verslaggevers.

De reacties van de vice-president en andere topfunctionarissen tijdens een meedogenloos vrolijke briefing van de Task Force in het Witte Huis, die schandalig botste met de realiteit van een nieuw dagelijks record van 60.000 nieuwe gevallen van het virus, onderstreepten hoe de regering er meer op is gericht een onbuigzame te kalmeren President dan een eerlijke verantwoording afleggen over de crisis en maatregelen nemen die haar kunnen verslaan.

Dr. Robert Redfield, die de CDC leidt en constant koord loopt, vaak zonder succes, onder felle druk van Trump, benadrukte dat de nieuwe richtlijnen Trump’s streven om alle scholen binnen enkele weken te heropenen op geen enkele manier mag vertragen.

“Ik wil heel duidelijk maken dat wat niet de bedoeling is van de richtlijnen van CDC, gebruikt zal worden als een reden om scholen gesloten te houden”, zei Redfield, en beloofde samen te werken met scholen en ambtenaren om optimale en veilige openingsplannen voor te stellen.

‘Het zou mij persoonlijk, en, ik weet, mijn bureau, persoonlijk zeer teleurstellen als we zouden zien dat individuen deze richtlijnen gebruikten als reden om onze scholen niet te heropenen.’

Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat Trump had geëist dat alle scholen in de herfst opnieuw zouden worden geopend, waarna de president twijfelde toen hem werd gevraagd hoe dat veilig kon worden bereikt onder verslechterende omstandigheden.

En ze stelden de vraag: wat is het nut van CDC-richtlijnen als de voorwaarden ofwel zo laks zijn dat ze grotendeels zinloos zijn of niet kunnen worden gebruikt als reden om scholen gesloten te houden als niet wordt voldaan aan de fundamentele veiligheidsaanbevelingen?

Het lot van Amerika’s kinderen

Naast de ontberingen van miljoenen Amerikanen die zonder werk worden gestuurd door shutdowns die zijn ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is de noodzaak om kinderen weer naar school te krijgen de belangrijkste taak van de regering. Het vooruitzicht van het verlies van kritieke leerjaren, in combinatie met de psychologische en emotionele effecten van thuis vastzitten, heeft een pijnlijk effect op de kinderen van de natie.

READ  Je kunt deze next-gen-games nu goedkoop scoren!

En ouders kunnen zich er in veel gevallen niet toe verbinden om weer aan het werk te gaan voordat hun kinderen weer naar de klas kunnen, wat de hoop op een economisch herstel verder belemmert.

Maar niemand met autoriteit heeft tot nu toe uitgelegd hoe de voltijdse opleiding die Trump heeft geëist mogelijk is, gezien de noodzaak van sociale afstand in volgepropte schoolgebouwen en het risico voor leraren, die veel meer vatbaar zijn voor Covid-19-complicaties dan hun studenten.

De president – die geen andere verplichting lijkt te voelen dan het leveren van agressieve soundbites – negeert ook het feit dat kinderen het virus naar huis kunnen brengen naar kwetsbaardere ouders en grootouders, een factor die nieuwe uitbraken van ziekten in de vallen.

Dr. Ashish Jha, faculteitsdirecteur van het Global Health Institute van Harvard, waarschuwde dat de CDC-richtlijnen al de minimumvereiste waren om scholen te openen en waarschuwde voor een langdurige onderwijsramp als de openingen niet goed waren gepland.

‘Ik denk dat de aanbevelingen van de CDC erg eenvoudig zijn en ik denk zelfs dat ze verder moeten gaan. Kijk, je kunt overal scholen openen waar je maar wilt. Dat is echt niet het debat’, zei Jha over CNN’s ‘The Lead’. ‘De vraag is of je scholen open kunt houden? Kun je enorme uitbraken onder leraren, personeel en kinderen voorkomen? En als we niet doen waar de CDC om vraagt, en meer, worden de scholen allemaal gesloten door Columbus Day en ze zullen voor lange tijd gesloten zijn. Dat is wat we moeten vermijden, en dat zijn we niet. We kunnen ons hier niet doorheen bluffen; we moeten de wetenschap de drijfveer laten krijgen. “

De controverse over scholen herinnert aan de eisen van Trump om staten te openen

De controverse over de bouw van de CDC’s richtlijnen voor het sluiten van scholen begint de richtlijnen van het gezondheidsagentschap die dit voorjaar zijn opgesteld om een ​​veilige opening van de staatseconomieën te verzekeren, die later werden genegeerd door veel gouverneurs op aandringen van een president die wanhopig was om zijn herverkiezing nieuw leven in te blazen, te herinneren. hoopt.

Het herinnert ook aan het standpunt van Trump over het dragen van maskers, weken nadat hij nieuwe CDC-richtlijnen aankondigde waarin hij Amerikanen vroeg om gezichtsbedekking te dragen op openbare plaatsen waar ze geen sociale afstand konden houden – en ondermijnde het advies onmiddellijk door te zeggen dat hij het zelf niet zou doen doen.

READ  Teenage Mutant Ninja Turtles: aankondiging van de Cowabunga-collectie

Pence’s snelle accommodatie van de klachten van Trump op woensdag was opmerkelijk, omdat de president geen logische of wetenschappelijke argumenten gaf voor zijn verzet tegen CDC-richtlijnen. Hij zei net dat het bureau scholen vroeg om ‘onpraktische dingen’ te doen – stappen die ongetwijfeld in tegenspraak zouden zijn met zijn vraag naar scholen om te openen, wat er ook gebeurt.

Dr.Anthony Fauci, de beste deskundige op het gebied van infectieziekten van de regering, die Trump deze week heeft afgewezen voor een waarheidsronde waarin hij in interviews vertelde over de verslechterende situatie, was niet bij de briefing.

Een ander belangrijk lid van de werkgroep, Dr. Deborah Birx, was aanwezig. Ze zei dat ze “bemoedigende” signalen zag in hotspot-staten zoals Florida, Texas en Arizona, bijvoorbeeld verwijzend naar een dip in positiviteitscijfers in testresultaten. Maar Birx voegde eraan toe dat staten die in de problemen komen, terug moeten gaan naar fase één van hun openingsplannen, een verklaring die haar op gespannen voet zet met de waarschuwingen van Trump dat Amerika de economie moet blijven openen.

CDC-functionarissen hebben CNN de afgelopen maanden verteld dat ze zich “gemuilkorfd” voelen, omdat hun advies wordt genegeerd door een Witte Huis dat zich meer zorgen maakt over de politieke vereisten van de president dan over een gecoördineerde poging om het virus in te perken.

In het begin van de pandemie verdiende het bureau de woede van Trump door een aanvankelijk coronavirus-testplan te verknoeien. Een hooggeplaatste functionaris, Nancy Messonnier, waarschuwde de Amerikanen in februari dat de verstoring van het dagelijks leven ‘ernstig’ zou kunnen zijn – in tegenspraak met de eerste van de vele onnauwkeurige beweringen van Trump dat ze zich nergens zorgen over hoefden te maken.

In mei weigerde het Witte Huis een CDC-plan van 17 pagina’s te implementeren om het land veilig te heropenen, met gedetailleerde aanbevelingen voor kerken en scholen in een tijd waarin de president een snelle openstelling eiste.

Het Witte Huis ontkent de verbinding met de CDC

Trump is nu in openlijk geschil met gezondheidsfunctionarissen terwijl het virus woedt

Ondanks de voor de hand liggende botsingen tussen de president en zijn gezondheidsexperts, ontkende perschef van het Witte Huis Kayleigh McEnany dat er geen spanning was tussen Trump en de CDC.

“Ik zou willen opmerken dat de CDC veel op dezelfde pagina staat als de president, daarom hoorde je de CDC-directeur vandaag onderstrepen dat deze niet prescriptief zijn, dit zijn geen vereisten en dat er aanvullende richtlijnen zullen zijn. Dus ze zijn op dezelfde pagina, ‘zei ze.

READ  De Spaanse studie naar antilichamen tegen coronavirus levert bewijs tegen de immuniteit van de kudde

Maar McEnany maakte ook het punt dat de president – die eerst het virus ontkende een probleem zou zijn, het vervolgens verkeerd zou hebben beheerd en vervolgens de staten ertoe zou hebben gedreven zich te openen op een manier die een piek in infecties veroorzaakte en die het nu opnieuw wil negeren – maakt de uiteindelijke beslissingen over hoe de pandemische reactie uitpakt.

‘Het is aan hem om te bepalen wat hij met die informatie moet doen, om te nemen wat we van Dr. Fauci, Dr. Birx en anderen horen, te nemen wat hij naar hun mening waardeert en tot de ultieme consensus te komen die het beste is voor dit land,’ ze zei.

Toen McEnany specifiek naar Fauci werd gevraagd, zei hij dat Trump het vertrouwen behoudt ‘in de conclusies van onze medische experts’, ook al verschijnt de ervaren ambtenaar zelden meer aan de zijde van de president en doet hij onverbloemde uitspraken over de situatie die de valse weergave van een virus door Trump weerlegt in terugtocht.

“Wat we zien is exponentiële groei. Het ging van een gemiddelde van ongeveer 20.000 naar 40.000 en 50.000. Dat is een verdubbeling”, zei Fauci woensdag in “The Journal”, een podcast geproduceerd voor de Wall Street Journal. Zijn opmerkingen volgden op de bewering van de president dinsdag dat de VS “op een goede plek” is, net voordat coronavirusgevallen in de VS maar liefst 3 miljoen overschreden.

Fauci zei ook dat staten met ernstige problemen “serieus moeten kijken naar afsluiten” en dat hoewel de 39 miljoen tests die eerder door Pence werden genoemd indrukwekkend leken, de echte vraag is of er een robuuste test- en tracering is.

Trump toonde zijn onbegrip of onverschilligheid voor de ontberingen waarmee veel Amerikanen werden geconfronteerd toen hij klaagde dat in Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en vele andere landen “SCHOLEN ZONDER PROBLEMEN ZIJN GEOPEND”.

Zijn tweet negeerde het feit dat die landen hun coronaviruscurven op verschillende manieren hebben onderdrukt, terwijl de VS een sterk stijgend Covid-19-traject volgen.

Het herinnerde er nogmaals aan dat het doel van Trump is om zo snel mogelijk terug te keren naar het normale leven, op scholen, in de economie en zelfs in de sport, maar dat hij bereid is weinig te doen om een ​​omgeving te creëren waarin een dergelijk doel veilig kan zijn bereikt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *