Twee mensen zijn gearresteerd nadat er geweerschoten zijn gehoord in de buurt van de protestsite van Portland

Twee mensen zijn gearresteerd nadat er geweerschoten zijn gehoord in de buurt van de protestsite van Portland

Twee mensen werden zondagavond in Portland gearresteerd in verband met een schietpartij in de buurt van het gebied waar duizenden demonstranten twee maanden lang ’s nachts zijn neergedaald, zei de politie.

Agenten reageerden op meldingen van schoten die rond 19:24 uur in de buurt van Lownsdale Square Park waren afgevuurd. Ze zei een persoon die vermoedelijk het slachtoffer was van een schotwond, kwam later met een privévoertuig in het ziekenhuis aan met niet-levensbedreigende verwondingen.

Politie zei later dat toen ze in de buurt van het park waren, iemand hen een tas wees, met geladen geweermagazines en minstens twee molotovcocktails.

De politie reageerde niet onmiddellijk op vragen over de vraag of de twee incidenten verband hielden. Het was ook niet duidelijk of de schietpartij verband hield met de demonstraties.

De politie heeft meerdere keren aangekondigd dat iedereen die het lopende onderzoek heeft verstoord, ‘kan worden gearresteerd’.

Dit kwam toen mensen weer opdoken in de grootste stad van Oregon om te protesteren tegen racisme en politiegeweld, zoals ze sinds de dood van George Floyd door toedoen van de politie van Minneapolis in mei hebben gedaan.

De stad wordt steeds meer gekenmerkt door gewelddadige botsingen tussen demonstranten en autoriteiten, waaronder federale agenten die door de regering-Trump zijn ingezet.

Zondag maakten de autoriteiten al vroeg oproer bekend, omdat duizenden een federaal gerechtsgebouw binnendrongen waar de agenten zijn gestationeerd.

Met postdraden

READ  De ontmoeting van Aamir Khan met de Turkse First Lady Emine Erdoğan maakt de Indianen van streek; erachter te komen waarom

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *