Honderden Japanse arbeiders op Amerikaanse bases zijn getest op coronavirus

Japan Okinawa US Camp Hansen marine base coronavirus Covid-19 exclusive Enjoji pkg intl hnk vpx_00011424
Tijdens het weekend stonden Japanse arbeiders in de rij voor tests in een buurthuis in de buurt van het Marine Corps Air Station Futenma, dat samen met Camp Hansen sinds juli bijna 200 gevallen van coronavirus heeft bevestigd. De meeste van die gevallen houden verband met de verplaatsing van Amerikaanse troepen, hun families en civiele aannemers arriveren op Okinawa vanuit het Amerikaanse vasteland, waar het aantal besmettingen blijft toenemen.

De Verenigde Staten hebben meer dan 4,2 miljoen gevallen geregistreerd, waarbij het aantal besmettingen de afgelopen weken met meer dan 60.000 per dag is gestegen.

Dergelijke statistieken hebben ervoor gezorgd dat politici in Okinawa op hun hoede zijn voor het virus dat zich onder de lokale bevolking verspreidt, terwijl contractarbeiders dagelijks de Amerikaanse bases in en uit gaan.

“De Japanse arbeiders die binnen werken (de Amerikaanse bases) zijn bezorgd. Ik denk dat ze heel bang moeten zijn. Het is iets dat zowel de Amerikaanse als de Japanse regering adequaat moeten aanpakken”, zei Masaharu Noguni, de burgemeester van Chatan, Okinawa.

De Japanse burger-Amerikaanse militaire relatie op het eiland is al jaren gespannen.

Okinawa vertegenwoordigt minder dan 1% van het Japanse grondgebied, maar herbergt ongeveer 70% van de Amerikaanse bases en de helft van de 47.000 Amerikaanse troepen in Japan, volgens cijfers van de prefectuur van de Okinawa.

Het is een voetafdruk die veel van de 1,44 miljoen inwoners van Okinawa frustreert, van wie velen zeggen dat hun bezorgdheid erover door Tokio is genegeerd sinds de VS het eiland in 1972 weer aan Japan overdroegen nadat het bezet was sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Een coronavirusrisico draagt ​​alleen maar bij klachten van bewoners over landgebruik, misdaden in verband met Amerikaanse troepen en hoe de bases de economische vooruitgang kunnen belemmeren.

Actie ondernemen

Sinds de uitbraak op de mariniersbasis eerder deze maand heeft United States Forces Japan (USFJ) actie ondernomen om de verspreiding van het virus te stoppen, en kondigde vrijdag aan dat al het Amerikaanse personeel dat Japan binnenkomt een Covid-19-test moet doorstaan ​​voordat ze kunnen worden vrijgegeven van een verplichte 14-daagse quarantaine.

READ  Apple haalt duizenden games uit zijn Chinese App Store - One More Thing

Het Amerikaanse personeel moet ook worden gescreend door de Japanse autoriteiten wanneer ze het land binnenkomen via een commerciële luchthaven, zei USFJ in een verklaring.

“Deze beleidsupdate voegt een extra beschermingslaag toe voor Amerikaanse troepen en onze Japanse buren, en we zullen zo transparant mogelijk blijven als we deze uitdaging samen aangaan”, zei kolonel Robert Firman, directeur openbare zaken voor USFJ, in een verklaring .

Majoor Ken Kunze van het Korps Mariniers zei dat er vanaf maandagochtend 08.00 uur geen nieuwe gevallen waren vastgesteld.

Prefectuur van Okinawa Gouverneur Denny Tamaki zei eerder deze maand dat de VS tijdens de pandemie niet mogen toelaten dat troepen vanuit bases in de VS naar Okinawa komen.
Japan heeft verbannen Amerikanen, evenals inwoners van bijna 150 landen en gebieden, bezoeken tijdens de pandemie, behalve onder speciale omstandigheden. De Status of Forces-overeenkomst, die de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Japan regelt, is er een van, waardoor Washington de jurisdictie over de verplaatsing van zijn militairen krijgt.

Een stad zonder grenzen

De stad Chatan was een populaire ontmoetingsplaats voor buiten dienst zijnde Amerikaanse troepen en hun families voordat de pandemie toesloeg. Nu is het verboden voor bijna al het Amerikaanse personeel van de mariniers.

Maar het herbergt nog steeds een hotel, het Doubletree Hilton, dat Amerikaanse troepen hebben verhuurd om Amerikaanse mariniers en anderen te huisvesten die het eiland zullen verlaten tijdens rotaties van zomertroepen.

‘Wat ons hier in Chatan zorgen baart, is dat de mensen … die niet eens zijn getest, in een commercieel hotel verbleven’, zei burgemeester Noguni.

READ  Tekken 8 pakt de eerste plaats bij de meeste deelnemers aan Combo Breaker 2024, maar de cijfers van Mortal Kombat 1 zien er helemaal niet spannend uit

Die mensen zouden voor hun vertrek tot Amerikaanse bases moeten worden beperkt, zei Noguni.

Buiten de Amerikaanse strijdkrachten heeft Okinawa in juli 50 nieuwe gevallen van coronavirus gezien – goed voor meer dan een kwart van de totale gevallen. En het komt nadat Okinawa in mei of juni geen nieuwe infecties heeft gezien.

Voetgangers lopen op 25 juli 2020 bij een kruising in het winkelgebied van Ginza in Tokio.

Ondertussen ziet Japan het ergste aantal sinds de aanvang van de pandemie van het coronavirus. Het ministerie van Volksgezondheid van de provincie rapporteerde zondag 839 nieuwe gevallen, waaronder 239 nieuwe gevallen in de hoofdstad van Tokio op zondag, de zesde dag op rij heeft het meer dan 200 nieuwe gevallen gehad.

Noguni zei zaterdag dat de golf van zaken van het Amerikaanse leger en Japan als geheel voor Okinawa te veel zou kunnen zijn.

‘We zijn erg bezorgd dat het virus, nadat we het hebben gedaan, nu van buiten de prefectuur of van het Amerikaanse leger kan worden verspreid’, zei hij.

‘Ik denk dat we de verspreiding van Covid-19 niet kunnen stoppen tenzij we het aan onze grenzen stoppen.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *