Tweede Kamer gaat verhuizen | De Tweede Kamer voor de Algemene Staten

20 juli 2021

De verhuizing van de Tweede Kamer naar tijdelijke huisvesting elders in het centrum van Den Haag is in volle gang. Na de zomervakantie is de eerste bijeenkomst op 7 september aan de Bezuidenhoutseweg 67. In dit bericht vindt u updates, foto’s en meer informatie over verhuizing en tijdelijke huisvesting.

Kamerleden, fractiemedewerkers, ambtenaren en pers nemen (tijdelijk) afscheid van Hotel Binnenhof. Het gebouwencomplex op het Binnenhof ondergaat de komende jaren een grondige renovatie. Ook andere bewoners van het Binnenhof (Eerste Kamer, Raad van State en Ministerie van Publieke Zaken) hebben tijdens de verbouwing diverse accommodaties. De Tweede Kamer verhuist naar de B67, waar in de arcades het tijdelijke parlementsgebouw bekend staat. De letter B betekent Bezuidenhoutseweg, 67 is het huisnummer. De publiekshal en andere bekende elementen zijn nagebouwd vanuit het gebouw op het Binnenhof aan de B67. Verblijf in tijdelijke huisvesting duurt ongeveer 5,5 jaar.

meer informatie

20 juli: Vrachtwagens rijden heen en weer

De verhuiswagens rijden heen en weer tussen het Binnenhof en de tijdelijke huisvesting aan de Bezuidenhoutseweg. Tussen 9 juli en 22 augustus stonden er elke werkdag minstens drie vrachtwagens in de rij, die minstens vijf keer op en neer gingen. De afgebeelde verhuiswagen komt aan op het expeditieterrein van de B67 om te worden gelost. Het bevat meubilair uit een van de vergaderzalen, de Marcus Backer Room. Kamers, vergaderzalen en commissies hebben in de tijdelijke huisvesting dezelfde namen als op het Binnenhof.

14 juli: blauwe stoelen op een vlucht

In de eerste week van de zomervakantie zijn de bekende blauwe stoelen en perenhouten bureaus verhuisd van de publiekshal op het Binnenhof naar de tijdelijke huisvesting. Stevig verpakt werden stoelen, bureaus en in gebouwen met een sleepwagen opgetild. Motion show in deze interval.

9 juli: De beweging begint

Dozen gepakt, karren op pad: de overgang van de Tweede Kamer naar de tijdelijke huisvesting aan de Bezuidenhoutseweg is officieel begonnen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp helpt bij het verplaatsen van de stoel. Alle stoelen en bureaus in de tijdelijke huisvesting worden hergebruikt.

READ  Download ons lot met je vrienden
More from Madison Garrett
De Weirdo planetaire verkopers van Destiny 2 krijgen eindelijk hun recht
Screenshot: Bungie Een borstelige onderzoeker die een enkele reis maakt naar een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *