Tweede zwarte werknemer bij Google

Het hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië, wordt op 4 mei 2004 op deze foto getoond.

Het hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië, wordt op 4 mei 2004 op deze foto getoond.
Foto: David Paul Morris (Getty-afbeeldingen)

Toen April Christina Curley in de nacht van 10 september naar bed ging, had ze waarschijnlijk niet gedacht dat ze de volgende ochtend wakker zou worden en geen baan bij Google zou hebben. Maar dat is precies wat er is gebeurd.

Volgens NBC News, Kondigde Curley binnen aan een nu virale Twitter-thread op maandag dat ze was ontslagen uit haar rol als recruiter voor diversiteit bij de techgigant, hoewel ze “hun meest succesvolle” recruiter in de geschiedenis van hun bedrijf was geweest.

Oorspronkelijk ingesteld in 2014 om de relaties tussen Google en historisch zwarte hogescholen en universiteiten (HBCU’s) te helpen verbeteren, zegt Curley dat het bedrijf vóór haar functie nog nooit iemand van een HBCU had ingehuurd om in een technische functie te dienen. En kan iemand hier raden waarom?

Ja, je raadt het al. Racisme.

Curley ging vervolgens verder met het onthullen van een reeks oneerlijke en bevooroordeelde wervingspraktijken die volgens haar onevenredig doelwit waren van studenten van HBCU’s, waaronder het ‘screenen’ van cv’s van studenten met ‘onbekende’ school- / universiteitsnamen, waardoor vernederende en absoluut beledigende feedback over studenten achterbleef. zou uiteindelijk resulteren in een afwijzing in de fase van de wervingscommissie, en studenten in interviews ondervragen over de kwaliteit van het computerwetenschappelijk curriculum dat ze op hun HBCU kregen, en het bekritiseren omdat ze ‘niet aan de lat voldeden’ in vergelijking met ‘elite’, wit instellingen. “

“De reden dat Google nooit een HBCU-student rechtstreeks uit zijn bachelor in een van hun belangrijkste technische functies heeft aangenomen, is omdat ze niet geloofden dat er talent bestond bij deze instellingen, totdat ik kwam opdagen”, schreef Curley in een tweet.

Tijdens haar tijd dat ze voor het bedrijf werkte, houdt Curley vol dat ze onvermoeibaar pleitte namens HBCU-studenten, hoewel het consequent op terugslag van haar superieuren stuitte. En met terugslag bedoelt ze het ontkennen van kansen op promotie en leiderschap, bezuinigingen op compensatie, op prestatieverbeteringsplannen worden geplaatst ondanks lovende prestatiestatistieken, tegen schreeuwen en opzettelijk uitgesloten worden van vergaderingen. Een blanke vrouwelijke manager ging zelfs zo ver om Curley te vertellen dat haar Baltimore-accent een handicap was die aan haar leeftijdsgenoten had moeten worden onthuld. Dit alles heeft volgens haar uiteindelijk geleid tot haar beëindiging bij het bedrijf.

“Ik zou DAGEN kunnen schrijven over de vreselijk racistische rekruterings- en aanwervingspraktijken die ik bij Google zag, MET BONNEN”, zegt Curley toegevoegd in een tweet. “Neem het maar van MIJ aan – hun meest succesvolle BLACK QUEER WOMAN-recruiter die ze midden in een MF-pandemie hebben ontslagen omdat ze het zat waren te horen dat ik ze uitschreeuwde over hun racistische onzin.”

Op dit moment voert Google 0-2 uit als het gaat om hun behandeling (of liever: mishandeling) van hun zwarte werknemers. Eerder deze maand, De wortel meldde dat het bedrijf onder de loep kwam nadat het nieuws was bekendgemaakt over het ontslag van een andere van hun topmanagers, Timnit Gebru. Gebru, die mede-leider was van het Ethical Artificial Intelligence-team bij Google, vertelde Bloomberg Ze werd ontslagen door het hoofd van de AI-divisie van Google in reactie op een interne e-mail waarin werd gepraat over de manier waarop het bedrijf minderheidsmedewerkers behandelt, met name degenen die zich identificeren als zwart en vrouwelijk.

NBC News merkt dat op Google heeft nog geen commentaar gegeven op deze beschuldigingen.

READ  Astra's eerste poging om een ​​baan te bereiken eindigt vroeg nadat de raket halverwege de vlucht mislukt
Written By
More from Lesley Curry

Capcom brengt een complete V-Shift-tutorial uit voor Street Fighter 5: Champion Edition

Tijd om slim te worden Street Fighter 5: Champion Edition-spelers kunnen voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *