Unity belooft ‘veranderingen’ om de grafische plannen te stabiliseren nu de gevolgen voor ontwikkelaars voortduren – Ars Technica

Unity belooft ‘veranderingen’ om de grafische plannen te stabiliseren nu de gevolgen voor ontwikkelaars voortduren – Ars Technica
In zoomen / Unity zegt dat het de komende dagen wijzigingen in de onlangs onthulde tariefstructuur zal aankondigen.

eenzaamheid

Na bijna een week van langdurige verontwaardiging van ontwikkelaars over de nieuw aangekondigde lanceringskosten van $ 0,20 per installatie voor de game, zegt Unity dat het “wijzigingen zal aanbrengen” in dat beleid en “binnen een paar dagen” een extra update zal delen.

in Geplaatst op sociale media zondag laatDe eenheid verontschuldigde zich voor de “verwarring en bezorgdheid” veroorzaakt door de verrassende beleidsaankondiging van afgelopen dinsdag. “We luisteren en praten met onze teamleden, de gemeenschap, klanten en partners, en zullen wijzigingen aanbrengen in het beleid”, aldus het bericht. “Bedankt voor je eerlijke en kritische commentaar.”

Het is momenteel onduidelijk of deze veranderingen zullen neerkomen op het sleutelen aan de randen van de vergoedingenstructuur, zoals momenteel gepland, of op een vollediger terugtrekking uit het idee om überhaupt installatiekosten in rekening te brengen. Maar zelfs een volledige verandering is op dit moment misschien niet genoeg om sommige Unity-ontwikkelaars met een lange ervaring tevreden te stellen.

“Uitgevers kunnen er niet langer op vertrouwen dat de deals die ze met Unity-ontwikkelaars sluiten in de loop van de tijd niet slechter zullen worden”, zegt Robert Boyd van Zeboyd Digital Entertainment. een vergunning Dat vat het samen vergelijkbaar Gevoelens van zijn Openbaar uiten Door veel ontwikkelaars. “Unity heeft zo’n haat en minachting getoond voor onafhankelijke ontwikkelaars dat ze niet langer te vertrouwen zijn. Wij bij Zeboyd zullen in de toekomst een andere engine gebruiken.”

Andere ontwikkelaars hebben enige hoop dat het introduceren van enkele belangrijke wettelijke beschermingen in de nieuwe licentievoorwaarden zou kunnen helpen hun relatie met Unity te herstellen. “Als ze op regel 1 van hun EULA garanderen dat we de huidige en eerdere versies van Unity onder deze voorwaarden kunnen blijven gebruiken, misschien met de bepaling dat ze de subkosten binnen redelijke grenzen kunnen verhogen – dat is beter dan vertrouwen”, zegt Indie Developer Tom Franciscus schreef hij in een blogpost Over het complexe juridische jargon achter de hele situatie.

READ  De verbluffende 3D-video van Unreal Engine 5 kan ook echt zijn

De gevolgen blijven bestaan

In de nasleep van de aankondiging van Unity heeft een groeiend aantal game-ontwikkelaars hun voornemen aangekondigd om de Unity-engine te verlaten ten gunste van concurrenten zoals Unreal of open source Godot. Mei grotten Ontwikkelaar Brian Bucklew Hij documenteerde op gedenkwaardige wijze zijn transferprestaties op de marathon van Unity naar Godot Maar dit weekend zal de ouderwetse 2D-roguelike-modus misschien geen ingewikkelder porteringsinspanning zijn.

Unity wordt ook geconfronteerd met meer gereguleerde financiële druk van sommige ontwikkelaars. in Open brief Vrijdag gepubliceerd hebben een aantal prominente mobiele gamingbedrijven die verantwoordelijk zijn voor miljarden gecombineerde game-installaties beloofd het advertentieplatform van Unity en IronSource te boycotten Advertentiebemiddelingsproducten “Totdat deze veranderingen worden heroverwogen. Wij dringen er bij anderen die dit standpunt delen op aan hetzelfde te doen. De regels zijn veranderd en de risico’s zijn simpelweg te hoog.”

terwijl, MobileGamer meldt Sommige ontwikkelaars hebben te horen gekregen dat Unity hen een vrijstelling van 80 tot 100 procent zal bieden op de geplande uptimekosten als ze de LevelPay SDK van het bedrijf gaan gebruiken om in-game advertenties te vinden en weer te geven. Dit zou erop kunnen wijzen dat app-installatiekosten een onderhandelingstroef zijn in een bijzonder agressieve actie tegen concurrerende advertentieplatforms zoals AppLovin, die Er is al lang een hevige strijd gevoerd Met Unity’s IronForge.

De eenheid wordt naar verluidt ook geconfronteerd met enige interne druk rond de voorgestelde tariefwijzigingen. Te midden van een medewerker die vorige week dreigde twee Unity-kantoren tijdelijk te sluiten, The Verge Rapporten Het horen van een ‘keldermentaliteit’ die zich heeft verspreid onder werknemers, die te horen krijgen dat ze thuis kunnen blijven, zelfs als hun kantoor open is.

READ  Pokemon Diamond en Pearl Remakes verandert een belangrijke functie in de originelen

Onafhankelijke ontwikkelaar en jarenlang brancheconsulent Rami Ismail Ook verhalen doorgegeven Met een “extreem laag” moreel in de eenheid. “Mensen zijn verward en moe van het vechten tegen de samenleving waartoe ze behoren”, schrijft hij. “Ik ben de tel kwijt van het aantal mensen dat contact met mij heeft opgenomen in Unity om potentiële nieuwe partijen te monitoren. Wees aardig tegen ze.”

Eerder dit jaar, ongeveer een week later Kerkers en draken Uitgever Wizards of the Coast heeft veel kritiek gekregen vanwege wijzigingen in de al lang bestaande open game-licentie, en het bedrijf probeerde die wijzigingen gedeeltelijk ongedaan te maken met een concept dat veel van de meest controversiële punten behield. Een week later trok het bedrijf zich volledig terug en beloofde dat de oorspronkelijke licentie “ongewijzigd” zou blijven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *