Twitch vervormde foto’s van Jeff Bezos

Hackers slaagden er vanochtend in om Twitch een paar uur onleesbaar te maken, waarbij ze een aantal game-achtergrondafbeeldingen vervingen door afbeeldingen van Amazon-CEO Jeff Bezos. Gebruikers hebben gemeld dat ze foto’s van Bezos in lijsten hebben gezien GTA VEn Dota 2En rakenEn Maine AmbachtEn Apex Legends, en meer over de service van Amazon.

Het is niet duidelijk hoe de achtergrondafbeeldingen zijn gewijzigd en of dit laatste incident met behulp van een bestand is gedaan Enorme Twitch-beveiligingsinbreuk eerder deze week. Hackers konden misbruik maken van de verkeerde configuratie van de server en honderden gigabytes aan informatie stelen. Twitch onderzoekt de hack nog steeds, en tot nu toe Rijke informatie In termen van website-broncode, niet-uitgebrachte projecten en zelfs hoeveel de grote spelers hebben uitgebracht.

Ten minste één voormalige Twitch-medewerker Pas op voor aanvallers Dankzij dit lek kan hij nu de snelkoppelingen en API’s voor de interne services van Amazon zien. Het is heel goed mogelijk dat het lek een code heeft blootgelegd waarmee mensen gemakkelijk achtergrondafbeeldingen op Twitch kunnen wijzigen, of dat dit gewoon een geval van cache-vergiftiging was. Twitch vertrouwt op verschillende manieren om afbeeldingen in de cache te plaatsen, en die hadden mogelijk problemen. Hoe dan ook, Twitch heeft geen goede week.

Opmerkingen van Reddit-gebruikers vervormde afbeeldingen in Rond 5 uur ET Vanmorgen met verschillende foto’s van Bezos’ gezicht in de vorm van een banner achter de games die in de Twitch-gids staan. We hebben contact opgenomen met Twitch over dit incident, maar het bedrijf reageerde niet op tijd om te posten.

READ  Nintendo blokkeert Switch-games van extreme eShop-kortingen
Written By
More from Lesley Curry

Google sluit de Google Shopping-app voor iOS en Android

afbeelding​ Ethan Miller ​Getty-afbeeldingen​ Als u graag winkelt met de Google Shopping-app...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *