Twitch-watchers nemen een dag vrij om te protesteren tegen haataanvallen

Twitch-gebruikers zijn van plan om op 1 september weg te lopen van het platform voor een dag van protest, Washington Post Het is gerapporteerd. De #DayOffTwitch-actie # is bedoeld om de aandacht te vestigen op de recente golf van intimidatie in de vorm van “haataanvallen” gericht op gemarginaliseerde makers.

De hele dag staking werd geleid door Twitch Streamers, waaronder: rectrafineEn Glanzende Pen En Lucia Everblack. Deze makers, die de hashtag #TwitchDoBetter bedachten, protesteerden tegen de trage reactie van Twitch op seksuele, racistische, transgender- en andere vormen van intimidatie. Vaak veroorzaakt door bots, had het misbruik het effect van de chats zo overweldigend dat de makers de streams moesten afsnijden.

Kijkers waren vooral boos dat Twitch de lijst uitbreidde met ongeveer 350 tags, gecategoriseerd op ‘geslacht, seksuele geaardheid, etniciteit, nationaliteit, bekwaamheid, geestelijke gezondheid en meer’. Hoewel het makers misschien heeft geholpen om beter met fans te communiceren, werd het voor misbruikende gebruikers ook gemakkelijker om makers lastig te vallen. Dit was vaak in de vorm van “invallen” die de zender zouden overspoelen met racistische beledigingen en beledigende taal.

“Ik ben het beu”, zei RekItRaven (die weigerde zijn volledige naam te delen). Washington Post. “Ik ben het zat om te voelen dat ik niet mag bestaan ​​op basis van omstandigheden waar ik geen controle over heb, en ik weet dat andere mensen dat wel zijn.”

Livestreamers worden aan hun lot overgelaten met alleen door de gemeenschap ontwikkelde middelen om problemen te bestrijden. Het omvat dingen als:paniek knopHet zet chat in een beperkte modus en beperkt de mogelijkheid van nieuwe gebruikers met beledigende namen om mee te doen.

READ  Microsoft Edge ging aan en Apple werd boos

Twitch heeft beloofd actie te ondernemen. “We ondersteunen de rechten van livestreamers om zichzelf te uiten en aandacht te vestigen op belangrijke problemen in onze service. Niemand mag worden onderworpen aan kwaadaardige en hatelijke aanvallen op basis van wie ze zijn of wat ze vertegenwoordigen, en we werken er hard aan om het kanaal te verbeteren -de ontdekking van het ontduiken van bans en niveauverbeteringen”, aldus het bedrijf. Extra account-add-ons om Twitch een veiliger plek te maken voor makers.” de rand.

Creators protesteren ook tegen het inkomstendelingsplan van Twitch, waardoor het de helft van de inkomsten van het platform kan nemen, maar niet voor alle makers. “We weten allemaal hardop dat er veel mensen zijn die 70/30 bezuinigingen krijgen, maar er zijn geen normen, geen gesprek, geen doelen, niets”, zei Vanessa (PleasantlyTwstd) Washington Post.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Lesley Curry

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *