Twitter-hack: 367 gebruikers verloren meer dan Rs 90 lakh in slechts 2 uur

Twitter-hack: 367 gebruikers verloren meer dan Rs 90 lakh in slechts 2 uur

Een 3D-geprint Twitter-logo is zichtbaar door gebroken glas, op deze foto, gemaakt op 8 februari 2016.REUTERS / Dado Ruvic / illustratie / bestandsfoto

Terwijl Twitter donderdag de ergste cyberaanval op sociale media-platforms doormaakte, hebben ten minste 367 gebruikers ongeveer $ 1,20.000 (meer dan Rs 90 lakh) overgedragen aan hackers in Bitcoins voordat de Twitter-teams in actie kwamen om de cryptocurrency-zwendel te stoppen die hit een aantal eersteklas openbare profielen.

Volgens het cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky markeert de grote zwendel het feit dat we in het tijdperk leven waarin zelfs mensen met computervaardigheden in een valstrik kunnen worden gelokt en zelfs de meest veilige accounts kunnen worden gehackt.

“Volgens onze schattingen hebben binnen slechts twee uur ten minste 367 gebruikers in totaal ongeveer $ 1,20.000 overgedragen aan aanvallers. Noch een website / software is volledig immuun voor bugs, noch is de menselijke factor immuun voor fouten. Daarom zouden alle native platforms mogelijk in gevaar worden gebracht ‘, vertelde Dmitry Bestuzhev, cybersecurity-expert bij Kaspersky, aan IANS.

Twitter verontschuldigt zich

Twitter gaf toe dat het een “gecoördineerde social engineering-aanval was van mensen die een aantal van onze werknemers met toegang tot interne systemen en tools met succes hadden aangevallen”.

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft ook zijn excuses aangeboden.

“Moeilijke dag voor ons op Twitter. We vinden het allemaal verschrikkelijk dat dit is gebeurd”, tweette Dorsey na de verslagen van grote publieke figuren, waaronder de Amerikaanse democratische presidentskandidaat Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple en Uber waren tegelijkertijd gehackt door aanvallers om een ​​zwendel met cryptocurrency te verspreiden.

bitcoin

Bitcoin-zwendel op TwitterReuters

Arjun Vijay, medeoprichter en COO van Giottus Cryptocurrency Exchange, zei dat dergelijke oplichting in het verleden is gebeurd, maar nooit op deze schaal.

READ  Het ontwerp van de PlayStation 5 Flaw zou de console kunnen doden door deze verticaal te gebruiken

“Het was een goed gecoördineerde aanval waarbij meerdere accounts tegelijkertijd werden gehackt, waarbij dezelfde tweets gebruikers naar dezelfde oplichtingssite stuurden”, zei hij in een verklaring.

“De hacker had volledige toegang tot Twitter. Hij kon alles van een van de officiële accounts plaatsen. Maar hij koos ervoor om Bitcoins te zoeken via valse beloften. Mensen moeten voorzichtiger zijn”, waarschuwde Vijay.

Paul Ducklin, Principal Research Scientist bij cyberbeveiligingsbedrijf Sophos zei dat als Musk, Gates, Apple, Biden of een bekende persoon of bedrijf in een opwelling enorme hoeveelheden geld zouden willen uitdelen, ze niet zouden eisen dat je ze geld zou geven eerste.

‘Dat is geen geschenk, het is een truc en het is een duidelijk teken dat het account van de persoon is gehackt. Laat het bij twijfel weg!’ hij zei.

Cryptocurrency is onvindbaar

Cryptocurrency-transacties hebben niet de wettelijke bescherming die u krijgt bij banken of betaalkaartmaatschappijen.

“Er is geen service voor het melden van fraude of het annuleren van transacties in de wereld van cryptocurrency. Het sturen van iemand cryptomunten is als het overhandigen van bankbiljetten in een envelop – als ze naar een oplichter gaan, zul je ze nooit meer zien. stuur het! ” hij voegde toe.

Sommige hooggeplaatste werknemers bij Twitter waren het doelwit van Social Engineering-campagnes om toegang te krijgen tot spraakmakende accounts.

“Als puur digitale bedrijven zoals Twitter kunnen worden geschonden door middel van social engineering-aanvallen, zijn andere organisaties en individuen ook niet veilig. Cybersecurity is ieders verantwoordelijkheid en werknemers kunnen de beste verdediging van een organisatie zijn,” vertelde Himanshu Dubey, directeur van Quick Heal Security Labs. IANS.

READ  Dr. Disrespect reageert op de vraag van een fan of hij doorgaat naar Kick

(Met input van IANS)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *