u kunt dit allemaal doen met de Google Home-app op uw smartphone

Als je slimme apparaten in huis hebt, kun je ze allemaal samenbrengen in de Google Home-app. Dit kunt u doen met deze uitgebreide applicatie.

U kunt dit doen met de Google Home-app

Het idee van de Google Home-app is dat je alle apparaten in je smarthome op een centrale plek kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen aan en uit zetten en de thermostaat hoger of lager zetten. Heb je een slimme camera of slimme deurbel, dan bekijk je het beeld via de app. Al die onderdelen zijn duidelijk aangegeven onder de kopjes als ‘Lampen’, ‘Thermostaat’ en ‘Camera’.

Apparaten toevoegen

U kunt op twee verschillende manieren apparaten toevoegen. Heb je apparaten van Google zelf, zoals de slimme Nest speakers, dan stel je deze eenvoudig in via de Google Home app. Als je de stekker in het stopcontact steekt, zie je al snel de mogelijkheid om een ​​nieuw apparaat aan te sluiten in de app.

Bij apparaten van andere fabrikanten ligt het iets anders. Dit moet je eerst instellen via de app van die fabrikant. Daarna zie je in de Google Home-app soms meteen de mogelijkheid om het toestel met Google Home te verbinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld met Philips Hue.

Druk anders op de plusknop en selecteer ‘Apparaat instellen’ en vervolgens ‘Heb je al iets ingesteld?’. Je kunt dan allerlei smartphonediensten toevoegen. Gebruik de zoekfunctie om het merk van je apparaat te vinden en koppel het aan Google Home. Vervolgens bedien je de apparaten via de Google Home-app en Google Assistant.

READ  14x de meest fantasierijke iOS 14-startschermen (en zo doe je dat)

Media beheersen

Via de Media button bedien je de media in je huis. Hier kun je bijvoorbeeld zien of Spotify aan staat en op welke speakers het wordt afgespeeld. Onder deze noemer vind je ook de media die aan je Google-account zijn gekoppeld, zoals Netflix en YouTube. Deze apps bedien je niet via Google Home, maar je kunt wel de Google Assistent gebruiken. Onder het kopje ‘Camera’ kun je natuurlijk zien wat er via je slimme camera te zien is.

Bedien uw apparaten afzonderlijk

Het grootste deel van het hoofdscherm van de Google Home-app is gevuld met alle apparaten en kamers die je hebt ingesteld. Als je veel apparaten hebt, zoals lampen en speakers, kan dit een behoorlijke lijst zijn. Onder de iconen van uw toestellen staat vaak een directe actie die u kunt ondernemen. Zet bijvoorbeeld een specifieke lamp aan of uit en speel muziek af via een speaker.

Routines gebruiken

Een van de handigste functies in de Google Home-app zijn routines. Hiermee kunt u een reeks taken uitvoeren voor een specifiek woord. Als je in de app naar ‘Routines’ gaat, zie je welke woorden je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld ‘Bedtijd’ of ‘Goedemorgen’.

Elk woord heeft een lijst met taken die de Google Assistent kan uitvoeren. Bijvoorbeeld het licht uitdoen, de stille modus van je telefoon uitschakelen, het weerbericht afspelen of informatie geven over woon-werkverkeer. Onderaan kun je zelfs aangeven of er iets afgespeeld moet worden na de taken, zoals muziek, het nieuws of een audioboek.

Als u regelmatig dezelfde taken achter elkaar uitvoert, is het veel praktischer om een ​​routine vast te stellen. Dit gaat snel door de taken aan te vinken, deze eventueel aan te passen met het tandwiel en op ‘Opslaan’ te tikken.

READ  Windows 10 krijgt een populaire functie van iPhones

Dit zijn de prioritaire evenementen

De Google Home-app heeft twee tabbladen. De eerste is het thuislab waar je eigenlijk alles vindt wat je nodig hebt. Als u op het andere tabblad tikt, gaat u naar uw prioriteitsevenementen. Recente gebeurtenissen van uw camera worden hier gepost, als beweging of geluid is geregistreerd. U ziet ook tips om uw ervaring met uw apparaten te verbeteren.

Voeg mensen toe aan je huis

Als je in de app op het plusteken tikt, kun je alles toevoegen. Bijvoorbeeld services of een nieuwe speakergroep. Hier vind je ook de mogelijkheid om een ​​persoon aan je woning toe te voegen. Doe dat voor familieleden of kamergenoten, zodat zij ook het huis kunnen beheren en de prioritaire gebeurtenissen kunnen zien. Ook is het voor alle leden van het huis mogelijk om persoonlijke mediadiensten te koppelen.

Pas de instellingen aan

Ook in de app kun je veel instellingen aanpassen. Je vindt de instellingen door op je icoon rechtsboven te tikken en vervolgens op ‘Instellingen van de Home-app’ te drukken. Hier moet u onder andere aangeven welke e-mailnotificaties u wilt ontvangen en of opgeslagen wifi-netwerken verwijderd moeten worden. U kunt in dit gedeelte ook uw privacy regelen. Hoe dat werkt, lees je in ons artikel: 5 tips voor je privacy in een functionele Google Home-woning.

Download de Google Home-app

De Google Home-app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande knop.

Combineer met een slimme speaker

Zodra alles correct is ingesteld in Google Home, bedien je je smarthome ook met de Google Assistent. Dat is ideaal in combinatie met een slimme speaker. Bijvoorbeeld de Google Nest Audio. Bekijk onze Google Nest Audio review van deze speaker of bekijk de video hieronder voor meer informatie.

READ  HartslagNu loopt ook tijdens de avondklok door

More from Madison Garrett

Breakpoint is in januari gratis op Stadia

Google Stadia heeft de afgelopen maanden enkele “gratis te spelen” weekenden geïntroduceerd...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *