u kunt dit allemaal (niet) achter het stuur

WhatsApp werkt in Android Auto, maar niet zoals je telefoon. In dit artikel laten we u zien wat u wel en niet kunt doen met de populaire chat-app voor onderweg.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gebruiken met Android Auto

Officieel is Android Auto niet beschikbaar in Nederland, maar het platform van Google voor onderweg zit sinds Android 10 standaard in het besturingssysteem ingebouwd. De kans is groot dat je ‘gewoon’ aan de slag kunt met Android Auto achter het stuur . Net als bij de telefoonversie kun je apps op het autoplatform gebruiken, waaronder WhatsApp.

De populairste chat-app van Nederland werkt echter heel anders achter het stuur dan op je telefoon. Tijd voor een overzicht: dit kan (niet) met WhatsApp in Android Auto.

1. Lees berichten

Je handen aan het stuur en je ogen op de weg: zo moet je rijden. De belangrijkste functie van WhatsApp in Android Auto is daarom de mogelijkheid om inkomende berichten te lezen. Als iemand je een app stuurt, kan de Google Assistent de inhoud van dit bericht lezen. Handig, want op die manier hoef je alleen maar te luisteren en kun je je concentreren op de weg.

Android Auto werkt nauw samen met de Google Assistent, ook als het om WhatsApp gaat. Zorg er daarom voor dat de spraakondersteuning is ingeschakeld. Open hiervoor de Google Assistent-app op je smartphone, ga naar de instellingen (drie streepjes rechtsboven) en kies “Voice Match”. Schuif de schakelaar naar “Hey Google” zodat de assistent naar de spraakopdracht luistert.

READ  Update Waddenzee Recreant App | Rijkswaterstaat

2. Tekst zonder te hoeven typen

Een WhatsApp-bericht lezen is leuk, maar je wilt ook veilig kunnen antwoorden. Gelukkig kan dat. Zeg onderweg gewoon ‘Hey Google, stuur een WhatsApp-bericht naar [naam]”, Wacht een paar seconden en voer dan de inhoud van het bericht in. WhatsApp herhaalt vervolgens wat je zojuist hebt gedicteerd en het is aan jou om de inhoud te verfijnen, te annuleren of gewoon te verzenden.

Ontvang je een WhatsApp-bericht waarop je wilt reageren? Zeg vervolgens ‘Hey Google, reageer’ gevolgd door wat je wilt zeggen. WhatsApp herhaalt weer wat je zojuist hebt gedicteerd en vraagt ​​toestemming om het bericht te verzenden.

Android Auto-app voor smartphones stopt

3. Dit is onderweg niet mogelijk

Blijf op de hoogte en stuur berichten: dat is in een notendop wat je kunt doen met WhatsApp in Android Auto. De mogelijkheden van de chat-app worden daardoor gaandeweg behoorlijk uitgekleed. Bellen en luisteren (of verzenden) van spraakberichten is bijvoorbeeld niet mogelijk. Je kunt ook geen ontvangen stickers, foto’s, GIF’s en video’s achter het stuur bekijken. Heel veilig.

Meer over Android Auto

Gebruikt u een oudere Android-versie? Dan kun je Android Auto nog steeds downloaden en installeren via een omweg door aan de slag te gaan met apk-bestanden. Zoals gezegd is Android Auto officieel niet beschikbaar in Nederland. Of dit gaat veranderen met de opvolger, Android Automotive, is nog maar de vraag.

More from Madison Garrett

Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden

Den Haag, Flevoland, Enschede, Noord-Holland, Leiden, Amstelveen, Utrecht. Een greep uit steden...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *