Ubisoft is raar over hun PS4-games op PlayStation 5

Er bestaat onzekerheid over PS4-games van Ubisoft en of ze speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5. Het bedrijf doet een vreemde uitspraak.

Begin vorige maand maakte Sony bekend welke PS4-games je niet meer op de PlayStation 5 kunt spelen. Dat was een magere lijst van een paar titels waar bijna niemand naar zal kijken. Dit geldt echter niet voor Ubisoft-games. Fans van Ubisoft waren dan ook een beetje geschrokken van de lijst met games – vooral Assassin’s Creed-games – die niet naar de Playstation 5 komen. Maar nu blijkt dat er niets klopt.

Ubisoft-games op PlayStation 5

Voor de volgende consolegeneratie streven zowel Sony als Microsoft naar achterwaartse compatibiliteit. Dit betekent dat oudere games – in dit geval voor PlayStation 4 – ook op de PS5 kunnen worden gespeeld. Volgens Sony geldt dit voor ongeveer 99% van alle games.

Maar niet voor een aantal Assassin’s Creed-games, kondigde Ubisoft aan. Het zouden de spellen Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Chronicles Trilogy Pack, Assassin’s Creed Chronicles India, Assassin’s Creed Chronicles China, Assassin’s Creed Chronicles Russia, Risk, Star Trek Bridge Crew, Werewolves Within en Space Junkies zijn.

Verklaring omgekeerd?

Oké duidelijk; die games krijgen geen achterwaartse compatibiliteit. Of nog een keer? Na Engadget gerapporteerd over de PS4-games van Ubisoft, trok de uitgever hun verklaring in met een vage belofte in de aanloop naar de PlayStation 5-release.

We hebben het Ubisoft Connect-artikel (met de verklaring, red.) En de bijbehorende forumblogpost over achterwaartse compatibiliteit offline gehaald omdat het onnauwkeurigheden kan bevatten over Ubisoft-titels die op de PlayStation 5 kunnen worden afgespeeld.

Ubisoft in een verklaring aan Engadget

Het is op zijn zachtst gezegd vreemd dat de Franse uitgever hun aankondiging intrekt. Ze zullen zeker weten welke games een glans krijgen voor de PS5? Hoe dan ook, als je een van de bovenstaande Ubisoft-games speelt, moet je nog steeds geduldig wachten om te zien of het je zal helpen op de PlayStation 5.

READ  'Hyprocite' Alex Rodriguez vernietigd door voormalige Mets-werper

Lees ook: De eerste gratis PS5-game voor november

Written By
More from Aubrey Mason

Dirk Tuip opent ‘Walhalla voor games’

‘Ik vermoed dat iedereen het indrukwekkend zal vinden’ 17-10-2020 om 15:00 Bij...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *