‘Uitgaven aan mobiele games en apps zullen dit jaar met 25 procent groeien’


De uitgaven aan mobiele games en apps zullen dit jaar met 25 procent groeien tot 112 miljard dollar, althans volgens schattingen van mobiele data-onderzoekers App Annie.

Zowel Apple’s iOS als Google’s Android hebben nieuwe hoogten bereikt op het gebied van verkoop. Terwijl 65 cent van elke dollar naar iOS ging, zullen de uitgaven aan Google Play dit jaar met 30 procent groeien.

Naar schatting worden dit jaar 130 miljard mobiele apps en games gedownload in iOS en Google Play, een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op het gebied van gaming waren de opmerkelijke successen Among Us, My Talking Tom Friends, Roblox en Call of Duty: mobile. My Talking Tom Friends was een van de weinige echt nieuwe games in de Top 10.

Een andere verrassing is dat Pokemon Go erg veerkrachtig bleek te zijn, ontwikkelaar Niantic heeft het spel aangepast om een ​​afstand van anderhalve meter mogelijk te maken.

De markten met de grootste groei voor iOS zijn de VS, Japan en het VK. De beste markten voor Android waren de VS, Zuid-Korea en Duitsland. Japan verdween uit de Top 3.

Het gebruik van zakelijke apps is met 200 procent gestegen dankzij vergadertools zoals Zoom Cloud Meetings. Tik Tok groeit “dramatisch” tot potentieel 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers in 2021. Disney + deed het ook erg goed, dankzij shows als The Mandalorian en Mulan.

Het is geen verrassing dat mobiel groeide in een jaar waarin COVID-19 de wereld in zijn greep had. De groei laat ook zien dat bedrijven, merken en gamemakers zich moeten wenden tot mobiel om hun toekomstige groei te verzekeren, aldus App Annie.

READ  Call of Duty Challenger Battle Bit Remastered wordt de best verkochte game op Steam

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *