Uitsplitsing Gameday: nr. 7 Kansas vs. staat North Dakota

Nr.7 Kansas Jayhawks (3-1) vs. North Dakota State Bison (0-3)

Tijd: Zaterdag 5 december 2020, 15.00 uur

Plaats: Allen Fieldhouse, Lawrence, Kan.

TV: ESPN + / Big 12 nu | Radio: IMG Jayhawk Radionetwerk

Log in op KUsports.com voor onze blogs over livegames en volg het personeel van KUsports.com op Twitter: @KUSports @mctait @bentonasmith & @SJacksonLJW

Sleutels voor Kansas

1. Agbaji’s beurt?

De Jayhawks hebben tot dusver dit seizoen vier verschillende topscorers gehad in hun vier wedstrijden.

En hoewel dat niet zo vreemd is voor een team dat bekend staat om zijn diepgang, balans en veelzijdigheid, is het feit dat de algemene topscorer van het team niet een van hen was.

Junior-bewaker Ochai Agbaji leidt de Jayhawks met 17 punten per wedstrijd en is verreweg de meest consistente speler van het team aan het aanvallende einde.

Agbaji schiet dit seizoen tot dusver 44% vanaf de vloer, maar maar liefst 46% vanaf het 3-punts bereik en 81% op de vrije worplijn.

Nadat David McCormack donderdagavond de vierde verschillende topscorer van de Jayhawks werd, zei KU-coach Bill Self dat hij verwachtte dat het thema van de roterende toppuntscorer zou doorgaan.

“Ik denk dat het verschillende mensen zullen zijn, gewoon gebaseerd op hoe mensen ons bewaken en wie er een hete hand heeft,” zei Self. “Maar dat deert me helemaal niet. Ik vind het wel leuk. “

Zou het Agbaji’s beurt kunnen zijn om er zaterdag vijf leiders van te maken in vijf wedstrijden?

2. Energie van de bank is een must

Inmiddels beginnen de Jayhawks te wennen aan het spelen voor kleine mensenmassa’s of geen mensenmassa’s tijdens dit vreemde, pandemische seizoen.

En nu ze eindelijk een thuiswedstrijd onder hun riem hebben, weten ze ook hoe de ervaring voelt bij Allen Fieldhouse.

In één woord, het is anders. Maar twee van KU’s topspelers van hun thuisopening overwinning op Washburn op donderdagavond zeiden dat de sleutel tot goed spelen in dat soort omgevingen niet op iemand anders rekent om enthousiasme en intensiteit te brengen in de gameavond.

READ  Maak een nieuw account aan om Google Pay te downloaden

“Ik voelde dat ons team onze eigen energie moest creëren, en ik denk dat we dat ook hebben gedaan”, zei McCormack donderdag. “Gewoon praten op een bank en ervoor zorgen dat we, weet je, wat pit hadden met wat pop om ons op gang te houden.”

KU-eerstejaars Bryce Thompson zei dat het sap ruim voor de tip moet verschijnen.

“We moeten er gewoon voor zorgen dat we lol hebben, we glimlachen en giechelen,” zei Thompson. “Zelfs als voor de wedstrijd, zorg ervoor dat de sfeer goed is in de kleedkamer en dat iedereen vrolijk is, lach grappen uit, je weet wel naar muziek luisteren of wat dan ook. Gewoon ervoor zorgen dat de sfeer goed is, zodat we kunnen optreden en plezier kunnen hebben. ”

De wedstrijd van zaterdag zal naar verwachting de laatste zijn, in ieder geval voor een week, die zonder veel fans wordt gespeeld. KU-functionarissen maakten donderdag bekend dat ze van 7 tot 14 december een beperkt aantal fans zullen hosten op alle atletiekevenementen thuis. Dat zal naar verwachting tussen de 1.500 en 2.500 mensen naar Allen Fieldhouse brengen, met een capaciteit van 16.300.

3. Verdedig de 3 (opnieuw)

Washburn zag er tijdens de wedstrijd van donderdag behoorlijk goed uit van achter de boog en raakte een tijdje genoeg om rond te hangen.

Vanaf daar vlakte het echter af, en de Ichabods schoten slechts 9 van de 26 van afstand tegen de Jayhawks.

Het is niet per se cruciaal voor Kansas om de 3 te verdedigen om succes te hebben tegen NDSU, dat een wedstrijd eerder 4-van-16 tegen Creighton en slechts 6-van-24 tegen Nebraska schoot.

Maar het is belangrijk dat KU zijn verdediging op de 3-puntslijn in deze lijn benadrukt als een manier om dingen af ​​te stemmen op een serieuze uitdaging aanstaande dinsdag.

Washburn had niet alleen succes door KU van achter de boog aan te vallen, maar Creighton, met schutters over de hele vloer, zal een paar nachten later dat exacte spelplan naar Allen Fieldhouse brengen, en nog een generale repetitie zou KU kunnen helpen om wat van de rimpels werden gladgestreken uit dat deel van zijn verdediging.

READ  Download macOS 11.2.1 Big Sur met oplossing voor het opladen van MacBook Pro

“Ik dacht helemaal niet dat het geweldig was”, zei Self over de driepunts D vs. Washburn. “Maar ik vond het ook niet erg.”

Zelf merkte op dat een groot aantal van de open blikken van Washburn van achter de 3-puntslijn kwam nadat ze de bal naar binnen hadden gegooid en er weer uit hadden geschopt. Dat was toen Self zei dat KU betrapt werd op “bal kijken” en dat is een vrij gemakkelijke fout om op te lossen.

Selectiekader Matchup

KU offensief rebounding vs. NDSU’s verdediging

Een snelle blik op de KenPom-nummers van de staat North Dakota onthult veel rood en niet veel groen.

Maar een gebied dat groen is, wat aangeeft dat de Bison tot de beste teams van het land in dat specifieke departement behoort, is het defensieve herstel.

NDSU staat op de 23e plaats van nationaal per KenPom wat betreft aanvalspercentage, waardoor kansen voor een tweede kans worden opgegeven op slechts 19,3% van de gemiste schoten van zijn tegenstanders.

Butler leidt het land in deze categorie, met een belachelijke 7,4%, maar North Dakota State is een van de slechts 28 Divisie I-teams die momenteel onder de 20% zitten.

Voor wat het waard is, staan ​​de Jayhawks op de 102e plaats in die categorie, met een aanvallend-rebounds toegestaan ​​percentage van 25,2%.

Het eigen aanvallende herstelpercentage van de KU – het percentage van de eigen beschikbare missers dat het terugkrijgt – is 31,3%, wat nationaal op de 87e plaats staat.

Dit zou een goed spel zijn om alle vijf de spelers op de vloer naar het aanvalsglas te sturen, want als de Jayhawks deze statistiek kunnen winnen, zou dat alleen hen het spel moeten winnen.

De Jayhawks moeten echter ook het verdedigingsglas opruimen. NDSU komt in deze gerangschikt net voor KU in offensief herstelpercentage, op 32%, goed voor de 76e nationaal.

READ  Alle foto's en video's downloaden van Google Foto's

Jayhawk Pulse

Deze matchup markeert de derde wedstrijd van de Jayhawks in een reeks van vier wedstrijden in acht dagen, een razend tempo dat heel weinig vrije tijd heeft gegeven en nog minder tijd om te oefenen.

Na deze krijgt KU echter eigenlijk twee dagen vrij voordat hij weer gaat spelen, wanneer nr. 9 Creighton aanstaande dinsdag naar Allen Fieldhouse komt voor een top-10 showdown.

De wedstrijd van vandaag wordt slechts de tweede ontmoeting ooit tussen de twee programma’s.

In de eerste ontmoeting, in 2009, versloeg KU NDSU 84-74 in de openingsronde van het NCAA-toernooi in Minneapolis.

NDSU eindigde met 25-8 in 2019-20 en won zowel het reguliere seizoen van de Summit League als de toernooititels.

De Bison heeft een opstelling met zes spelers met een gemiddelde van 7-10 punten per wedstrijd en een groep die slechts 32,4% vanaf de vloer schiet en 26,2% vanaf de 3-punts range die meedoet aan de wedstrijd van zaterdag.

Kansas, ondertussen, schiet 46% vanaf de grond, 41% vanaf 3-punts bereik en houdt zijn tegenstanders vast tot 41% schiet in het algemeen en een 30% clip van achter de boog.

Sinds het verlies van 102 punten aan Gonzaga in een seizoensopenende nederlaag, hebben de Jayhawks hun volgende drie tegenstanders op een gemiddelde van 63 punten per wedstrijd gehouden.

KU staat momenteel op de vijfde plaats in de aangepaste defensieve efficiëntiebeoordelingen van KenPom en op de veertiende plaats aan de offensieve kant.

Waarschijnlijke voorgerechten

Nr. 7 Kansas

G – Marcus Garrett, 6-5, 195, Sr.

G – Ochai Agbaji, 6-5, 210, Jr.

G – Christian Braun, 6-6, 205, Soph.

G – Jalen Wilson, 6-7, 190, RS-Fr.

F – David McCormack, 6-10, 265, Jr.

Staat North Dakota

G – Jarius Cook, 6-3, 180, Soph.

G – Sam Griesel, 6-6, 215, Jr.

G – Maleek Harden-Hayes, 6-7, 185, Soph.

F – Tyree Eady, 6-5, 210, Jr.

F – Rocky Kreuser, 6-10, 245, Sr.

Written By
More from Eda Greene
De krachtige tool voor het aanpassen van telefoons van Samsung bevat vroege Android 12-functies
Toen Samsung de 2021-update voor zijn verschillende Good Lock-modules uitrolde, was de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *