Android 11 rolt uit voor Samsung Galaxy S20 (Plus en Ultra)

Heb je een Samsung Galaxy S20, S20 Plus of S20 Ultra? Dan hebben we goed nieuws voor je: de Android 11-update komt uit voor jouw toestel. Vodafone-apparaten kunnen eerst updaten.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: Android 11 rolt uit voor Samsung Galaxy S20

De One UI 3.0-update wordt nu uitgerold voor de Samsung Galaxy S20, waar ook de Samsung S20 Plus en Samsung S20 Ultra onder vallen. Een UI 3.0 is Samsung’s eigen Android ‘shell’ en gebaseerd op Android 11, de laatste versie van het besturingssysteem. Je krijgt automatisch een melding wanneer de update klaar is voor jouw toestel. Helaas is de update (nog) niet beschikbaar voor de Galaxy S20 FE.

Het lijkt erop dat Vodafone-gebrandmerkt apparaten zijn de eersten die handelen. Heb je je Samsung Galaxy S20 bij een andere aanbieder of webshop gekocht? Dan moet je misschien een paar dagen / weken wachten voordat je kunt updaten. Via het instellingenmenu kun je onder het tabblad Software controleren of Android 11 al klaar is voor je Samsung Galaxy S20.

Is dit het geval? Maak altijd van tevoren een back-up van uw smartphone. Mocht de update onverhoopt fout gaan, dan verliest u in ieder geval geen persoonlijke gegevens. Sluit tijdens de update ook je Samsung aan op de oplader. Zo voorkom je dat het toestel tussentijds uitvalt. Ook is het verstandig om de Android 11 update via wifi te downloaden: het installatiebestand is behoorlijk fors.

Dit brengt One UI 3.0

Een UI 3.0, die is gebaseerd op Android 11, is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Samsung. Zo hebben veel applicaties qua design een make-over gekregen, is spraakassistent Bixby net wat slimmer geworden en heeft de camera-app enkele functies meegekregen.

READ  Gartner: CyberArk is de leider in Privileged Access Management

Je kunt ook aan de slag met geheel nieuwe functies, waaronder ‘Tik twee keer om te slapen’. Zoals je van de naam zou verwachten, vergrendelt deze optie automatisch je Samsung S20-telefoon op het moment dat je twee keer op het scherm tikt. Meer weten over de grote software-update? Lees dan onze uitgebreide review van Android 11.

Heb jij de Android 11-update op je Samsung Galaxy S20? En zo ja, wat denkt u ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Het laatste nieuws over Samsung:

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *