UP Gangster die de politie in een hinderlaag lokte, ‘gezien’ in het Haryana Hotel, politie-lancering

Op een door de politie teruggevonden camerabeelden is een man te zien die lijkt op de gangster Vikas Dubey.

Faridabad / New Delhi:

De beruchte gangster Vikas Dubey, de directeur die beschuldigd werd van de koelbloedige hinderlaag en de moord op acht politieagenten vorige week in Uttar Pradesh’s Kanpur, werd dinsdag gezien in een hotel in Haryana’s Faridabad, zeggen bronnen.

Dinsdagmiddag vertelde een man – gearresteerd tijdens invallen in een hotel in Faridabad – aan de politie dat Vikas Dubey het hotel had verlaten voordat de politie arriveerde, volgens bronnen. Op een door de politie teruggevonden camerabeelden is een man te zien die op de gangster lijkt

Twee steden in Haryana – Faridabad en Gurgaon – in de buurt van Delhi zijn zeer alert en de politie van Delhi is ook gewaarschuwd vanwege speculaties dat de beruchte crimineel zich in het nationale hoofdstedelijk gebied kan overgeven.

De premie voor de gezochte gangster, die sinds het bloedbad van vrijdag wordt vermist, werd verhoogd naar Rs 2,5 lakh vanaf één lakh op maandag.

Een assistent van de UP-gangster – Amar Dubey – werd woensdagochtend vroeg doodgeschoten tijdens een ontmoeting door de Special Task Force (STF) van UP in het district Hamirpur, op ongeveer 150 km van de hoofdstad Lucknow.

Op vrijdag waren 50 politieagenten van drie stations naar het Bikru-dorp in Kanpur, 150 km van de hoofdstad Lucknow, op zoek gegaan naar de politiek verbonden en gezochte gangster in 60 strafzaken, waaronder moord, ontvoering, afpersing en rellen.

Een inval was gepland in zijn dorp nadat hij werd beschuldigd van een nieuwe poging tot moord.

READ  Favoriete hoes voor het grotere titelspel

Een plaatsvervangend hoofdinspecteur van politie, Devendra Kumar Mishra, drie subinspecteurs en vier agenten werden tijdens de hinderlaag gedood door de gangster en zijn assistenten die wegversperringen hadden aangelegd op de routes die naar het dorp leidden. Toen de politiemensen eenmaal in het dorp waren aangekomen, werden ze vanaf de daken beschoten door schutters die er klaar voor waren.

Te midden van beschuldigingen dat Dubey, naar verluidt in de vijftig, vrijdag door insiders werd getipt over de inval op vrijdag, zijn 68 politieagenten verwijderd van Kanpur’s Chaubeypur-politiebureau.

Het Bikru-dorp van de hoofdverdachte valt onder de jurisdictie van het politiebureau Chaubeypur.

Anant Deo, een voormalig hoofd van de politie van Kanpur, die naar verluidt een brief van een onderofficier die klaagde over het verband tussen politieagenten en beruchte crimineel Vikas Dubey negeerde, is ook overgedragen door de UP-regering.

Deo Deo – adjunct-inspecteur-generaal bij de STF – was drie maanden geleden de politiechef in Kanpur. Hij negeerde naar verluidt een brief, vermoedelijk in maart geschreven door Devendra Mishra, de adjunct-hoofdinspecteur van politie die vrijdag werd vermoord.

In de brief had de officier aangegeven dat politieagenten, met name Vinay Tiwari, de stationofficier van het politiebureau van Chaubeypur, de gangster hielpen. De brief had ook gewaarschuwd voor een “groot incident” als de klacht werd genegeerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *