‘Ik denk dat we ons goed voelen. Ik ben het niet met hem eens.’

President Donald Trump listens during a "National Dialogue on Safely Reopening America's Schools," event at the White House on July 7 in Washington, DC.

De Universiteit van Washington heeft de prognose van het aantal mensen dat waarschijnlijk zal overlijden aan coronavirus in de VS verlengd tot 1 november, en voorspelt tegen die tijd ten minste 208.255 sterfgevallen, op basis van het huidige scenario.

Maar als 95% van de bevolking in het openbaar een masker draagt, zou dat aantal dalen tot ongeveer 162.808, zei het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) van de universiteit dinsdag.

Vorige week voorspelde de IHME tegen 1 oktober in totaal ongeveer 175.168 sterfgevallen, op basis van het huidige scenario. Maar als bijna iedereen een gezichtsmasker draagt, zou dat aantal dalen tot iets meer dan 150.000.

Hoe de modellering werkt: Het huidige model bevat prognoses die anticiperen op het opnieuw opleggen van sterke sociale afstandsmandaten wanneer het aantal doden per dag een niveau van acht per één miljoen mensen bereikt, gecombineerd met wijdverbreide maskeradoptie, versus een aanpak die geen preventieve actie vereist. Sterke sociale afstandsmaatregelen in Florida zouden daar bijvoorbeeld op 1 oktober 6.173 doden kunnen verminderen.

Het model voorspelt een ernstige stijging van sterfgevallen en gevallen vanaf midden tot eind september en oktober. De projecties kunnen veranderen als er een nieuwe golf van infecties is onder risicopopulaties. Momenteel melden staten dat ze een toenemend aantal gevallen detecteren bij jongere mensen met een lager risico op overlijden, zei IHME.

Enkele context: Tot dusver zijn volgens de Johns Hopkins University meer dan 2,96 miljoen Amerikanen gediagnosticeerd met coronavirusinfecties en zijn er minstens 130.902 gestorven.

READ  Palworld besteedt £378.000 per maand aan servers om ervoor te zorgen dat de service nooit uitvalt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *