Update KB5040427 voor Windows 10 voegt Copilot toe en verhelpt taakbalkproblemen (directe downloadlinks)

Update KB5040427 voor Windows 10 voegt Copilot toe en verhelpt taakbalkproblemen (directe downloadlinks)

Juli 2024 Maandelijkse beveiligingsupdate KB5040427 is nu beschikbaar voor Windows 10-pc's. Deze beveiligingsupdate repareert verschillende fouten in het besturingssysteem, waaronder de bug in de taakbalkspronglijst die we een paar weken geleden hebben behandeld. De Copilot-app draagt ​​ook bij aan het binnenkort verouderde besturingssysteem.

Het downloaden en installeren van KB5040427 start automatisch op uw computers. Als dit niet het geval is, moet u handmatig controleren op updates door naar te gaan Instellingen > Beveiliging en updates En klik door Controleer op updates knop.

Als alternatief kunt u het offline installatiebestand (.msu) downloaden van Microsoft Updates Catalog-website.

Uw Windows 10-computer wordt geüpgraded naar versie 19044.4651 nadat u deze update hebt geïnstalleerd. Voordat we de nieuwe functies en bugfixes in deze update bespreken, bespreken we eerst de directe downloadlinks.

Downloadkoppelingen voor KB5040427

KB5040427 is beschikbaar voor pc's met Windows 10 22H2 en sommige pc's met 21H2-versies.

Bezoek dit De officiële pagina voor het bijwerken van de catalogus Om het juiste offline installatieprogramma voor uw computer te downloaden.

Nieuwe functies opgenomen in KB5040427

Copilot was voorheen slechts een zij-app in Windows, maar nu kunt u genieten van de volledige Copilot-ervaring in plaats van deze in een hoek te plaatsen.

Microsoft onthulde de Copilot-app voor Copilot+ pc's in mei 2024 en voegde deze later toe aan Windows 11. De Copilot-app werkt als een gewone Windows-app. U kunt het vastzetten op de taakbalk, vastmaken en het formaat naar wens aanpassen.

De nieuwe gebruikersinterface organiseert alles netjes in het menu aan de linkerkant, van waaruit je toegang hebt tot plug-ins. Toen het voor het eerst uitkwam, leek het op ChatGPT.

READ  iOS 16 bèta-download: alles wat u moet weten

Houd er rekening mee dat de Copilot-app geleidelijk wordt uitgerold en dat u deze mogelijk niet onmiddellijk kunt zien na installatie van de update.

Bugfixes

KB5040427 verhelpt een vervelend probleem met de taakbalk in Windows 10. Als u voorheen op een optie in het snelmenu klikte, mislukte dit. Maar nu werkt de functie prima.

Microsoft heeft in sommige toepassingen ook het probleem met de rechtermuisknop opgelost. Nadat u een optie uit het contextmenu hebt geselecteerd, wordt het dialoogvenster Openen met geopend in plaats van dat de geselecteerde taak wordt uitgevoerd.

De linkerkant toont normaal/verwacht taakbalkgedrag. Aan de rechterkant ziet u de taakbalk geopend terwijl het menu niet correct werkt

Microsoft heeft echter nog geen patch uitgebracht voor twee van de bestaande bugs.

Bekende problemen

Het probleem met de profielfoto bestaat nog steeds. Zelfs na veelvuldige maandelijkse beveiligingsupdates kon Microsoft er geen oplossing voor vinden. Telkens wanneer u uw profielfoto wijzigt, verschijnt er een foutmelding met code 0x80070520.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van de profielfoto is gelukt, maar dat Windows 10 ten onrechte een foutmelding weergeeft.

Een ander geïdentificeerd probleem heeft gevolgen voor bedrijfssystemen en dwingt hen updates via het openbare internet te downloaden. Het verscheen voor het eerst in de optionele update van januari 2024, en volgens Officieel updatedocumentMicrosoft werkt aan oplossingen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *