Updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Duitse bondskanselier Angela Merkel (2e R), voorzitter van de Europese Raad Charles Michel (R) en premier van Denemarken Mette Frederiksen (L) en premier van Portugal Antonio Costa (L) wonen de EU-top bij om de langetermijnbegroting van de EU te bespreken en herstelplan voor coronavirus in Brussel, België op 18 juli. Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images

Na drie dagen marathongesprekken hebben de Europese leiders geen overeenstemming kunnen bereiken over een baanbrekend initiatief om het herstel van Europa na de coronaviruscrisis te financieren. De leiders komen maandagmiddag in Brussel bijeen.

Na discussies van de hele nacht zijn de gesprekken maandagochtend opgeschort, nadat de leiders geen manier konden vinden om door te breken op een lange lijst van meningsverschillen, waaronder de omvang van de leningen en subsidies die nodig zijn voor het economisch herstelplan van de EU.

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, had voorgesteld dat landen toegang zouden krijgen tot een herstelpakket van meer dan 857 miljard dollar (750 miljard euro), waarvan 571 miljard dollar (500 miljard euro) als subsidies zou worden betaald.

Oostenrijk, Nederland, Denemarken en Zweden, de zogenaamde “Frugal Four”, waren fel gekant tegen het idee van € 500 miljard aan subsidies vanwege zorgen om hun landen te belasten met nationale schulden om de uitgaven van andere landen te financieren.

Landen als Spanje en Italië zeiden dat ze een vermindering van de omvang van de subsidies niet konden accepteren.

“Voor ons geloven we niet in dit op subsidies gebaseerde systeem”, zei premier Mark Rutte vrijdag tegen journalisten. Nederland had voorgesteld de toegang tot subsidies te koppelen aan een versterkt bestuursmechanisme om ervoor te zorgen dat landen voldoen aan de eisen voor het ontvangen van geld.

READ  Bouw nu geen high-end gaming-pc

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *