Upper East Siders woedend over de zware beveiliging van Gracie Mansion

Upper East Siders woedend over de zware beveiliging van Gracie Mansion

Het is het “Volkshuis” – ze kunnen er gewoon niet dichtbij komen.

Gracie Mansion is veranderd in een zwaar gebarricadeerd fort waar NYPD-blokkades meer dan een hectare groene ruimte rondom de woning van burgemeester Bill de Blasio omsluiten, die de Upper East Siders beu was.

De pastorie van de burgemeester wemelt van de agenten, auto’s en uitrusting van de NYPD sinds de protesten van George Floyd eind mei uitbraken, maar terwijl de demonstraties zijn afgenomen, blijft de veiligheid bestaan.

‘Het is nogal absurd. Vermoedelijk is het om demonstranten tegen te houden, maar de barricades zijn om 9 uur … op woensdag. Ze komen en gaan schijnbaar in een gril ”, zegt Roy Atwood, 29-jarige inwoner van 77th Street, die dagelijks langs de East River Esplanade rent en vaak wordt afgeschrikt door het tijdelijke metalen hekwerk.

“De burgemeester sluit straten af ​​zodat restaurants open kunnen en mensen meer ruimte krijgen, maar blokkeert het openbare park om hem heen. Het is een frustrerend gebruik van macht, en het lijkt nergens op te slaan, ”zei Atwood.

‘Heeft iemand gezien wat de burgemeester Gracie Mansion heeft aangedaan? Een derde van Carl Schurz Park is afgesneden voor de gemeenschap ”, kookt Upper East Sider Judy Rybak tweette maandag, samen met een video van barricades die zich honderden meters langs East End Avenue uitstrekken.

Wethouder Ben Kallos, die Yorkville vertegenwoordigt, zei dat zijn kantoor “tientallen” klachten heeft ontvangen over de barricades.

“Gezinnen die onze stad niet hebben verlaten, gezinnen die zijn gebleven, voelen zich gefrustreerd dat ze nergens heen kunnen omdat Gracie een hectare van ons beperkte park heeft gebarricadeerd. Families houden me tegen op straat, mensen in mijn gebouw klagen bij me, we krijgen telefoontjes, we krijgen e-mails. Mensen begrijpen gewoon niet waarom de burgemeester dit doet, ”zei hij.

READ  In 2020 was Just Dance net zo populair als Watch Dogs en werd Mario Kart 8 meer verkocht dan in 2019
Een kaart met Gracie Mansion / Carl Schurz Park, gesloten voor het publiek.
Een kaart met Gracie Mansion / Carl Schurz Park, gesloten voor het publiek.Benjamin Kallos

‘Gracie Mansion is al versterkt. Ze hebben de hoogte van de hekken al vergroot, ‘zei Kallos, verwijzend naar de 1,2 meter hoge toevoeging die zijn mede-democraat in 2014 om’ privacy’-redenen heeft opgericht.

De burgemeester beweerde dinsdag dat de NYPD “enkele van de eerder genomen voorzorgsmaatregelen aan het verminderen was.

“Ik kan rond Gracie Mansion zeker zeggen dat mensen constant toegang hebben tot het water”, zei de Blasio tijdens een dinsdaggesprek met verslaggevers.

Carl Schurz Parkbezoekers werden maar liefst 48 uur later met een andere realiteit geconfronteerd.

Op woensdag om 19.00 uur werd een overspanning van 90 meter van de onlangs gerenoveerde loopbrug langs de East River geblokkeerd, laten foto’s zien. Een omweg terug naar de Esplanade leidde ertoe dat mensen in beide richtingen reisden naar een trap en weer terug naar East End Avenue.

‘Iedereen die een rolstoel, kinderwagen of fiets gebruikt, kan niet verder,’ merkte Atwood op.

Op vrijdag om 18.00 uur, toen het park wemelde van de mensen die genoten van het milde weer, werden twee stroken groen voor het landhuis – het burgemeestersgazon en de vlaggenmastgazon – afgesloten voor het publiek, samen met de omliggende loopbruggen en banken .

Op bijna elke kruising van loopbruggen en toegang tot het park lagen NYPD-barrières, klaar om te worden opgetrokken. Op de Esplanade stonden twee slimme auto’s van de NYPD geparkeerd.

Enkele van de barricades rondom Gracie Mansion.
Enkele van de barricades rondom Gracie Mansion.JCRice

Gevraagd naar de barricades van Gracie Mansion, wees het kantoor van de burgemeester op zijn steun voor demonstranten.

READ  Killer Klowns from Outer Space: het spel dat wordt uitgegeven door IllFonic

“De burgemeester beschermt altijd het recht van het Eerste Amendement om te protesteren. Sommige barricades zijn door de NYPD opgezet in verband met ongeplande en geplande protesten in het gebied. Het park is open en we moedigen New Yorkers aan om het prachtige Carl Schurz Park te blijven bezoeken ”, aldus woordvoerder Avery Cohen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *